Fantas simsblogg

Direktlänk till inlägg 29 september 2012

Åsikt, recension eller vad du nu vill kalla det om Övernaturligt

Av Fanny - 29 september 2012 15:59

I en recension brukar jag vanligtvis gå igenom allt, superdetaljerat, steg för steg. Vad spelet innehåller, vad jag tycker om innehållet och allt sånt där. Men jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg som bara innehåller min åsikt om spelet och inget annat så tar jag resten i separata inlägg. Då blir det även enklare att läsa exakt vad man vill läsa om, och jag kommer att kunna berätta om allt mer detaljerat. Det låter bra, eller?


Om jag ska vara kortfattad måste jag säga att jag älskar det här spelet! Däremot tänker jag inte vara kortfattad (även om recensionen är typ fem gånger kortare än vanliga recensioner), så jag tänker gå igenom vad jag tycker om det bit för bit.


Varelserna


Det jag tycker är rätt lustigt är att från början, innan och när spelet annonserades, tyckte jag inte alls om konceptet med magiska och övernaturliga varelser. Jag har strävat efter att ha mitt spel så verklighetstroligt så möjligt under mitt spelande, men sen när det bara var cirka en månad kvar insåg jag: Hur kul blir det inte att få släppa lös fantasin ordentligt för en gångs skull? Fatta vad mycket kul och nytt det skulle finnas att testa med de övernaturliga varelserna! Och vilken variation det skulle bli! Helt plötsligt började jag leta efter "Bästa pris" på google och längtade mer till Övernaturligt än Årstider; Övernaturligt skulle ju bli så detaljerat.



Det blev absolut inte någon besvikelse när jag väl provade varelserna. Jag har haft spelet i snart en månad och har fortfarande inte lyckats prova ens i närheten av allt som går att testa! Jag är definitivt nöjd med hur EA har gjort  varelserna, och min favorit är nog häxan. 

 

Det jag försöker säga är alltså att du borde ge det en chans även om du ogillar magi i spelet. Med tanke på att man kan stänga av så att de inte förökar sig (genom att förvandla andra simmar till övernaturliga varelser) och tar över världen, så kan du fortfarande ha ett normalt spel i en stad och freaka ut med alla möjliga magiska väsen i en annan. Det är faktiskt jättekul att spela med övernaturliga varelser som omväxling!



Positivt med varelserna:

1. Häxor och älvor kan inte alla auras, besvärjelser, bus etc i början av spelet, utan de måste träna upp det. De har även begränsade krafter, alltså att de inte kan använda hur mycket magi på en gång, vilket jag tycker är jättebra för då måste man kämpa lite!

2. Det går att stänga av att de datorstyrda varelserna inte biter/förvandlar andra simmar så att även de blir övernaturliga varelser. Detta är ett stort plus för mig, för jag vill ha normala familjer också.

3. Det finns väldigt mycket nytt att testa.

4. Det är bra gjort av EA att uppgradera vampyrerna i kvällsnöjen så att de är lite mer klassiska och dracula-aktiga. Och att de inte gjorde dem till Twilight-vampyrer, för hela grejen med vampyrer är ju att de suger blod från människor, sover i kistor och brinner upp i solen, och familjen Cullen gör inget av dem -.-


Negativt med varelserna:

1. Varulvarna är lite tråkiga. Förutom det extrema utseendet och animationerna när de är i varulvsform skiljer sig dessa inte särskilt mycket från vanliga simmar.

2. DET GÅR INTE ATT STÄNGA AV ZOMBIES. Så de kommer upp på ens tomt på fullmånen i andra städer också...

3. Vampyrerna är, trots uppgraderingen, fortfarande småtråkiga... Med tanke på att de fortfarande måste fråga och vara vän med folk innan de biter dem? Jag kan dock ha missuppfattat det, jag har inte lagt ner så mycket tid på att utforska vampyrer då de redan finns i Kvällsnöjen...



Kläder & hår

 

HAHA, åh nej. Jag får typ rysningar varje gång jag tänker på kläderna i Övernaturligt. Inte för att de är läskiga, men för att jag har spenderat typ 127894913875981347598173591 (överdriv, obviously) timmar med att ta bilder på dem, föra över till min andra dator och sedan beskära dem så de inte tar så mycket plats, och jag är fortfarande inte klar.

 

Som ni kanske förstår innehåller detta paket en hel del kläder till både tjejsimmar och killsimmar! Jag ska absolut försöka (fast vi får se hur det går) få klart inlägget som visar allt snart. Det finns gott om kläder som passar alla varelser, men det finns faktiskt några som går att använda på normala simmar också vilket är ett stort plus!


