Fantas simsblogg

Direktlänk till inlägg 23 november 2011

The sims 3 – Leva livet

Av Fanny - 23 november 2011 17:03

 

- Leva Livet -


Lite snabbt



I The sims 3: Leva livet får dina simmar leva livet till det yttersta. Livet är mycket roligare att leva med denna expansion!


Det innehåller saker för alla åldrar. Jag hade tänkt att jag skulle ta itu med det nu:


Bebisar & Småbarn                


Våra minstingar får inte så mycket att göra egentligen, men de får en barnvagn! Föräldrarna kan ta ut sina barn med dessa vagnar istället för med bilar.


Småbarnen kan också åka på fjädergungor. Dessa finns att köpa i köpläget men finns också i den färdiggjorda parken som följer med spelet. Någon äldre person kan sätta småbarnet på gungan, alltså kan inte småbarnen gå upp på dem själva.


Bebisar får också till 75 % chans en speciell docka med posten när de föds. Som bebis kan de inte göra något med den förutom att döpa den, men när simmen blir småbarn kan han/hon leka med den och sjunga för den. Detta bygger upp en högre relation med den.


Småbarnen får också lite kläder och hår.


 


Barn



Det är i den här åldern man börjar märka skillnad. Barnen kan nu gillra fällor, som t.ex pruttkuddar. Simmar som råkar ut för buset får en negativ humöreffekt, busad, och även humöreffekten Generad, medans den som utför buset får en positiv humöreffekt i 8 timmar.


Sen var det ju med den där dockan. Om din sim som småbarn har lekt tillräckligt mycket med dockan den fick  kommer dockan komma till liv på barnets födelsedag. Om den inte gör det kan du fortsätta leka med den så att den kommer till liv. Dockan blir en låtsaskompis som går att interagera med. Det är helt enkelt som en vanlig sim förutom att det bara är ”ägaren” som kan se den. Din sim kan också göra sin låtsaskompis verklig genom en möjlighet eller ett elixir.


Dina barnsimmar får också mycket nya saker till lekparken: Trädkojan, som din sim kan döpa och sova i (och de vuxna kan myspysa i den), sandlådan, där din sim kan bygga sandslott (och sabotera dem), fjädergungan och nya former av det som redan fanns i grundspelet.


Det finns även våningssängar och loftsängar. Du kan placera föremål under loftsängarna.


Det finns också en rolig låda som du kan köpa, i den finns det olika dräkter: Astronaut, Dinosaurie, Prinsessa och Prins. Killar kan klä ut sig till allt (ja, även prinsessa) och tjejer kan klä ut sig till allt utom prinsen. Det finns även olika färger av varje dräkt.


Dina barnsimmar har även fått olika lekar utspridda i huset. De kan t.ex åka på u-båtsäventyr i badkaret, låtsasköra i soffan och ha tebjudning med nallarna. De får också mycket kläder som jag tycker att EA har gjort riktigt bra!



 


Tonåringar


Tonårssimmar får också massa nya grejer att göra. Det kommer nya interaktioner inom romantiken, såsom att titta på stjärnorna och att ge bort blommor.


Precis som barnsimmarna kan tonåringarna gillra fällor, men de kan också dra ut på stan och göra busstreck som att kasta ägg på någons hus och du kan även försöka översvämma skolan. Men var försiktig – polisen kanske upptäcker dig!

Det finns också olika typer av bestraffningar i Leva Livet. Det finns utegångsförbud och skamvrån. Din sim kanske får en utskällning om han/hon har gjort något men om det inte var så farligt får de den negativa humöreffekten Hamnade i trubbel som håller på tills föräldrarna förlåter tonåringen (den är alltså inte tillfällig). De gör det oftast av fri vilja när tonårssimmen hjälper till hemma. Men om det är som värst får du utegångsförbud. Då får dina simmar inte gå ut på 2 dagar och om de gör det ändå, se till att ligga lågt – annars kanske polisen plockar upp simmen och DET är inte kul!


Du kan förlåta tonåringen igenom interaktionen Låt slippa straff.

 

Det har också kommit något som kallas humörsvängningar. Tja, alla som har gått igenom (eller är i) tonåren vet väl vad detta är? (förlåt om jag misstolkar er, jag är ju ingen tonåring) Det kan hända att din tonårssim bara blir tjurig en dag. Den får då upproriska önskningar, såsom Skolka från skolan eller Sluta vara vän med [insert sim name here]. Det är också troligt att din sim börjar dissa andra tonårssimmar, jag har dock aldrig riktigt fattat vad det betyder eftersom det inte gör så mycket.


