Fantas simsblogg

Inlägg publicerade under kategorin Recensioner

Av Fanny - 8 december 2013 19:45


Aurora Skies är en av de världar som finns att köpa i The sims 3 Store. Jag hade tänkt göra en recension om denna värld för länge sedan, men det blev aldrig av - men bättre sent än aldrig, eller hur? Jag är säker på att det är ganska många av er som funderar på att köpa denna världen och vill ha en recension :)


Världen

 


Världen kostar 2450 simpoints för standardversionen och 4350 simpoints och är en liten stad som är inspirerad av norden, främst Island! Världens natur har mörkgrönt gräs, blandat med många svartbruna berg. Det finns även en hel del varma källor i världen, och på natten syns det ibland ett norrsken! Husen är även nordiskt inspirerade, och invånarna har lite nordiska namn (och nästan alla är blonda, för den delen...).


Bilder

 


 

Premiuminnehåll och objekt

 

Med Aurora Skies medföljer ett gäng objekt, i både köpläget och byggläget. Jag kan inte visa alla på bild här, men här är ett litet smakprov att vad som finns med:

 


 

Bilder på alla objekt finns på den officiella sidan, HÄR. Vissa av objekten finns bara i guldversionen, men där står det klart och tydligt vilka det är. 


Det kommer även med premiuminnehåll i denna värld, precis som i alla andra! Premiuminnehåll är saker från Store som man kan göra nya saker med. I denna värld är premiuminnehållet en luftballong.



Du kan anpassa färg och mönster på din luftballong och den kan användas för att ta sig runt staden, sväva lite över marken, fria eller massa annat! Däremot så flyger luftballongen aldrig högre än på bilden ovan, och när man ska åka någonstans med den så teleporteras den bara dit. 


I guldversionen följer det även med två premiumsaker för småbarn: Gåstolen och lekhagen. Dessa är extremt användbara! När en vuxen sätter småbarnet i någon av dessa kan de lära sig att gå eller prata på egen hand, utan att någon måste lära dem. 


 

CAS

 

Det följer inte bara med objekt i världen, precis som i alla världar så finns det även lite CAS-innehåll (dvs Skapa en sim-innehåll). 

 


                   

 


Åsikt

 

När jag såg bilder på den här världen för första gången så gillade jag den inte alls, om jag ska vara ärlig: Jag tyckte att den såg smutsig och tråkig ut. Nu tycker jag att världen är riktigt fin! Eller ja, det finns ju finare världar, men det här är en värld där de lyckats med något nytt (till skillnad från Barnacle bay, som mest ser ut som en renoverad och mer somrig version av Sunset valley) utan att behöva göra något övernaturligt och galet. Jag tror att det är en jättebra värld att spela med familjer i, det kanske inte passar singelsimmar så mycket. 


Däremot är det lite svårt att säga om jag skulle rekommendera den eller inte. 2450 simpoints är ganska mycket riktiga pengar, och denna värld passar nog inte alla. Om det du har sett på bilderna är något du vill ha och känner att du kommer att använda så go for it, men om inte så tycker jag att du ska avstå. 

ANNONS
Av Fanny - 1 september 2013 19:15

Eftersom det var så många av er som ville ha en Dragon Valley-recension så får ni det nu! 


Världen


Konceptet med denna värld är att den ska sticka ut och inte vara som alla andra världar, ungefär som Lunar lakes. Temat på denna värld är medeltiden, med en touch av fantasy. Detta tycker jag att Storeteamet har lyckats superbra med! Det märks mycket väl vad som är temat, och det är väldigt välgjort. Världen är dessutom väldigt fin i övrigt,


Så här ser världen ut uppifrån: 



Jag har gjort ett inlägg med massvis med bilder från världen, det hittas HÄR.


Drakar

 

Som de andra Storevärldarna så kommer Dragon valley med premiuminnehåll. Detta är, för er som inte vet, innehåll från Store som ger nya spelmöjligheter och interaktioner (dvs objekt som inte finns innan). I Dragon valley är premiuminnehållet drakar.