Ett exempel på kläderna!

 

Objekt


Det här är en stor hiss! Förutom en hel del bra möbler finns det även en massa andra coola användbara objekt, bland annat en gungstol, gunghäst och en massa nya typer av nallar till barnsimmar. I'm in love.


Från vänster: Andenallen, trollkarsnallen, låtsaskompisnallen (obs: Denna förvandlas inte till en låtsaskompis när barnet blir äldre), mumienallen, robotnallen, vampyrnallen, vaulvsnallen, älvnallen.


Moonlight Falls

 

Moonlight Falls är då, för dig som har levt under en sten, den nya staden som följer med Övernaturligt. Jag tycker absolut om den! Den är annorlunda, lite mystisk, och passar perfekt för spelets koncept. Dock är den inte min favoritstad.

 


 

Sammanfattad åsikt


Jag tycker, oavsett om du gillar konceptet med magi eller inte, att alla simmare borde köpa det här spelet. Om man bortser från det magiska innehåller det så sjukt mycket andra bra saker. Det får lätt 5/5! 

 

Vad tycker ni om spelet?

 
 
Ingen bild

Me :)

29 september 2012 17:41

Jag tycker också om det :) Men jag förstår inte vad det e som har ändrats på vampyrerna... Skulle du kanske skriva något om det eller? :D Om du har tid då förstås :)

 
Saga, ALLT OM SIMS

Saga, ALLT OM SIMS

29 september 2012 17:48

Tycker spelet är skitroligt för att det innehåller så himla mycket nytt! :D
Det går faktiskt att stänga av zombiesarna! Om du aktiverar fusket testingcheatsenabled true, shiftklickar på brevlådan och väljer Övernaturlig befolkningskontroll... Ta bort simmar från världen... ZOMBIES!!! Så försvinner dem :D

http://alltomsims.blogspot.se

 
saga

saga" title="http://bloggplatsen.se]saga[/url]" target="_blank">bloggplatsen.se]saga[/url]

29 september 2012 23:32

bra inlägg <3

http://Rampljus. bloggplatsen.se

Fanny

30 september 2012 09:29

Tack!

 
Henny-penny

Henny-penny

30 september 2012 09:57

Jag bara älskar spelet!!! Det kommer ta år innan jag har hunnit testa allt! Alla som har chansen: bara köp, spela, njut!

http://awesomesims.bloggplatsen.se

 
sara

sara

30 september 2012 10:19

Eftersom jag inte var helt säker på om jag ville ha det eller inte så fick jag låna en kompis nerladdade variant och installera. Nu känner jag att det nästan hade varit värt pengarna, men sparar hellre till årstider :)

http://saraisabellah.blogg.se

 
Ingen bild

Amanda

30 september 2012 10:54

Fanta,en gång när Jesus föddes typ så skrev du om simboten. Nu behöver man inte ta det svåra sättet! Om man har övernaturligt så kan gå till elixir som förvandlar en sim till just en Simbot! Schyst blogg du har förresten.

 
Jossa :)

Jossa :)

30 september 2012 12:43

Bästa spelet hittills typ :D Eftersom jag är en som ÄÄÄÄLSKAR övernaturligt ;D

http://hopeindecember.blogg.se

 
SimsSandra

SimsSandra

30 september 2012 12:56

Jag ÄLSKAR att det finns så många nya saker för barnen! Kolla efter monster under sängen, rida gunghäst ... Det innehåller såå mycket mer än bara övernatruliga saker (även om det är lite övernatruligt med monster under sängen då xP). :)

http://simssandra.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annis

30 september 2012 16:35

Älskar övernaturligt♥
Någ det bästa jag köpt.
Gillar lite annorlunda spel!

 
Ingen bild

Sims Lover

30 september 2012 18:26

Jag tkr övernaturligt verkar vara JÄTTE roligt!
Fyller år snart och önskar mig det så mycket 
Hoppas jag får det :)
Ska bli kul att spela 

 
Ingen bild

Svea

30 september 2012 19:42

Det finns ett till sett att inte ha zombies.
Om du får en grej i din katalog som heter Mystisk Herr Tomte (ser ut som en blå trädgårdstomte) så kan du placera ut den på din tomt och den skyddar mot zombies! Åtminstonde på din tomt, så då kan du fortsätta att spela med zombies i stan men har ditt hem skyddat! (man måste hitta trädgårdstomten, men det är kul att kämpa för att få den)

 
Tilda

Tilda

30 september 2012 20:37

Jag tyckte att övernaturligt allmänt var mycket bättre än jag först trodde. Men jag håller med om vampyrerna. -.- Jag hade förväntat mig mer för dem. Jättebra inlägg förresten! :)

http://nothingbutthesims3.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Hanna

30 september 2012 21:35

Jag kanske ska köpa det då.. men många på sims.com har sagt att det tycket att det med att zombierna kommer i ens trädgård i alla städer är skit jobbit. Så det verkar ju inte så bra.
Och jag tycker att det borde finnas en ordentlig skog i Moonlight falls, det hade passat bra.