En annan rolig sak som har kommit med Leva Livet är skolbalen! Det händer under tonåren (ibland flera gånger, det beror på hur lång livslängd du har på simmarna) att din sim får en inbjudan om att det är skolbal om ett par dagar. Då kan din sim bjuda ett romantiskt intresse till balen (förutsatt att de inte bjuder dig först). Balen pågår i några timmar och sker i skolbyggnaden, du får alltså inte se vad som händer men du får meddelanden om det. Om din sim t.ex kysser sitt romantiska intresse för första gången ploppar det upp ett meddelande om.


Föräldrarna kan även få en möjlighet om gratissemester i några dagar (du får tyvärr inte vara med på den) och då kan dina tonåringar ordna en tonårsfest! Se bara till att din sim sköter det diskret – någon granne kanske ringer snuten?


 


Ungdomar & Vuxna


När din sim har nått slutet av tonåren kommer äntligen vuxenlivet. Simmen får ta examen vid stadshuset och kan även ha en examensfest för att fira.  


Dina simmar kan nu ha en svensexa eller en möhippa innan de gifter sig. Om din sim precis har blivit förlovad, ordna en fest via telefonen och välj Svensexa eller möhippa. På dessa fester får din sim dansa, spruta öl på folk och mycket mer.


Sedan är det ju dags för att gifta sig! När du är klar med möhippan och allt vad det är så kan dina simmar antingen anordna ett bröllop hemma eller ett bröllop på en allmän plats. Det har kommit nya prylar såsom bröllopstårtan och bröllopsvalvet. Dina simmar kommer också att få bröllopspresenter av gästerna på bröllopet och även ledighet från jobbet i några dagar.


När din sim når vuxenlivet får den oftast medelålderskris. Detta liknar Humörsvängningarna lite men dessa är värre. De går inte över förr ens det har gått en vecka! Dina simmar kommer att få önskningar för att behålla sin ungdom, t.ex Planera klädstil, Flörta med [insert sim here] osv. Dessa önskningar har röd bakgrund så du känner igen dem. Om du lovar dessa önskningar kan du inte ta bort dem tills du uppfyllt dem eller tills medelålderskrisen är över, och en lovad medelålderskrisönskning ger negativ humöreffekt tills den är uppfylld.


Åldringar


Gamlingarna får inte så mycket att göra förutom en käpp och några ”Prata minnen” interaktioner. Det har självklart kommit nya kläder för gamlingarna men inte lika många som de vuxna fick.



Egenskaper


 

Upprorisk

Denna egenskap passar tonåringarna! De får inte lika stora straff som andra simmar och de har mindre risk att bli fångade av polisen när de gör något de inte borde...

 

Fostrande

Dessa simmar älskar barn över allt annat. De har lättare att uppfostra barn och tonåringar får inte lika stora utbrott när en sim med denna egenskap skäller ut den.


Min uppfattning


Jag gillar denna expansion, men istället för att fokusera på stora saker har de gjort massa detaljer och det mesta borde ha funnits med i grundspelet (som att t.ex kunna ge bort presenter).  Visst, det är riktigt roliga grejer, men jag  ser mycket, mycket mer som skulle passa perfekt i denna epansion och jag betalar fanimej inte 300 spänn för små små detaljer som borde funnits med från början.


Jag tycker EA har slarvat med denna expansion. Det finns som sagt mycket mer att lägga in i den, det är minst sagt en halvklar expansion.


Jag uppskattar sakerna i Leva Livet, men jag skulle installera om mina spel och då hade jag lånat ut det till en kompis så jag fick aldrig installera det. Och jag har inte märkt någon större skillnad utan det förutom att kläderna inte finns kvar.


Jag har kanske missat att berätta om något här, men det går inte att klandra mig: Leva Livet är den första expansionen utan manual. Ytterligare ett tecken på att EA slarvar med spelen nu mera.


 


 


Släpptes 1 juni 2011 här i Europa

 
 
Ingen bild

Helena

23 november 2011 17:57

Känns som att Leva Livet hade kunnat vara jättebra!
Finns stora förutsättningar till det, eftersom att det är en sån "bred" expansion. Men ändå tycker jag, som du, att de har slarvat en hel del med denna expansion.

