Fantas simsblogg

Senaste inläggen

Av Fanny - 30 juni 2014 11:30


Linnéa Marklund

Biografi: Linnéas största dröm är att bli konstnär. Konst är det bästa hon vet, särskilt abstrakt konst. Hon bodde på en ranch med sin stora familj förut men livet på gården passade inte henne, så hon flyttade. Nu ska hon satsa på att lyckas med sin konst.

Egenskaper: Konstnärlig, Överkänslig, Lättsovare, Ivrig, Djurälskare

Ålder: Ungdom

Livslång önskan: Konstnärlig mästare

Favoriter: Indie, ratatouille, lilaCC-lista

Hår | Kofta | Linne (den finns lite till höger) | Skor | Klänning | ByxorDet finns inte längre en länk till det skin jag använder, skaparen har tagit bort sin blogg, men det borde följa med när man laddar ner. 

Av Fanny - 29 juni 2014 08:00Simsxolove är en skapare på Tumblr som gör jättebra saker. Bland annat har hon tagit några hår från Store och gjort om dem så att de fungerar för barn! Det tycker jag är hur bra som helst, det finns inte tillräckligt med bra frisyrer till barn, alls. Här är två av hennes set med sådana hår, men det finns betydligt mer på hennes sida, så in och kolla, HÄR!Av Fanny - 28 juni 2014 14:00


Jag insåg precis en sak: Jag har knappt skrivit någon fakta om The sims 4. Alls. Eftersom jag vet att ni är väldigt många som är sugna på at veta mer om spelet tänkte jag alltså att jag kunde samla ihop lite information om det och skriva här. Det är ingen grundläggande fakta, allt sånt kan ni hitta hur lätt som helst på The sims officiella hemsida, utan mer småfakta - men jag tycker personligen att det är den typen av fakta som är roligast, för det är sånt som inte är helt givet och som man inte redan vet.

 • Det går att amma bebisarna. 
 • Alla åldersstadier från The sims 3 kommer att finnas med, förutom småbarn. Simmar går direkt från att vara bebis till att vara barn. 
 • Simmarna har, som ni kanske redan vet, känslor i det här spelet. Och simmarna kan faktiskt dö av vissa känslor - bland annat av att skratta. Det är dock inte hur lätt som helst att döda simmar på det sättet, de kommer inte falla ihop av ett enda skämt, utan man måste verkligen försöka ordentligt om man vill ta död på simmarna på så sätt. Det gäller alla känslomässiga dödsfall.
 • Det finns sju (om man räknar med den normala) gångstilar att välja mellan i CAS.
 • Staden i spelet kommer att heta Willow Creek. Den är inspirerad av New Orleans i USA och är den enda annonserade staden i spelet så här långt. 
 • Förut var det planerat att finnas en Myspys-färdighet, men den har nu tagits bort då många skulle känna sig obekväma med en sådan färdighet i spelet.
 • Skapa en stil finns inte i The sims 4, tyvärr. Däremot har skaparna fokuserat extra mycket på att göra detaljerade objekt. 
 • Det finns inga pooler. Det finns inte heller något hav i Willow creek. Alltså finns det ingen kategori för badkläder.
 • Tonåringar kommer vara lika långa som ungdomar och vuxna. Däremot kommer det synas skillnader i ansiktet och på kroppsformen. 
 • Man behöver inte längre oroa sig för gravidkläder - numera kan alla kläder i hela spelet anpassas till en gravidmage!
 • Autosave kommer att finnas med, dvs att spelet sparas automatiskt. Det finns inga detaljer om hur det fungerar än så länge. 
 • Vill du ha mods i ditt spel kommer du inte längre behöva lägga in en modsmapp själv, det kommer att vara inbyggt.
 • Precis som i The sims 3 kan du ha upp till 8 simmar i ditt hushåll. 

The sims 4 släpps den 4 september i Sverige!


Ni som har bloggar och vill låna den här informationen får absolut göra det, det är ju inte min information. Däremot vill jag gärna att ni inte kopierar inlägget/bitar av inlägget rakt av eller att ni gör det löjligt likt (dvs typ ändrar några ord). Bättre att länka till det här inlägget i så fall. Tack! :) 

