Fantas simsblogg

Direktlänk till inlägg 28 december 2012

Guide: Installera mods och Package-filer

Av Fanny - 28 december 2012 21:15

Nu ska jag äntligen skriva om ett efterlängtat ämne som många har frågat efter: Hur man installerar Package-filer. Att ladda ner Package-filer låter väldigt komplicerat när man först hör om det, men så fort man skapat alla mappar är det faktiskt ganska lätt!


 

 

För det första, ladda ner vad som helst som är i Package-format. Den kommer att sparas till Hämtade filer på din dator, men jag rekommenderar att du flyttar den någonstans (t.ex. skrivbordet) så att du vet exakt var du har den. Ibland kan det från början vara en Rar-fil Zip-fil eller en 7z-fil, och då måste man packa upp den först vilket man kan göra med The unarchiver. Det är ett gratis program, och det finns att ladda ner HÄR. När du har det programmet är det bara att högerklicka på filen och välja Öppna med... och sedan välja The unarchiver.


Obs, förvalet brukar inte vara The sims 3, det var jag som var noobig och ändrade det för något år sedan när jag inte visste hur man gjorde...


Nu måste vi få in ditt föremål i spelet! Första gången du laddar ner något i Package-format måste du skapa mappar och greja, men om du inte orkar göra det (vilket jag rekommenderar) kan du ladda ner FrameworkSetup från Modthesims. Klicka HÄR för att ladda ner det. Detta är en Zip-fil och även denna ska packas upp med The unarchiver, men det vet ni ju hur man gör vid det här laget! När den är uppackad kommer det att dyka upp en mapp som heter FrameworkSetup i Hämtade filer, i denna hittar du en mapp som heter Mods. Denna ska du lägga in i The sims 3-mappen, som du för övrigt hittar i Electronic Arts-mappen som du finner i Dokument.


Din mapp bör nu se ut så här:




Det är bara att lägga in Package-filen i mappen Packages! Där har det även lagts till två testmods som är för att kontrollera att allt fungerar som det ska - dessa kan du ta bort om du vill. Däremot får du inte ta bort filen Resource.cfg från mappen eftersom det är den som gör att Package-filerna funkar! 


Nu är det bara att starta spelet så kommer ditt innehåll att finnas där. Om du hade spelet igång medan du installerade innehållet så kommer det att dyka upp nästa gång du startar spelet.


På en Windows gör du likadant som på en Mac, om man bortser från att man öppnar Rar och Zip-filer med WinRAR som finns HÄR. Jag ber verkligen om ursäkt för att jag inte har en ordentlig guide för Windows, men jag kan inte göra så mycket åt det eftersom jag inte har tillgång till en Windows-dator för tillfället.

 

Har ni frågor? Jag är väldigt dålig på att förklara saker, så om ni tyckte att jag förklarade något dåligt är det bara att säga till så ska jag försöka fixa det bättre.

 

Jag hoppas att det här inlägget var till hjälp! :)

 
 
simslivet

simslivet

28 december 2012 21:38

snälla fanta svara ;/ Kan du designa en headder åt mig? älskar din blogg och bra inlägg!

// simsjulia♥♥

http://simslivet.blogspot.se

Fanny

28 december 2012 21:53

Såklart jag kan! Det är bara att mejla bilder + önskemål till fantasims3@live.se :)

 
sims3 tjejen

sims3 tjejen

28 december 2012 21:45

Tack, jag viste inte hur man gör.

http://sims3tjejen.bloggplatsen.se

 
Linn

Linn

28 december 2012 21:55

Haha, vad snällt av dig att förklara och att göra en header åt tjejen. :) Bra förklaring dock, förstod allt även om jag spelar på en windows. :)

http://linnsims.bloggplatsen.se

 
Misan

Misan

28 december 2012 22:11

Grymt bra, men i mods mappen behöver man inte en mapp som heter packeges (stav)
Man kan lägga alla filer rakt pladask i mods eller så kan man göra en mapp för varje föremål med tex namet "hängslebyxor anubis" ...
Bara så ni vet... Sen gör det INGET om man lägger in en bild fil eller så i mods mappen... Om man vill veta vad det är för nåt man har laddat ner när man ska avinstallera sakerna, det kanske du också borde skriva.
Jag är ledsen att det blev så mkt men jag ville bara skriva de ENDA du inte skrivit i guiden... Awsomes gjort!