Förresten, på tal om något annat.
Har du någon speciell dag när nattens konsekvenser publiceras?

Fanny

23 november 2011 19:30

Hej! Nej jag har inte hunnit komma på någon dag, ska göra en omröstning!

 
Holly

Holly

23 november 2011 18:00

Jag håller med dig! Jag tycker om manualerna! Det är störigt att de slutat med manualer! En bra sak är elexirerna. Och låtsaskompisen! Jag tycker att man borde kunna ändra längd i skapa en sim, men det borde funnits i grundspelet, annars Leva Livet. När jag köpte Leva Livet hoppades jag på att man skulle kunna ändra längd. Men det skulle nog göra så att spelet buggade mer.

http://vampires.bloggplatsen.se

 
Mastan

Mastan

23 november 2011 21:12

jag har ganska många the sims 3 och leva livet är den bästa spelet hitills :)
(tycker jag)

http://mastansblogg.bloggplatsen.se

Fanny

24 november 2011 09:36

Alla är olika ;)

 
Jennifer

Jennifer

24 november 2011 19:35

Hejsan, när de gäller manualerna så slutade de med de för miljöns skull (+nåt till tyyp)....Kramziz

http://www.jenniyosplace.bloggplatsen.se

Fanny

24 november 2011 20:22

Har svårt att tänka mig att EA gör det för miljöns skull, det är säkerligen pengarna de tänker på...

 
Ingen bild

Nessie

26 november 2011 11:09

EA slarvar nog inte med spelen.
Mina har aldrig pajat eller så, men vad vet jag, det kanske är för att jag inte har så många spel eller för att min dator är ny ;)
Och detdär med manualerna är nog för att dom ska käna pengar, men tänk positivt! Det är bra för miljön samtidigt, även om det inte var MENAT för det....

Och jag som inte har Leva Livet just tror nog att Leva Livet gör det lite mer roligt! Men vad vet jag?
Jag har alltid saknat en barnvagn, sackosäck och LÅTSASKOMPIS speciellt! Tror jag kommer älska låtsaskompisarna, eftersom jag alltid vill att mina barn ska leka med någon, men orkar inte skapa ett till barn :_:

 
Ingen bild

H:et

29 december 2011 13:06

hej, på bilden med tonåringarna som spyr och så... vad heter det elixiret ??? har lixom leva livet och vill göra det xD

Fanny

29 december 2011 14:01

Jag vet inte, bilden är från thesims3.com och är förmodligen fejk för att locka till sig köpare.

 
Ingen bild

H:et

29 december 2011 13:10

hej igen.. eller var det jag som missade det i texten ?? förästen.. grym blogg!

 
Ingen bild

H:et

29 december 2011 13:13

hej (igen) det där med låtsaskompisen, så kan man när simmen är barn,göra ett elixir som gör att låtsas kompisen blir en sim (barn tills den fyller år osv) när man är i logik 8 så kan man upptäcka det elixiret.. gjorde jag, har dock ingen låtsas kompis... :(

Fanny

29 december 2011 14:00

Vet det, men jag glömde skriva :P

 
Ingen bild

Nora

6 januari 2012 02:48

Ville bara säga att bilden då simmarna spyr inte är "fejk" utan dem spyr pågrund utav stinkjuice-elixiret. Vill oxå passa på att fråga om du, Fanta, vet hur man får hem simmarna från en gratissemster? Mina har nämligen varit iväg i flera dagar nu å jag vill inget annat än att ha hem dem igen. Kram!

 
Ingen bild

H:et

20 januari 2012 15:20

hej, tack för svaret! nu har jag svar på din fråga, öppna fuskrutan och skriv in resetsim ^^^^^^
"^^^^ "är simmens förnamn som du ska skriva in. då kommer simmen tillbaka till ett tryggt ställe i huset.

 
Ingen bild

Jossan

3 april 2012 17:10

Hej Fanta! Din blogg är jättebra, men jag undrar om det går att adoptera tonåringar på Sims? För min kompis sa det men för mig går det inte, så vet du om man kan det?