Av Fanny - 26 juni 2014 17:30


Dany börjar verkligen få till det där med matlagning. Hon är riktigt duktig och det är nästan alltid hon som får stå för måltiderna. Jack är inte alls lika bra. Han bränner alltid pannkakorna. Dany älskar sina barn, det gör hon verkligen, men efter att ha varit instängd så länge med tre småbarn blir man lite snurrig i huvudet...
... Så hon bestämde sig för att köpa en barnvagn att köra runt ungarna med ibland för att i alla fall komma ut ur huset. Det upptäckte hon att det var ett väldigt bra val, det var väldigt härligt för henne att komma ut och njuta av höstluften oftare. Snart lämnade Alexander småbarnsåren bakom sig, med allt nödvändigt inlärt tack vare hans engagerade föräldrar, och växte upp till ett barn. Ganska söt faktiskt. Han har nu egenskaperna klumpig, god och karismatisk. Han är väldigt lugn och ansvarsfull av sig och för inte precis något oväsen.Ungefär samtidigt som vintern anlände till Hidden springs var det dags för Dany att gå tillbaka till jobbet, vilket hon faktiskt sett fram emot en hel del - trots att hon älskar att vara hemma med barnen. Jack har nu slutat på sitt deltidsjobb för att stanna hemma på heltid. Utanför jobbet träffade hon även på sin storebror Gustav och pratade lite med honom. Hon har svårt att hålla kontakt med familjen numera men gör ändå sitt bästa. Alexander tar rätt bra hand om Emily och Toby. Han tycker faktiskt det är rätt kul att spendera tid med sina syskon, till och med.Nu när Jack slutat jobba har han ju massvis med fritid. Därför har han gjort ett försök till att hitta en ny hobby: Att spela piano. Något han faktiskt är ganska duktig på. Ett piano går ju inte att bränna. Inte långt därefter var det dags för Toby och Emily att växa upp till barn, vilket var en ganska stor lättnad för familjen faktiskt. Nu blir det lättare att ta hand om dem. De har, precis som sin storebror, lärt sig alla småbarnsfärdigheter man behöver kunna gott och väl och framtiden ser ljus ut för dem så här långt.
Ja jag gillar Vans, sssch

Även om Toby och Emily är tvillingar är de väldigt olika varandra, i alla fall till sättet. Emilys energi är ungefär lika stark som hennes kindben - en busigare tjej får man leta efter. Hon får verkligen aldrig nog, hon kan aldrig ta det lugnt. Toby däremot är väldigt mogen, och faktiskt lite... Snobbig. Han bryr sig väldigt mycket om ifall det är rent eller inte hemma och blir nervös om något inte ser helt perfekt ut.Så han går runt och städar (frivilligt) allt som är det minsta lilla smutsigt i huset. Familjen hade först tänkt anlita ett hembiträde men med Toby i huset behövs inte ens det. Där sparade man lite pengar (klassas det som barnarbete?), han tycker bara det är roligt att städa!Annars brukar han sitta och läsa. Emily däremot gör i stort sett inga hussysslor alls och är inte ens i närheten av lika sofistikerad som sin tvillingbror, precis som man kan förvänta sig. Hon springer mest runt och leker och gillrar fällor. Emily har egenskaperna Upprorisk, Konstnärlig och Atletisk. Hittills är jag väldigt nöjd med att ha henne som arvinge, vilket för mig är rätt viktigt med tanke på att jag kommer spela väldigt mycket med arvinge-simmen. Trots olikheterna kommer tvillingarna väldigt bra överens med varandra. På grund av brist på plats i huset får de dela rum, men de tycker bara att det är mysigt - vilket är rätt rimligt för kom igen, de delade på en livmoder, jag tycker att de skulle behöva skärpa sig ganska rejält om de inte kände för att dela sovrum. 

Av Fanny - 26 juni 2014 08:00

Kolla på den här videon om hur genetiken fungerar i CAS i uppkommande The sims 4:


Av Fanny - 25 juni 2014 14:00

Helt ärligt tror jag faktiskt att i stort sett alla som spelar sims någon gång har försökt göra en riktig person i simsform. Antingen sig själva, en kompis, en kändis, någon i en film eller någon annan. Tror också att det är väldigt många av dessa som upptäckt att det inte alls är så lätt som det verkar. Men med lite arbete går det faktiskt att göra simmar riktigt lika en riktig människa, och jag tänkte ge er lite råd om hur man gör det:


1. Ha alltid minst en bild till hands (t.ex. på mobilen) på personen du ska göra i simsform. Det här är ett ganska grundläggande tips men det är väldigt viktigt eftersom du då alltid kan se hur personen ser ut. Ta en bild där man ser ansiktet framifrån och där ansiktet är avslappnat, dvs neutralt. Det är svårt att efterlikna simmar efter en bild där någon ler. Exempel på en bra bild HÄR, exempel på mindre bra bild HÄR


2. Ändra allt så bra som möjligt. Se till att du justerar allt som går att justera, så att du inte t.ex bara tar en färdig huvudform som ser ungefär ut som den du ska göra som sim och nöjer dig med det. Vill du att simmen ska bli riktigt lik måste du finslipa den ganska rejält. Använd verkligen alla sliders.