 
Nora

Nora

1 oktober 2012 19:55

Jag gillar det jättemycket, men jag tror jag längtar mer till årstider :) det verkar roligare :P

http://norassimsblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Olivia

3 oktober 2012 17:35

Har övernaturligt. Det är jättekul, men jag instämmer med Nora. Längtar mer till Årstider!

 
Maja

Maja

4 oktober 2012 18:24

Man kan ju göra vampyrer i skapa-en-sim alvt. :)

http://lyyie.tumblr.com

 
Amelia

Amelia

5 oktober 2012 17:33

Det här spelet är jättebra!
Faktiskt så finns det ett tredje sätt att skydda sig mot zombies, men dock krävs Limited Edition och ett thesims3-konto. (Jag har i varje fall båda delar), det är bara att sätta ut ärtbossor runt tomten/huset så kommer de skjuta ärtor på zombierna. När en zombie är träffad så svimmar den en kort stund. När den vaknar igen är zombien vanlig människa igen och går sin väg. :)

http://Simblogg.bloggplatsen.se

 
Anonym

Anonym

27 december 2012 23:31

Övernaturligt är det enda simset jag inte har just nu (om man räknar med alla "vanliga" versioner av spelen, och inte räknar med städerna som går att köpa), men jag vet inte vad jag tycker.
Men jag fattar inte, alla säger att zombiesarna inte går att stänga av. Redan nu, även fast jag inte har Övernaturligt ser jag en ruta man kan kryssa i om man vill ha med zombies eller inte på alternativen, då borde det ju gå!?

http://mysimspage.blogg.se

 
Thesimsfakta22

Thesimsfakta22

11 februari 2013 16:56

Har köpt det är jättekul

http://Www.thesimsfakta22.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Olivia

21 februari 2013 17:48

Jag ÄLSKAR övernaturligt!!! Jag är ju typ ett övernaturligt-fan (jag kan allt och lite till om övernaturliga varelser) så jag köpte det ju det så fort det kom ut.
Håller med att det med zombierna är lite irriterande, en gång när jag hade en normal familj blev det lite konstigt eftersom det verkade som att alla zombie i stan en mysko tant och ett litet barn hade ordnat ett party i min trädgård! Okej överdriver men det var 2 zombie (okej nyss överdrev jag nog väldigt mycket) och en mysko tant och en tant i min trädgård, zombierna gick långsamt runt och snackade enu konstigare en dom vanliga simmarna (vilket brukar vara det zombies gör) och den mysko tanten hoppade på min studsmatta och det lilla barnet satt och gjorde läxor (mitt i natten?!).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fanny - 21 februari 2015 12:29

Oj, vad sjukt att några av er fortfarande kollar in här.    Alltså, jag vill börja med att verkligen be om ursäkt att jag bara lämnat bloggen att stå och damma när flera av er väntat på att jag ska komma tillbaka. Jag har helt ärligt inte vetat v...

Av Fanny - 22 september 2014 21:14

... Och så gick det ett ganska bra tag utan att jag uppdaterat ordentligt. Igen.   Det är väl egentligen samma anledningar som vanligt, har liksom inte så mycket sug att skriva något just nu, och har inte haft det på länge. Jag har liksom massa a...

Av Fanny - 11 september 2014 21:00

    Vet inte hur kul ni tycker det är att läsa om trean nu när fyran kommit ut, men jag har fortfarande inte skaffat den så det här är egentligen allt jag har att komma med.    Alexander fick sig en ny hårfärg, eftersom jag, som jag sagt någo...

Av Fanny - 4 september 2014 10:59


Nu har det varit lite tomt här ett tag, men jag har haft väldigt mycket annat för mig och inte riktigt orkat eller hunnit spela sims, särskilt inte blogga om det. Hoppas det är okej!   Idag släpps äntligen The sims 4 i Sverige! Har ni det än? ...

Av Fanny - 25 augusti 2014 16:30

Nu har det släppts en ny trailer för The sims 4, vars release verkligen börjar närma sig nu!      Tänker ni köpa det? ...

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Ovido - Quiz & Flashcards