Kraaam

 
Ingen bild

Coca coola

6 april 2012 14:21

hej Fanta jag har Sims 3 Leva Livet men jag har en tonåring men hur kan hon gå på skolbalen jag undrar för jag längat när det ska vara det. Så snälla svara från din blogg läsare Coca Coola ;)

 
Ingen bild

Ronja Alvebring

13 april 2012 18:31

Varför har vissa gamlingar käpp och vissa inte? :)
Och jag gillar inte att man måste ta körkort för att få köra bil (när man e tonåring)

 
Ingen bild

Moisen

19 maj 2012 23:48

Ja ÄLSKAR Keva lvet de e SUPERKUL! Men som sagt alla e olika! :)
P.S ÄLSKAR din blogg!!

 
Ingen bild

Moisen

20 maj 2012 11:35

Jag menade leva livet:)

 
Anonym

Anonym

16 november 2012 08:21

En gång för ganska länge sen så hade jag en tonåring i familjen (en tjej), och hon hade en pojkvän. Sen skulle det vara skolbal, och då bjöd typ en annan kille henne, och jag sa ja, och det stod typ att de blev ihop under skolbalen, det blev LITE KNÄPPT!

http://mysimspage.blogg.se

 
Ingen bild

kattis

19 december 2012 19:18

hej jag undrar om det finns fusk om att man kan dra ner åldersövergången?? snälla svara så fårt du kan 👍

 
Ingen bild

sims3sims

1 januari 2013 13:35

Jag har nysst köpt Leva Livet och jag tycker det värkar jättekul. Jag ser i allafall inga dåliga saker med spelet.
PS: Allt som finns på bilderna kan hända på spelet.

Hälsninar: sims3sims.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

anonym

6 januari 2013 12:14

jag tänker köpa leva livet, för jag körde det hos en kompis och sen när jag spelade hemma mäkte jag att alla detaljerna gjorde det roligare!

 
Ingen bild

anonym

31 augusti 2013 18:02

hej jag undrar om det finns någon här som kan koden där tonåringar kan bli gravida med sin kille... min kompis hade en tonåring och gjorde så hennes tonåring och tonåringens kille fick ett barn men min kompis kommer dock ihåg koden för det snälla svara om det finns en sån kod och skriv gärna koden också då / en riktig sims3 nörd :)

 
Ingen bild

lololo

30 januari 2014 18:16

" anonym " det är en mod som behövs. Modden heter Wohooer och hittas på
nraas.wikispaces.com ha så kul! :)

 
Ingen bild

SuperSwag

31 januari 2014 17:19

Kattis, det finns det och du skriver ''testingcheatsenbled true'' sen håller du in shift och klickar på en sim och väljer ändra i skapa en sim. sen drycher du på bocken sen är det klart!
btw, min kod var swag

 
Maria

Maria

13 februari 2014 12:59

Sims 3 leva livet är bästa exponspaketet ever

http://tjejernasminiblogg.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fanny - 21 februari 2015 12:29

Oj, vad sjukt att några av er fortfarande kollar in här.    Alltså, jag vill börja med att verkligen be om ursäkt att jag bara lämnat bloggen att stå och damma när flera av er väntat på att jag ska komma tillbaka. Jag har helt ärligt inte vetat v...

Av Fanny - 22 september 2014 21:14

... Och så gick det ett ganska bra tag utan att jag uppdaterat ordentligt. Igen.   Det är väl egentligen samma anledningar som vanligt, har liksom inte så mycket sug att skriva något just nu, och har inte haft det på länge. Jag har liksom massa a...

Av Fanny - 11 september 2014 21:00

    Vet inte hur kul ni tycker det är att läsa om trean nu när fyran kommit ut, men jag har fortfarande inte skaffat den så det här är egentligen allt jag har att komma med.    Alexander fick sig en ny hårfärg, eftersom jag, som jag sagt någo...

Av Fanny - 4 september 2014 10:59


Nu har det varit lite tomt här ett tag, men jag har haft väldigt mycket annat för mig och inte riktigt orkat eller hunnit spela sims, särskilt inte blogga om det. Hoppas det är okej!   Idag släpps äntligen The sims 4 i Sverige! Har ni det än? ...

Av Fanny - 25 augusti 2014 16:30

Nu har det släppts en ny trailer för The sims 4, vars release verkligen börjar närma sig nu!      Tänker ni köpa det? ...

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Tidigare år

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Ovido - Quiz & Flashcards