Fantas simsblogg

Direktlänk till inlägg 2 december 2012

En bättre simsblogg

Av Fanny - 2 december 2012 18:00


Jag får sjukt många personer som frågar hur jag fick så mycket läsare som jag har (okej, jag har ju inte jättemycket, men ca 540 om dagen med 761 som rekord är ju bättre än ingenting). Eftersom den här bloggen är för att hjälpa folk vill jag ju hjälpa mina "kompanjoner" som också har simsbloggar, alltså samlade jag ihop lite tips som jag har! Hoppas det kan vara till hjälp för er.


- Blogga helst bara om sims om du har något bra att komma med. Det här tipset låter förmodligen väldigt taskigt, men det är faktiskt viktigt. Jag har sett bloggar (nej, jag kommer inte peka ut någon) som drivs av personer som faktiskt inte har så mycket kunskap - och dessa är de sämre bloggarna. Snälla, ta inte åt er av det här, men när du skapar en blogg, tänk så här: Kan jag mycket om sims? Kommer det jag kan att hjälpa någon? Om svaret på dina frågor är nej, försök att stå över att ha en egen simsblogg tills du har utforskat spelet lite mer och har unika saker att komma med, saker som folk kanske inte känner till.



- Ha så varierade inlägg som möjligt, man tröttnar lätt om en blogg bara publicerar t.ex nyheter eller nedladdningar. Plus att alla gillar olika saker, man får en bredare publik om man varierar sina inlägg!


- Meddela innan du t.ex ska ut och resa och därmed inte kommer kunna blogga, då blir läsarna inte lika sura om bloggen står still xD Det är även smart att skriva det exakta datumet när du kommer tillbaka.



- Härma eller kopiera inte från andra bloggar, för i helsike. Jag har sagt det förut, men jag måste säga det igen. Om man härmar t.ex någons bloggnamn tänker folk bara "Men ååh, hon har ju härmat den där bloggen" och de bryr sig inte ens om att kolla in bloggen.

Jag vet att det kan vara så sjukt lockande att sno lite information i någons inlägg, man tror att det inte kommer att märkas. Men om du ska göra det får du i alla fall formulera det på något annat sätt och skriva källan (så länge det inte står i inlägget att man inte får ta informationen). Att kopiera från någon är dock aldrig okej, även om du ändrar på några ord.


- Undvik småinlägg där du bara berättar en liten småsak. Såklart kan du göra såna här inlägg emellanåt, men gör det inte för ofta - då kommer läsarna att tröttna. Försök att i alla fall ha en bild i dessa inlägg.



- Se det inte som en tävling. Om jag ska vara ärlig: Jag har jättelätt att tänka Jag måste få mer läsare, jag måste vara bäst, någon annan blogg får inte gå om mig!, så egoistisk som jag är. Och jag tror faktiskt att alla som har större simsbloggar, eller bloggar över huvud taget, har tänkt i de banorna någon gång eller kommer att göra det. Men snälla, försök undvika det - se bloggen som något kul och försök tänka att det inte spelar roll hur bra det går för bloggen så länge du vet att du i alla fall har några som läser och tycker om det du skriver!


- Lägg ner tid och var engagerad. Få personer tycker om slarvinlägg, och det är större chans att folk stannar på bloggen om det märks att du har lagt ner tid på den. 


- Försök att undvika stavfel. Många är perfektionister, däribland jag, som ibland kan störa sig om en text innehåller mycket stavfel. (Soffi, ta inte illa upp...) Ett litet fel gör inte så mycket dock. Om du är osäker på ifall du stavat rätt på ett ord kan skriva det i Word eller något annat textprogram, det rättar för det mesta alla stavfel!

 


 

- Försök att vara så glad och trevlig som möjligt. Detta misslyckas jag ibland med, men nu struntar vi i det xD Läsarna kommer förmodligen tycka om dig mer om du inte håller på och gnäller om allt och alla.

 

- Hitta en personlig stil! Försök att göra din blogg unik från andra bloggar. 

 




 
 
Ingen bild

hihi

2 december 2012 18:12

först!!

Fanny

2 december 2012 18:16

Speciellt?

 
Ingen bild

Sara

2 december 2012 18:24

Alltså, att skriva samma info är inte att kopiera dig? Okej, om man kopierar dina meningar och så är ju det inte bra, men att skriva samma information fast formulera sig på ett annat sätt tycker jag är okej. Men tex om du skriver typ ett ganska speciellt inlägg, typ som det här och någon annan skriver samma sak fast med andra meningar, så är ju det surt förstås. Men om du skriver om SPELET och någon annan skriver samma sak men på ett annat sätt, så är ju det faktiskt inte kopiering. Det var väl inte du som skapade Sims, eller hur? Då är det inte plagiat.. Iaf tycker jag att din blogg är jättebra men kaske inte håller med dig om allt. Förlåt om den här kommentaren är jättekonstig, visste inte riktigt hur jag skulle formulera mig. Kram!