3. Överdriv lite! Om personen du ska göra som en sim t.ex har stor näsa kan du ju göra näsan på simmen lite större än vad den borde vara. Att överdriva är inte alls ett måste, och du ska ju inte göra något orealistiskt, men det är bättre att överdriva än att göra för lite eftersom det blir lättare att känna igen vem det är om man överdriver lite. 


4. Ladda ner sliders. Vad det är har jag skrivit om HÄR. Sliders ger betydligt fler valmöjligheter när det gäller att skapa simmar så det är definitivt något att rekommendera när du skapar simmar efter riktiga människor. 


5. Tänk på kläderna och håret. Utséendet är det viktigaste förstås när man ska efterlikna en riktig människa, men det är också väldigt viktigt att hitta ett bra hår, en bra hårfärg och att ha bra kläder som efterliknar den här personens klädstil. Allt sånt kan faktiskt fånga personens karaktär mer. Simmens smink är också ganska viktigt, särskilt om du ska göra någon som brukar sminka sig mycket. 


Av Fanny - 24 juni 2014 10:00


Tycker verkligen om den här simmen alltså. Och att klä henne i grejer. Snygga grejer.


Hår - Beaverhausen

Glasögon - IN3S (filen heter Nerdyglasses.7z)

T-shirt - Sentate

Jeans - Chisami

Vans - Pixicat

Tröja - Juliana

T-shirt + shorts - Anubis

Av Fanny - 22 juni 2014 19:30


Alexander lever livet som vilket småbarn som helst. Han är i stort sett alltid på bra humör och är överlag ett ganska lungt barn. Både Dany och Jack är väldigt måna om att ge sin lille son en så bra uppväxt som möjligt, så de ser verkligen till att han får den kärlek, vård och pedagogik han behöver i sina unga år. Jack försörjer numera familjen genom att jobba ett annat, tillfälligt jobb som inte tar lika mycket tid som polisjobbet. I och med att han fick barn har han helt tappat intresset för sin karriär och vill bara spendera tid med familjen, det är det enda som är viktigt för honom. Han får inte lika mycket tid med Alexander, vilket han tycker är synd, men när han väl är hemma från jobbet är han med sin son så mycket han kan. En dag bestämde sig Jack för att det bara skulle vara onödigt att vänta längre, så han gick ner på knä och ställde den stora frågan. Dany svarade ja förstås, med glädjetårar i ögonen.De hade faktiskt sin bröllopsceremoni direkt efter frieriet, för de ville gifta sig så snart så möjligt och kände att det bara skulle bli jobbigt att ordna en bröllopsfest - speciellt när de kände på sig att deras familjer kanske inte skulle vara så väldigt förtjusta i att de redan gift sig och skaffat barn fastän de är så himla unga. De skulle ju behöva berätta någon gång... Men det fick vänta. När Dany sedan började spy igen var hon rätt säker på vad anledningen var, och ännu ett graviditetstest bekräftade hennes misstankar. Den här gången blev hon inte alls lika rädd, nu visste hon ju hur härligt det var med barn och eftersom hon ändå måste få en arvinge så småningom är det ju bättre förr än senare.Dany kände dock att det var läge att berätta nyheterna för familjen nu, så hon ringde runt till alla (väldigt många: pappa Sebastian, mamma Connie, fastrarna Bella och Alice, farbror David och alla hennes fem syskon!) och kom med nyheterna att hon numera var gift och väntade sitt andra barn. Hon fick bättre reaktioner än vad hon trodde, det var några som tyckte det var lite osmart att göra sådana livsval så tidigt, men de allra flesta var bara glada för hennes skull. Det dröjde inte länge förrän gravidmagen började synas.


 

Nu har Dany på något vänster också blivit känd, som hennes släktingar. Jag har ingen aning om för vad. Det kommer i alla fall paparazzis till huset hela tiden. Det är lite störigtDen andra graviditeten var över ganska fort, och ut kom (fint ska det va) inte ett utan två barn, en pojke och en flicka! De döptes till Emily och Toby. Toby fick sin mormors röda hår och även hennes ögonfärg, men jag hade faktiskt en sån tur att lilla Emily fick turkost hår och lila ögon - så hon blev en arvinge! Så himla skönt att jag har haft ett sånt flyt hittills, jag har ändå inte behövt skaffa så jättemycket barn, i alla fall inte med tanke på att det finns folk som behövt skaffa typ 25 barn innan de fick rätt, haha!Med tre småbarn i huset är det mycket att stå i. Inte nog med att man måste ta hand om barnens grundläggande behov, man måste ju också lära dem att gå, prata och gå på pottan!Jag tror dock inte att familjen kunde vara lyckligare än vad de är nu. Även om Jack och Dany inte såg det här livet framför sig så är de så otroligt lyckliga över att det blev så här. 

Välkommen!Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Tidigare år

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se