Det finns tre sorters drakar, en röd, en grön och en lila. Det finns även en svart i guldversionen. Drakarna har olika specialitéer beroende på dess färg: Den röda draken skulle man kunna kalla för eld-draken, och den kan bland annat tända eld på saker (och simmar). Den gröna draken är mer fredlig och dessutom ganska botanisk, den kan hjälpa dina simmar med sin trädgård och även skaffa fram samlarföremål åt dem. Sedan har vi den lila draken: partypinglan! Denna är riktigt social, och hjälper även din sim att bli det - eller i alla fall så kan de hjälpa till med att din sim ska få någon att vara social med.


För att få en drake köper du ett drakägg i köpläget, det kostar 395 simdaler. Detta drakägg kommer inom ett par simsdagar att kläckas och bli en drake - och vad för drake det blir beror på vad din sim pratar om med ägget innan det kläcks! Om du pratar mycket om eld med ägget kommer det bli en röd drake, till exempel. För att prata med ägget är det bara att trycka på det. 


 


När drakägget väl är kläckt så kan du göra lite vad du vill med din sims drake! Bär runt den på axeln, lämna den hemma, låt den göra vad den är bra på. Drakar är inte riktigt som husdjuren i The sims 3 Husdjur eftersom man inte kan spela som dem och när man inte använder dem står de kvar på samma plats tills man plockar upp dem, men de är ändå i princip husdjur.


 

CAS-innehåll


Kläder: 


   

     

 

    

 

Frisyrer:

 

 


Åsikt


Jag tycker att konceptet av denna värld är väldigt bra och unikt! Det är absolut inget man skulle förvänta sig att de gjorde, och det är inte heller en värld som ser ut som eller påminner om alla andra världar. Vissa tycker säkert att det är lite för mycket fantasy och att spelstilen inte passar dem, men om man är ett fan av sådant är denna värld en guldgruva.


+ Väldigt unikt och rolig koncept som man inte sett förut.

+ Stort utbud av coola, medeltida kläder!

- Svårt att spela ett normalt spel i den. 


Världen hittas HÄR.

ANNONS
Av Fanny - 20 december 2012 15:15


Det här är ju ingen IRL-blogg, men jag tycker ändå ni borde få veta att I morgon, fredag, ska jag åka till Italien för att fira jul med ett par släktingar som bor där. Vi ska bila eftersom min hund inte kan åka flygplan - så det blir förmodligen ingen mer uppdatering förrän på söndag eller lördag. I Italien har jag väldigt dåligt internet som kan kollapsa mitt i alltet och sluta fungera, så om jag försvinner igen har ni en anledning. Däremot kommer jag försöka uppdatera så mycket jag kan på julafton eftersom jag känner hur blogglusten smyger tillbaka! (notera försöka, jag lovar inget)


I alla fall! Nu går vi till det som det här inlägget handlar om. Jag laddade hem Monte Vista för inte så länge sedan, och jag tänkte ge er en minirecension på den! Det jag menar med minirecension är att den inte vara så detaljerad som de vanliga recensionerna, då det inte har lika mycket innehåll som ett vanligt expansionspaket. Det kommer mest vara bilder och vad jag tycker om den.


Bilder


Alla bilder är tagna av mig, och får inte kopieras utan tillstånd! De är inte redigerade, så var inte rädda för att jag försöker lura er eller något... Nä okej det var inte kul min humor suger


Hela staden uppifrån.


Mysig fiskeplats.

 


Ett stadshus som liknar en kyrka något.


En lite ödelagd strand.


Mer stadsvy!


Ett typiskt italienskt hus. (tro mig, de flesta hus i IRL-Italien ser faktiskt ut så här!)


Ett lite pampigare hus.


Mysigt café. Ååh, vad jag skulle vilja sitta där just nu...


I mitten av Monte Vista finns ett litet "torg".

Här finns de flesta allmäna platserna, såsom matbutiken, men det bor även många invånare här.



För de sociala finns det såklart en lite mer allmän strand!


Idrottsarenan tar i denna stad form av Collosseum. Väldigt coolt om du frågar mig!


Utsikt från ett hus.


Närmare blick på "Torget".


Monte Vista består, precis som verkliga Italien, av en hel del berg!


Ett gäng broar.


Premiuminnehåll & objekt


Denna stad kommer med ca 60 föremål (om man räknar med de allmäna tomterna, t.ex stadshuset - de flesta är sådana objekt), varav en av dessa är Pizzaugnen. Ett nytt premiuminnehåll. Den kostar 1200 simdaler, och finns i köpläget! Med denna ugn kan dina simmar laga pizza, och en massa annat.