Fanny

2 december 2012 18:36

Jo, jag håller med - det beror på hur speciellt det man skriver är. :)

 
Lollo:D

Lollo:D

2 december 2012 18:41

Gud vad fin header du har gjort fanta:-)

http://wwwlollosblogg.blogg.se

 
Mysimspage

Mysimspage

2 december 2012 19:16

Det finns så mycket att skriva om i Sims, så jag vet inte vad jag ska välja att skriva om! Nåt tips?
Varför säger du "jag har inte jättemycket men...", ?
Jag har ofta under 10!

http://Mysimspage.blogg.se

Fanny

2 december 2012 19:22

Om man jämför med typ Ana Gina och Foki så har ju jag inte så mycket xD

 
MySimsPage

MySimsPage

2 december 2012 19:24

Jaha, men du, hur brukar du komma på vad du ska skriva om av allt man kan skriva om i Sims?

http://mysimspage.blogg.se

 
Yaren

Yaren

2 december 2012 20:01

Tack för tipset bäste Fanta! Jag har spelat The Sims 3 i 11 månader och har lärt mig mycket ifrån din blogg! Du ee bäst!

http://Thesimss.blogg.se

 
Yaren

Yaren

2 december 2012 20:04

(Ta bort den förra kommentaren den blev fel)
Tack för tipset bäste Fanta! Jag har spelat The Sims 3 i 11 månader och har lärt mig mycket ifrån din blogg! Du ee bäst!
Önskar att jag hade en stor blogg som dig, och ja, din blogg ee stor, lixom kan du tänka ca 600 olika läsare tittar på din blogg varje dag för att lära sig något :)

http://Thesimss.webblogg.se

 
Ingen bild

Ida Z

2 december 2012 20:32

Haha, jag är också sjukt petig när det gäller stavning och grammatik. Min bästa kompis kan verklingen inte stava och hon kan säga saker som springde istället för sprang, och skärde istället för skar.
Hon hatar att läsa, jag älskar det. Jag blir alltid sjukt sur på henne när hon stavar fel, säger fel osv. xD

 
Queenofsims

Queenofsims

2 december 2012 21:10

Bra tips!

http://queenofsims.blogg.se

 
prosimmers

prosimmers

2 december 2012 21:17

Bra tips :)
Hjälpte mig ^^

http://prosimmers.bloggplatsen.se

 
Rebecca

Rebecca

2 december 2012 21:54

Tack för tipset!

Ps. Älskar den nya designen!
Pss. Älskar totalt mycket historian Drömmar! :D XD

http://thesims-life.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Emilia

3 december 2012 07:32

Gud vilken fin header, jag älskar den! Mysig julkänsla över den. :D

 
Fanta

Fanta

3 december 2012 08:00

MySimsPage: Har ingen som helst aning. xD Återkommer ifall jag kommer på något, haha...
Ida Z: Jag har också en kompis som stavar väldigt mycket fel (hon läser bloggen, det är därför jag skrev "Ta inte illa upp, Soffi") xD Fast hon är väldigt smart utöver det.
Yaren: TACK!
Lollo, Emilia, Rebecca: Tack! :) Det tog väldigt lång tid att göra den, skönt att ni uppskattar den :3

http://FantaSims3.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

A

3 december 2012 14:27

Tycker det var väldigt bra och snällt av dig att skriva detta inlägget, fanta! Att du liksom vill hjälpa andra simsbloggar till hur de kan utveckla och förbättra saker i sin blogg, och få mer läsare! Om jag hade haft en simsblogg så hade jag uppskattat det väldigt mycket! (andra simsbloggare, ta inte illa upp!) Ja, det jag ville få fram med denna kommentar är att du är väldigt bra på att blogga och är bra på att ge tips på hur man får en bättre blogg osv! Kram :)

 
Sindra

Sindra

3 december 2012 16:39

Tack för tipsen! :D

Och jag ääälskar din nya header!!!!!!!!

http://Sindraspecial.bloggplatsen.se

 
Sindra

Sindra

3 december 2012 16:44

Och hur går det med headern förresten?
Känn ingen stress eller press! ;)

http://Sindraspecial.bloggplatsen.se

Fanny

3 december 2012 17:35

Det går rätt bra! Håller på med en vinterversion och en vanlig version (därför tar det så lång tid), så kan du byta till den vanliga när vintern är slut ifall du vill :3

 
Ingen bild

Annis

3 december 2012 17:01

Jag har tänkt på att skaffa en blogg så detta hjälpte mycket!

 
Ingen bild

Maria

3 december 2012 17:10

Bra tips...Men jag tror inte att någon kommer att få en så bra blogg som dig ändå Fanta.