http://Misansims.bloggplatsen.se

 
Sandra

Sandra

29 december 2012 02:06

Sv: Hej, för att få med familjer som skaparen har gjort till staden så måste man ladda ner Save-filen och stoppa den i Saves mappen. Om jag inte har fel så befolkas staden, även om du inte laddar ner filen, medan du spelar med hjälp av storyprogression.

http://vivalasvegassims3.blogspot.com

 
Ida

Ida

29 december 2012 10:35

Åh, jag älskar hungerspelstrilogin!! Har precis börjat på tredje boken, Revolt, älskar den så mkt!! Haha, men fina bilder på Fanny Grislandd ^^

http://Horszes.bloggplatsen.se

 
kajsa

kajsa

2 januari 2013 13:13

Hej fanta. 2 Frågor här.
1. Din blogg är jätte bra! Inte direkt en fråga men kan du göra en header till mig:) jag kanske kan skicka lite bilder.
2.Kan jag typ härma det här med pose player??? men jag kan skriva att du har gjort inlägget om du fattar vad jag menar..

http://www.onsims3world.blogspot.se

Fanny

2 januari 2013 13:24

Håll dig till frågerutan nästa gång, tack!

1. Det kan ta ett tag innan den blir klar, men mejla fantasims3@live.se med bilder och önskemål.
2. Nej, tack. Du får såklart skriva ett eget inlägg om Poseplayer, men du får inte härma eller kopiera mig/ta mina bilder.

 
kajsa

kajsa

2 januari 2013 14:02

Jag kan inte ladda ner winrar

http://www.onsims3world.blogspot.se

 
kajsa

kajsa

2 januari 2013 14:04

jag menade så jag kopierar allt. Sen så skriver jag detta inlägget är från www.fantsims3.bloggplatsen.se

http://www.onsims3worls.blogspot.se

 
Thesims3vici

Thesims3vici

2 januari 2013 23:12

När jag laddade ner en frameworksetup, och hade fixat det där med mods mm. Så såg inte min mapp ut så som den skulle göra! Hjälp?

http://thesims3vici.bloggplatsen.se

Fanny

3 januari 2013 12:33

Kan du förklara lite närmare?

 
Thesims3vici

Thesims3vici

3 januari 2013 14:46

Det fungerar nu, men tack ändå! :)

http://thesims3vici.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Miriam

4 januari 2013 21:26

Jag har en windows, Och din förklaring var jättesvår ;_;
Ska försöka göra det lättare för mig. Tack annars! :D

 
Ingen bild

Tildaa :3

5 januari 2013 12:18

TACKTACKTACKTACK ! ♥ kanske lite sen och så men skit sammma. :P Fattade först ingenting, då blir man såklart mycket gladare när det funkar sen, haha, men tack! :D

 
Ingen bild

sarina

8 januari 2013 15:43

HEJ fanta vilken pose player ska man instalerra först

 
Ingen bild

wilma

12 januari 2013 19:53

är winrar gratis?

 
Ingen bild

Wilma

12 januari 2013 20:56

hur mycket jag än kör rar filen i winrar så ändras den inte!!!! har windows,hjälp nån!! zip blir en package men det er typ creator posekit! Hur ska jag göra?!

 
Elin

Elin

17 januari 2013 09:05

Hej! Jag undrade om datorn segar mer efter man har laddat ner denna filen? Jag har en windows dator och jag har inte laddat ner något mod innan. Min dator segar redan, men jag vet inte om det är för allt skit jag har på den.
Kram Elin.

http://www.siimstre.blogg.se

 
Anonym

Anonym

20 januari 2013 17:47

Vet inte om jag kommer behöva den här informationen, men tack ändå :)

http://mysimspage.blogg.se

 
Ingen bild

fantas största fan ever!

27 januari 2013 12:28

Fanta kan du designa en header åt mig snälla fanta :)

 
Ingen bild

Miranda

19 februari 2013 19:45

Jag försöker det här med package osv, men jag får inte in det i spelet, för jag förstår inte direkt dina förklaringar. (har windows) Jag skulle behöva hjälp, då jag vill ha poseplayern osv. :3

 
Ingen bild

Jag har windows 8

3 mars 2013 08:26

Jag har windows 8 tror ni att det funkar en då???