Tyvärr har många fått problem med denna ugn, jag kunde t.ex inte använda den ens en gång. Jag kunde bara placera ut den! Om det blir samma sak för dig, prova att avinstallera Monte Vista och sedan installera det igen. Faktan om ugnen (om man bortser från dess kostnad) har jag hämtat här ifrån



Din sim kan laga:

- Lantbröd

- Frukost-calzone

- Ostbröd

- Lantbröd

- Vitlöksbröd

- Ensam för alltid-calzone (bara jag som blir påmind av "Forever alone"...?!)

- Köttfrossa-calzone

- Vedugnslasagne

- Gräsätarens lasagne

- Extra ostig pizza

- Kombinationspizza Margherita

- Pepperonipizza



Kläder & hår som följer med:

Större bilder? Klicka på dem.


         



 

Åsikt


Jag gillar verkligen den här staden. Den är otroligt fin och välgjord, speciellt för mig som älskar Italien! 


... Men jag tycker absolut inte att den är värd så mycket den kostar. Ingen av världarna är det, egentligen, de är så otroligt dyra! Tacka vet jag piratkopiering *hostar*... Men om du har hur mycket pengar som helst som du verkligen måste använda till en stad (ser dock inte varför det skulle vara så för någon), köp Monte Vista, Lucky Palms eller Hidden Springs. De är nog mina favoriter bland de nedladdningsbara städerna.


Plus

- Staden är över huvud taget väldigt fint gjord. De har verkligen lyckats med att få med den Italienska känslan och arkitekturen.

- Jag gillar att staden är lite utspridd i olika "kvarter", alltså att det t.ex finns en stadsdel och en helt avlägsen del med typ två hus. 

- Jag älskar att de har inkluderat Colosseum i det hela! Att Eiffeltornet finns i sims-frankrike är inte samma sak, för det kan man inte interagera med - men detta kan man göra med Colosseum. Observera dock att det har samma funktioner som en vanlig atletisk byggnad, så du kommer inte kunna göra något turist-aktigt med den!

- Jag tycker om kläderna man får, men det kunde ha funnits lite mer.

Minus 

- Alla simbiografier är likadana om man bortser från att de är olika beroende på om det är en kille eller tjej - det står något i stil med Denna sköna dam är glad över att få bo under Monte Vistas skinande sol. Detta är tyvärr ett ganska stort minus för mig, för jag älskar att ta reda på saker om alla simmar i staden och det är väldigt svårt om de inte har någon biografi.

- En pytteliten detalj jag stör mig sjukt mycket på: De har döpt en pool till något med "Siesta". HALLÅ?! Siesta är från Spanien, inte Italien! Det vet väl till och med folk som inte har varit i Italien. EA kan väl försöka läsa på lite innan de gör en Italiensk stad...? Typiskt amerikaner... Jag vet att det är en liten onödig smågrej som jag säkert är den enda som stör mig på, men jag tycker faktiskt att sånt är viktigt.

- Det är dåligt att pizzaugnen inte funkar för alla. Alltid dessa buggar...


Betyg: 4/5



Ladda ner


För att ladda ner den lagligt, tryck HÄR. Tyvärr finns den inte att köpa för Simpoints, utan bara för riktiga pengar (den går dock att köpa både online och i affär). Just nu är det rea och Monte Vista kostar 133,60 kr, men från och med den 6 januari 2013 kommer den att kosta 167 kr.


För att ladda ner den gratis (dock olagligt, så ladda ner på egen risk - jag ansvarar inte över eventuella problem), tryck HÄR. Lösenordet är thesims. Det är en RAR-fil, så du installerar världen på samma sätt som du installerar saker från Anubis. Klicka HÄR om du inte vet hur man gör det!






God jul på er!

Av Fanny - 29 september 2012 15:59

I en recension brukar jag vanligtvis gå igenom allt, superdetaljerat, steg för steg. Vad spelet innehåller, vad jag tycker om innehållet och allt sånt där. Men jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg som bara innehåller min åsikt om spelet och inget annat så tar jag resten i separata inlägg. Då blir det även enklare att läsa exakt vad man vill läsa om, och jag kommer att kunna berätta om allt mer detaljerat. Det låter bra, eller?