 
MySimsPage

MySimsPage

3 december 2012 17:34

Okej :)

http://mysimspage.blogg.se

 
Sindra

Sindra

3 december 2012 17:42

Åh vad bra!! Tacktacktack! :D
Och änengång, bra tips!

http://sindraspecial.bloggplatsen.se

 
Elli

Elli

3 december 2012 17:44

Tack för tipsen! (y) Kommer nog hjälpa mig lite även om jag redan visste de mesta, bra iaf att repitera lite ;D

http://maybecrazy.bloggplatsen.se

 
Elli

Elli

3 december 2012 17:54

Du skrev att du skulle bli bättre på att uppdatera din blogg du har inte kort något nytt inlägg i dag...
Bbbbuuuuuuuuuuuuuuuu!!! Sluta JUGA NU............

http://maybecrazy.bloggplatsen.se

Fanny

3 december 2012 18:33

*Ljuga (förlåt, var bara tvungen x3)

Jag har hållt på och fixat inlägg hela helgen, men inget har blivit klart. Idag har jag varit sjuk och inte orkat fixa något. Så jag försökte i alla fall, vilket jag skrev att jag skulle - jag lovade aldrig att det skulle bli mer uppdatering.

Och du... Dagen är inte slut än. ;)

 
Ingen bild

Emilia

3 december 2012 19:06

Hej!
Jag måste säga att du är min absoluta favorit simsblogg och har läst den ett tag nu! Har märkt att du inte uppdaterar lika ofta och jag har alldeles för mycket fritid över så jag skulle mer än gärna vilja hjälpa till på din blogg och vara en liten "medhjälpare". Jag kan skriva nyheter, göra berättelser, göra headers (det kanske inte behövs med tanke på att du alltid haft jättefina headers!) och skriva tips till Sims 3 :)

Om du är intresserad och vill veta mer om mig så mejla till emiliabelsing@gmail.com så kan jag skriva om mig själv, mitt Sims och kanske ett litet inlägg för att visa hur jag skriver :)

Kram Emilia Belsing

 
Sindra

Sindra

3 december 2012 22:21

OMG NEJ!!
Fanta passar bäst själv, utan hjälp från nån annan!
Verkligen inte föratt vara taskig mot dig Emilia men..
Och det är inte mitt beslut men.. Det är vad jag tycker..

http://Sindraspecial.bloggplatsen.se

 
Henny-penny

Henny-penny

4 december 2012 16:01

Jag tycker precis som "A" att det extremt snällt av dig att hjälpa andra bloggare! TACK ^.^

http://awesomesims.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

L

4 december 2012 17:30

Håller med Sindra om Emilia! Absolut inget hat mot Emilia, det skulle vara likadant mot vem som helst! Din blogg gör du bäst på egen hand Fanta! :)

 
Ingen bild

nora

8 december 2012 22:15

men det beror på, man kan ju även ha en simsblogg med bilder eller historier och så! :)

Fanny

9 december 2012 14:10

Jo såklart man kan :)

 
Anonym

Anonym

17 januari 2013 19:47

Inte smart att säga när man ska bort - Just sayin' ...

http://mysimspage.blogg.se

Fanny

19 januari 2013 09:36

Så länge man inte lagt ut sin adress och vart man bor så är det väl inte så osmart? :P

 
Thesimsfakta22

Thesimsfakta22

28 januari 2013 18:23

Bra inlägg! det funkar för de som inte ha bloggar men vill!

http://www.thesimsfakta22.bloggplatsen.se

 
Jonas

Jonas

15 februari 2013 21:53

Tack för tipsen! De är perfekta!

http://jonasbelf.blogspot.se

 
Albin

Albin

27 september 2013 22:01

Jag är väldigt tacksam för dem här tipsen. Det här är varför jag väntade i några månader innan jag startade min simsblogg. Jag använder mig av tipsen nu när jag driver min simsblogg.

http://splashsims3.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fanny - 21 februari 2015 12:29

Oj, vad sjukt att några av er fortfarande kollar in här.    Alltså, jag vill börja med att verkligen be om ursäkt att jag bara lämnat bloggen att stå och damma när flera av er väntat på att jag ska komma tillbaka. Jag har helt ärligt inte vetat v...

Av Fanny - 22 september 2014 21:14

... Och så gick det ett ganska bra tag utan att jag uppdaterat ordentligt. Igen.   Det är väl egentligen samma anledningar som vanligt, har liksom inte så mycket sug att skriva något just nu, och har inte haft det på länge. Jag har liksom massa a...

Av Fanny - 11 september 2014 21:00

    Vet inte hur kul ni tycker det är att läsa om trean nu när fyran kommit ut, men jag har fortfarande inte skaffat den så det här är egentligen allt jag har att komma med.    Alexander fick sig en ny hårfärg, eftersom jag, som jag sagt någo...

Av Fanny - 4 september 2014 10:59


Nu har det varit lite tomt här ett tag, men jag har haft väldigt mycket annat för mig och inte riktigt orkat eller hunnit spela sims, särskilt inte blogga om det. Hoppas det är okej!   Idag släpps äntligen The sims 4 i Sverige! Har ni det än? ...

Av Fanny - 25 augusti 2014 16:30

Nu har det släppts en ny trailer för The sims 4, vars release verkligen börjar närma sig nu!      Tänker ni köpa det? ...

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Ovido - Quiz & Flashcards