 
Ingen bild

Mikaela

24 april 2013 19:30

Fanta, jag ska ladda ner winrar med förut när jag laddade ner den fick jag nån konstig grej på datorn som gjorde att vi fick återställa hela datorn., och jag laddade ner den från just den där sidan du sa men är det helt riskfri?

Fanny

25 april 2013 16:24

Jag beklagar verkligen att det blev så! Du kanske tryckte på fel ladda ner-knapp? Ibland kan det finnas reklam där det står "Download now", och om man klickar där får man virus. Det jag länkade till ska vara säkert.

 
Ingen bild

Mikaela

25 april 2013 17:56

Ja det gjorde jag säkert , såklart du gör du har ju den bästa sims bloggen ever så du skulle aldrig länka oss till virus!

 
Ingen bild

Ebba :D

4 maj 2013 16:04

Jag bara älskar din blogg!! Klart den bästa sims bloggen som finns!

Fanny

4 maj 2013 16:43

Tack så mycket :D

 
Ingen bild

Linnea

12 juni 2013 14:52

Tack så sjuuukt mycket! Nu kan jag äntligen ladda ner .package filer^^

 
Ingen bild

Anonym

16 juni 2013 17:46

Fattade inte ett skit. Har en windowsdator så det är lite förvirrande för mig. :) Vill nämligen ladda ner det traditionella pianot du gjorde ett inlägg om och det verkar vara i .package fil.

 
Ingen bild

Personen som älskar sims (:

28 juni 2013 10:48

Hej! Kan man ha zip på mac istället för den där andra som du länkade till? För jag är van vid zip men vill gärna ha en Mac dator. Och en fråga till, är den grejen du länkade till lik jzip? SNÄLLA, behöver värkligen få svar! Du äger kram! <3

 
Ingen bild

Michis

1 juli 2013 15:13

Hej!

Jag har prövat installera mods på alla sätt som går. Men inget verkar fungera, har gjort precis som du beskrev & även testat på hur andra beskriver det. Men får det fortfarande inte att funka, vet du vad jag ska göra? Jag har windows 8 om det hjälper dig något. :)

 
Ingen bild

Annika

23 augusti 2013 21:08

Jag har gjort allt som ska göras, men den där ena frisyren finns inte att välja i skapa en sim :( Det är den frisyren med flätorna du har på simmen i menyn!

 
Nora

Nora

21 september 2013 17:46

Hej Fanta! Jag har en windowsdator, så jag fattade inget haha, så om du nån gång får tillgång till en windowsdator, kan du visa hur man gör? Jag har poseplayer, men kan inte ladda ner poser!

http://norassimsblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Sverige

28 september 2013 20:07

Hej, Fanta! Jag har sett många sidor som tipsar dig och dom hade rätt. Du är en jätte bra bloggare men.. Jag är bara 10 år och jag vill jätte gärna ladda ner mods som du har tipsat men jag fattar inte hur du menar med "package filer"? Så kan du snälla förklara ;)
PS Har en windows!

 
Ingen bild

Lisa

14 november 2013 19:54

tack så jätte mycket!!! Jag viste aldrig hur man skulle göra jag trodde att det var jag som gjorde fel :P verkligen älskar din blogg!

 
Ingen bild

Fanta fan

14 november 2013 22:52

Hej, jag gör alting precis som det står här och det ser bra ut (tror jag) men sendan när jag vill spela så hittar jag inte det ja laddade upp...
Vet du hur det kommer sig?
ps. förlåt för sen reaction

 
Ingen bild

Linaaa

6 januari 2014 16:44

Hejsan! Jättebra guide, men jag har ett problem och jag har typ gjort om detta flera gånger och poseplayern kommer inte in till spelet, vet inte vad jag ska göra?! Kan det vara nåt med att i packages mappen så har filerna ett litet lås på sig? Tack på förhand :)

 
Ingen bild

Sandra

15 februari 2014 15:40

Jag har en windows 8 och inget funkar..............