Om jag ska vara kortfattad måste jag säga att jag älskar det här spelet! Däremot tänker jag inte vara kortfattad (även om recensionen är typ fem gånger kortare än vanliga recensioner), så jag tänker gå igenom vad jag tycker om det bit för bit.


Varelserna


Det jag tycker är rätt lustigt är att från början, innan och när spelet annonserades, tyckte jag inte alls om konceptet med magiska och övernaturliga varelser. Jag har strävat efter att ha mitt spel så verklighetstroligt så möjligt under mitt spelande, men sen när det bara var cirka en månad kvar insåg jag: Hur kul blir det inte att få släppa lös fantasin ordentligt för en gångs skull? Fatta vad mycket kul och nytt det skulle finnas att testa med de övernaturliga varelserna! Och vilken variation det skulle bli! Helt plötsligt började jag leta efter "Bästa pris" på google och längtade mer till Övernaturligt än Årstider; Övernaturligt skulle ju bli så detaljerat.



Det blev absolut inte någon besvikelse när jag väl provade varelserna. Jag har haft spelet i snart en månad och har fortfarande inte lyckats prova ens i närheten av allt som går att testa! Jag är definitivt nöjd med hur EA har gjort  varelserna, och min favorit är nog häxan. 

 

Det jag försöker säga är alltså att du borde ge det en chans även om du ogillar magi i spelet. Med tanke på att man kan stänga av så att de inte förökar sig (genom att förvandla andra simmar till övernaturliga varelser) och tar över världen, så kan du fortfarande ha ett normalt spel i en stad och freaka ut med alla möjliga magiska väsen i en annan. Det är faktiskt jättekul att spela med övernaturliga varelser som omväxling!



Positivt med varelserna:

1. Häxor och älvor kan inte alla auras, besvärjelser, bus etc i början av spelet, utan de måste träna upp det. De har även begränsade krafter, alltså att de inte kan använda hur mycket magi på en gång, vilket jag tycker är jättebra för då måste man kämpa lite!

2. Det går att stänga av att de datorstyrda varelserna inte biter/förvandlar andra simmar så att även de blir övernaturliga varelser. Detta är ett stort plus för mig, för jag vill ha normala familjer också.

3. Det finns väldigt mycket nytt att testa.

4. Det är bra gjort av EA att uppgradera vampyrerna i kvällsnöjen så att de är lite mer klassiska och dracula-aktiga. Och att de inte gjorde dem till Twilight-vampyrer, för hela grejen med vampyrer är ju att de suger blod från människor, sover i kistor och brinner upp i solen, och familjen Cullen gör inget av dem -.-


Negativt med varelserna:

1. Varulvarna är lite tråkiga. Förutom det extrema utseendet och animationerna när de är i varulvsform skiljer sig dessa inte särskilt mycket från vanliga simmar.

2. DET GÅR INTE ATT STÄNGA AV ZOMBIES. Så de kommer upp på ens tomt på fullmånen i andra städer också...

3. Vampyrerna är, trots uppgraderingen, fortfarande småtråkiga... Med tanke på att de fortfarande måste fråga och vara vän med folk innan de biter dem? Jag kan dock ha missuppfattat det, jag har inte lagt ner så mycket tid på att utforska vampyrer då de redan finns i Kvällsnöjen...



Kläder & hår

 

HAHA, åh nej. Jag får typ rysningar varje gång jag tänker på kläderna i Övernaturligt. Inte för att de är läskiga, men för att jag har spenderat typ 127894913875981347598173591 (överdriv, obviously) timmar med att ta bilder på dem, föra över till min andra dator och sedan beskära dem så de inte tar så mycket plats, och jag är fortfarande inte klar.

 

Som ni kanske förstår innehåller detta paket en hel del kläder till både tjejsimmar och killsimmar! Jag ska absolut försöka (fast vi får se hur det går) få klart inlägget som visar allt snart. Det finns gott om kläder som passar alla varelser, men det finns faktiskt några som går att använda på normala simmar också vilket är ett stort plus!


Ett exempel på kläderna!

 

Objekt


Det här är en stor hiss! Förutom en hel del bra möbler finns det även en massa andra coola användbara objekt, bland annat en gungstol, gunghäst och en massa nya typer av nallar till barnsimmar. I'm in love.


Från vänster: Andenallen, trollkarsnallen, låtsaskompisnallen (obs: Denna förvandlas inte till en låtsaskompis när barnet blir äldre), mumienallen, robotnallen, vampyrnallen, vaulvsnallen, älvnallen.


Moonlight Falls

 

Moonlight Falls är då, för dig som har levt under en sten, den nya staden som följer med Övernaturligt. Jag tycker absolut om den! Den är annorlunda, lite mystisk, och passar perfekt för spelets koncept. Dock är den inte min favoritstad.

 


 

Sammanfattad åsikt


Jag tycker, oavsett om du gillar konceptet med magi eller inte, att alla simmare borde köpa det här spelet. Om man bortser från det magiska innehåller det så sjukt mycket andra bra saker. Det får lätt 5/5! 

 

Vad tycker ni om spelet?

Av Fanny - 16 juni 2012 16:45

  - Recension -

Allmänt 

The sims 3 Katy Perry Sötsaker är lite mer av ett Specialpaket än ett prylpaket; Det står inte ens Prylpaket eller Expansionspaket på boxen eller i loggan. Anledningen är att det innehåller mer saker: 28 kläder, 5 frisyrer, 55 möbler och tre tomter. Dessa kommer jag att gå igenom i min recension. Allt är baserat på godis och Katy Perry-stil!


Håren och kläderna

Det följer som sagt med 28 kläder och 5 hår; Alltså 33 saker totalt. Det finns fem frisyrer till tjejer, fem toppar till tjejer och en till killarna, fyra underdelar till tjejer och en till killarna, fjorton helkroppskläder till tjejerna, men tyvärr inga skor. Jag tänker gå igenom alla (fast jag kanske missar någon, det strulade lite när jag skulle redigera bilderna). Allt är Ungdom-vuxen.

Håren


         

Topparna


             

 

Underdelar


       
 
(den sista är för killarna)

Helkropp



                           

Om jag ska vara ärlig tycker jag inte att håren är så jättefina, om man inte räknar med det första. Kolla på det andra liksom! Jag tycker dessutom att accessoarerna förstör. T.ex hade håret med kakan varit mycket finare utan kakan. Fast då hade det inte riktigt varit i godistema... Men ändå. Om någon vet en hemsida som har gjort om håren så att accessoarerna inte längre är där, säg till mig!



Kläderna gillar jag däremot! I alla fall om man vill göra en sim i godis/crazytema. Vissa går ju att använda i normala fall också. Däremot ser vissa av kläderna ut som om de är nedladdade, för de har lite suddiga texturer och sitter inte så bra på simmen.


Möblerna

De möbler som kommer med är:
- 1 elektronikpryl
- 6 sittplatser
- 6 ytor (bord, bänkar osv)
- 19 dekorationer
- 7 nya möbler till barn
- 12 bygglägesobjekt (pelare, fönster osv)
- 4 lampor



Jag kan självklart inte fotografera alla möbler. Men jag håller på att bygga om Sunset Valley till en godisvärld, så jag tänker dela med mig av lite bilder från ett av husen som jag byggde om! Observera att vissa grejer kommer från andra expansionspaket/prylpaket.


     


Tomterna

Som sagt, det kommer även med tre nya tomter att placera ut i Ändra stad


Tårtpalatset

Tillhåll


       

Karamellplan
Park

         

Pattys naturbad
Pool

         

T.G.I.F
Sen dessutom kommer Katy Perrys låt Last friday night med på simliska. Den är väl inget man kan direkt recensera, så ni får nöja er med att lyssna på den:

Positivt och negativt

+  Det är annorlunda; Alla andra prylpaket har liksom varit lyxpaket, det här är mer ett fantasipaket. Det innehåller så mycket. OCH MAN KAN BYGGA ETT GODISLAND!
- Som sagt: Frisyrerna är inte så fina. Det kommer inget till tonåringarna eller barnen. Godiset passar inte så bra i normala städer.