 
Summer

Summer

31 mars 2014 19:56

Jag fattar inte riktigt... Men det är om hur man ser att det är en package fil kan du inte tipsa om en till att börja med?

http://summersims3.bloggplatsen.se

 
Summer

Summer

1 april 2014 07:13

Glöm den frågan jag ställde innan!!! Men när man ska ladda ner unarchiver... vilken knapp ska man trycka på? Det finns 3 olika!

http://summersims3.bloggplatsen.se

 
Summer

Summer

1 april 2014 16:21

Glöm det jag fixa det!!!

http://summersims3.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Hanna

9 april 2014 17:27

1. Måste man vara medlem på det dära nraas för att ladda ner wohooer?
2. Ska man lägga mods-filerna i package också eller bara i mods?:)


Tack o hej

 
Ingen bild

Olivia (Via04)

22 april 2014 12:06

Tack fanta så himla mkt! (: Jag sökte runt som en tok hur man laddade ner. Ska försöka att prova, men själv så fattar jag inte så mkt, men behöver kanske bara lite hjälp av nån i familjen. xD Jag har Alltid villat ladda ner sådant, eftersom när jag ser hur folk gör med allt sådär så blir jag mer sugen varje gång, kanske roligare att göra simmar då med mycket mer kläder, m.m (x Tack så sjukt mke ännu en gång! <3

 
Ingen bild

nån

27 maj 2014 20:57

.. Fattade ingenting vafan är package..

Fanny

28 maj 2014 08:03

En filtyp.

 
SimsTi

SimsTi

23 juni 2014 11:49

Vart ska jag trycka för att ladda ner winrar för när jag ska trycka är det massor av olika "Download now" knappar och jag vill inte få virus on this old computer!!!! Snälla svara så fort som möjligt Fanta!

http://Snälla hjälp!

Fanny

23 juni 2014 13:00

Där det står Download: WinRAR 5.01 Final. Klicka på den länken.

 
Ingen bild

SimsTi (igen)

23 juni 2014 15:49

Förlåt för att jag är så usel på det här men nu har jag ett nytt problem: Min package fil blir ingen fil som jag kan lägga in efter att ha gjort precis som du har skrivit (Har en windows 7 dator) :( Har både Winrar och det där andra men det går fortfarande inte oc jag har försökt flera gånger men det händer samma sak och jag börjar bli jävligt förbannad för att det inte funkar :'(

Fanny

23 juni 2014 16:54

Jag förstår inte vad du menar...?

 
Ingen bild

Sara

3 juli 2014 12:17

Ska man ändra om RAR filen till en PACKAGE fil? eller och sedan lägga den bland dom andra modsen?

Fanny

3 juli 2014 13:26

Precis.

 
Ingen bild

Sara

4 juli 2014 16:33

Jag har windows 8 hur packar jag upp den med winrar? jag har installerat winrar flera gånger men jag hittar inte den på min dator. :(

 
Ingen bild

Emma Andersson

17 juni 2016 22:20

När jag tar screenshots så blir mina bilder suddiga, hur gör jag så de inte blir det?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fanny - 21 februari 2015 12:29

Oj, vad sjukt att några av er fortfarande kollar in här.    Alltså, jag vill börja med att verkligen be om ursäkt att jag bara lämnat bloggen att stå och damma när flera av er väntat på att jag ska komma tillbaka. Jag har helt ärligt inte vetat v...

Av Fanny - 22 september 2014 21:14

... Och så gick det ett ganska bra tag utan att jag uppdaterat ordentligt. Igen.   Det är väl egentligen samma anledningar som vanligt, har liksom inte så mycket sug att skriva något just nu, och har inte haft det på länge. Jag har liksom massa a...

Av Fanny - 11 september 2014 21:00

    Vet inte hur kul ni tycker det är att läsa om trean nu när fyran kommit ut, men jag har fortfarande inte skaffat den så det här är egentligen allt jag har att komma med.    Alexander fick sig en ny hårfärg, eftersom jag, som jag sagt någo...

Av Fanny - 4 september 2014 10:59


Nu har det varit lite tomt här ett tag, men jag har haft väldigt mycket annat för mig och inte riktigt orkat eller hunnit spela sims, särskilt inte blogga om det. Hoppas det är okej!   Idag släpps äntligen The sims 4 i Sverige! Har ni det än? ...

Av Fanny - 25 augusti 2014 16:30

Nu har det släppts en ny trailer för The sims 4, vars release verkligen börjar närma sig nu!      Tänker ni köpa det? ...

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Skapa flashcards