Slutsats
Jag tycker ändå att det här är ett roligt spel. Som sagt är det annorlunda från de andra prylpaketen. Jag skulle nog ge det 4/5! Men vissa grejer kan man ha i t.ex barer, bröloppsplatser osv...Men om du inte vill bygga ett godisland, vilket jag vill göra, så passar det nog inte dig.



 

Av Fanny - 24 mars 2012 15:02

Recension

Det känns nu som om jag har spelat I rampljuset tillräckligt länge för att kunna berätta min åsikt om det för er! 

Allmänt
The sims 3 I rampljuset är ett spel inriktat på att din sim ska, tja, få stå I rampljuset. Det innehåller mycket nya funktioner, bland annat kan din sim bli DJ, sångare, akrobat, eller magisker! Se dina simmar börja med att göra små tricks på gatan, sedan sakta klättra sig upp på karriärstegenstegen och hamna på stadens största scen! Men då är frågan, vad innehåller denna expansion egentligen och är det värt pengarna det kostar?


Staden 
Till att börja med kommer det en ny stad till detta expansionspaket, precis som det har gjort med alla andra förutom Leva livet. Denna gång går staden under namnet Starlight Shores och är något av en sim-variant av Hollywood. Här har ni en utzoomad bild på den:



Själv tycker jag den är lite meh. Den är mest en mer kändis-anpassad Sunset Valley med pyttelite Twinbrook inploppat... Fast samtidigt, varför klagar jag? Expansionspaketet innehåller i alla fall en stad, och Sunset Valley är en av mina favoritstäder så det gör inte så mycket i fall denna stad är lik.

Betyg på staden: 6/10


De tre nya yrkena 
Det är de tre nya yrkena som gör detta spel till vad det är! De tre nya yrkena är Sångare, magiker och akrobat. Jag kommer att göra seperata inlägg för att berätta lite djupare om vardera yrke, men en snabb genomgång av alla är att du börjar på gatan och i parken, framför små tricks. Sedan blir du upptäckt, får gig och det hela slutar med att du blir oförglömlig! Det är seriöst inte mycket mer att säga, jag ska ju gå igenom dem noggrant sen.


Min sim sjunger för dricks i parken.


Spelet innehåller även nya grejer att underhålla sig med. Bland annat golfbanor, dj-bås, skee ball-grejsimojs, en fotoautomat (som förresten är en n myspys-plats) och en mekanisk tjur! Så här ser golfbanan ut:


   
Alltså, din sim står på den och lirar golf.


Jag tycker mycket om de nya prylarna! Om jag skulle ge dem betyg också får de 8/10. :]


Kläder 
Och så är det självklart en massa kläder med i denna expansion. Jag tycker de är ganska fina faktiskt! Jag tänkte visa kläderna som vi fick till tjejerna i åldern ungdom/vuxen. Klicka på bilderna för att göra dem större! :)

Hår


                                         

Toppar 

             

Underdelar

 

Helkroppsgrejer

                 


Jag tycker kläderna får 8/10 de med! :) Vad tycker ni?


Plus och minus med spelet:
Mycket fina kläder, möbler, och nya grejer. De nya yrkena var roliga och bra gjorda dessutom.
Inte så många som kollar när man har uppträdande, det finns inga nya färdigheter.


Slutsats: Nja... Jag vet inte. Jag gillar detta expansionspaket vädligt mycket, men jag märker inte så mycket av det... Jag kan nog faktiskt inte säga riktigt om det är bra eller inte tyvärr. Eller jo, det är ju bra, men innehåller inte så mycket? Jo, det får bli slutbetyget: Bra men innehåller inte så mycket! Nej vänta: Det innehåller inte så mycket, men det som det faktiskt innehåller är bra!


Vad tycker ni om spelet? 






Av Fanny - 28 januari 2012 12:22

 

Så nu har jag provat det nya spelet lagom mycket för att kunna ge en recension! Tror jag i alla fall...


Jag gillar verkligen alla saker och dess utseende, men det hade kunnat finnas lite mer. Samtidigt undrar jag lite när man ska använda den här otroligt romantiska stillen? Vissa saker använder jag redan mycket trots att jag köpte det för drygt ett dygn sedan, som t.ex sov och underkläderna och duscharna, men ljusen med rosenblad har aldrig använts för mig, och kommer förmodligen inte att användas (om det inte är för att ta bilder).


Jag ska gå in lite djupare i vad jag tycker om spelet:


Sovrumsgrejerna

Denna kategori är väl utrustad med en säng, nattygsbord, en byrå, tre speglar och lite andra saker. Som sagt, allt är väldigt romantiskt men jag gillar grejerna och kommer förmodligen att använda dem mer i mina hus. De är inte så moderna dock, och jag råkar vara en person som gillar moderna hus. *host* Men ibland bygger jag mer traditionella hus, och då passar dessa möbler in!


Badrumsgrejerna

Jag gillar dem! Det kommer en ny bunt med massa badrumsgrejer, såsom en dusch, ett handfat, ett badkar och en toa, och självklart massa prydnader, som vanligt. Det verkar vara lite trätema på duschen, handfatet och det, och jag gillar trä så yeey ^^ Jag kommer nog i alla fall använda dessa grejer ganska mycket, oavsett om det är ett modernt hus eller inte.


Kläder & hår

De är bra, verkligen. Vissa ser lite konstiga ut och frisyrerna var väldigt snobbiga och överdrivna (i alla fall de fyra som tjejerna fick), men de går att ha på sig. Det fanns vissa sovkläder (till tjejerna) som jag verkligen gillade, men det enda jag inte gillar är att man tydligen måste se trosorna igenom vissa...?




Ris och ros


Ros - Mycket fina och välgjorda möbler och kläder. It sets tha mood, ya know! Sen dessutom är det bra att man kan ha en av de fina tröjorna, som egentligen är till pyjamasar,  går att ha på vardagskläder också.

Ris - Det hade kunnat finnas lite mer kläder till killarna, och jag hade gärna sett något till tonåringarna. Lite överdrivet romantiskt, men det är väl det detta prypaket satsar på...





Övrigt

Vad är det med min laddningsskärm?!


 

Varför är loggan utdragen...? Har provat på två datorer och det är så på båda, och det är ingen inställning för resten är ju som det ska vara. Dock är båda mac-datorer. Någon som har spelet installerat på en PC? Och i så fall, har ni detta problem?

Slutsats

Jag är nöjd med mitt köp, dock känns det inte som om det är något speciellt jag känner för spelet - it's just another stuff pack. Dock gillar jag prylpaket mycket och detta är inget undantag. Jag säger som Sanne sa på sin blogg när hon recenserade Stadsliv; "Eftersom jag tycker om nya prylar till mitt spel så vill jag ju fortfarande ha det är spelet, men... Det kanske inte är värt de 179 kronor som spelet ligger i just nu." Fast spelet ligger ju på 199 kr, men aja x'D



Passar det mig?

Jag säger som  jag alltid gör: Det passar absolut inte dig som är van vid att köpa expansionspaket och dess innehåll och inte bygger/inreder så mycket hus, för ett prylpaket är som ett mini-expansionspaket som bara innehåller möbler. Om du vill ha romantiska möbler och/eller nya sovkläder, visst, det är precis vad det här prylpaketet handlar om, köp det! Men annars, nae.

Standardpris: 199 kr

Vad jag tycker det är värt: Omkring 100-139 kr


Kolla här om du vill köpa det för bästa möjliga pris, det billigaste just nu är 168 kr hos spelbutiken.se, fri frakt. Jag hade inte tid att beställa, för jag vill kunna recensera så snabbt som möjligt (dessutom lovade jag min kompis som sover över idag att jag skulle köpa det så att vi kan testa tillsammans), så jag gick till närmaste butik för att köpa det för standardpriset.


Till er som undrar var jag köpte det så köpte jag det på Gamestop i Fältöversten.

Av Fanny - 6 november 2011 14:47


 


Hur ofta ser man inte reklam för det här nu mera? The sims social – det nya Facebookspelet. Grejen med detta spel är att det är gratis. Då är frågan: Hur kul är det? Det hade jag tänkt berätta idag med en liten guide!
Jag vet att Facebook har en åldersgräns och att jag inte är tillräckligt gammal, men jag är medlem där ändå.


När du startar ett nytt spel (vilket du gör första gången du spelar) blir du hälsad av CAS. Där får du möjligheten att skapa din sim och ändra dess kläder, frisyr, näsa, ögon, namn, kön etc. Det är ganska begränsad utgåva av saker att ändra på, men det är väl det man förväntar sig av ett Facebookspel. Du kan även ställa in personlighet. Där kan du välja på dessa 9 personligheter:


                                

Dessa simmar är         Dessa simmar          Pengar betyder ALLT       Dessa simmar älskar     Simmar som älskar

väldigt romantiska.      föredrar att vara        för dessa simmar.            böcker och är bra på      sport bär denna

De har lättare för att    ensamma.                                                         att skriva dem.                egenskap. De är

bli kära men blir extra                                                                                                                   tävlingsinriktade.

ledsna om man         

krossar deras hjärtan.

              

Dessa simmar är      Dessa simmar är     Dessa simmar är    Dessa simmar älskar

väldigt kreativa         lite kriminella och     de socialaste!         musik och är riktigt

– det hörs ju på        har onda planer                                       bra på det.

namnet!                    för framtiden.


Tyvärr är de de enda egenskaper som man kan ha i detta spel, vilket gör det likt The sims 2 då man bara valde en personlighet. Nåja, det är väl vi som är vana vid det otroliga The sims 3!


Min sim får heta Ellie Carter. Hon ser ut så här.

Jag känner mig klar, så jag klickar på "Play now".




Sedan kommer Bella Goth och hälsar dig välkommen. Hon säger "Låt dina vänner veta att du har kommit!" om man översätter till svenska, men man behöver inte göra det. Klicka på Skip om du inte vill posta ett onödigt inlägg i din logg.


Efter det kommer Bella ta dig igenom något slags övningsavsnitt där hon berättar hur allt fungerar. Prova det så kommer du att komma in i spelet ordentligt. Sedan är det bara att börja spela på egen hand!


 


XP

Har du spelat andra Facebookspel så vet du vad detta är. Om inte, XP står för Experience Points. Du får XP genom att klara olika uppdrag i spelet. När du har fått ett visst antal XP går du upp i level. Högre level betyder mer möjligheter i spelet.

 

När du gör något bra kommer det ploppa ut XP och andra saker. XP ser ut som stjärnor.


Energi

Vissa saker i spelet kräver energi. När du börjar har du 15 energipoäng. När dessa tar slut kan du inte längre göra saker i spelet som kräver energi tills nästa dag då det fylls på.


Simmens behov

Precis som i alla andra The sims spel så har simmen behov. Du måste ta hand om sömn (sleep), blåsa (bladder), umgänge (social), hunger (hunger), kul (fun) och hygien (hygiene). När något behov blir rött är det bara att klicka på det så kommer simmen automatiskt att göra något åt det.

När du inte spelar kommer behoven att gå ner, men oroa dig inte – simmar i The sims social kan inte dö.

Vad du kan göra åt behoven:

Kul: Spela datorspel, titta på tv eller annat som underhåller din sim.

Energi: Sov eller ta en tupplur via sängen.

Blåsa: Låt simmen gå på toa.

Hygien: Låt simmen ta en dusch, ett bad eller låt den tvätta händerna.

Umgänge: Besök dina grannar och prata med dem. Om du har vänner som spelar, gå till dem (läs mer om vänner längre ner). Om inte kan du alltid gå till Bella Goth.

Hunger: Skicka din sim till mikron eller kylskåpet.


Simcash

Simcash är en valuta som funkar som simdaler fast dessa är värda riktiga pengar. Du kan köpa mycket snyggare saker och kläder med Simcash än med Simdalerna. I början av spelet får du 20 gratis Simcash (wow, generöst EA).


Uppdrag och NPCs

Simmar kommer att ge dig små uppdrag att fullfölja. Dessa ger dig XP, pengar och andra saker. Dessa simmar finns och de ger dig dessa uppdrag (skrivna på engelska): JAG VET ATT TEXTEN ÄR PUCKAD, HÅLLER PÅ ATT FIXA NU.


 





Bild+textkälla



Spela med vänner

Har du vänner som också spelar The sims social så kan ni spela ihop. Dock kommer bara simmen som representerar din vän när du besöker den vara en datorstyrd.


Få reda på mer om The sims social via filmen här (inte jag som har gjort den, full cred till LGR).


Jag säger nog att jag faktiskt håller med honom.

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Senaste kommentarerna

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Tidigare år

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se