Fantas simsblogg

Senaste inläggen

Av Fanny - 11 juli 2014 10:45


Lekte lite mer med Pose player och utsatte min simself för lite modell-tortyr. Har finslipat henne lite nu men är i stort sett ganska nöjd med henne - hon är inte så lik mig när hon ler men annars är hon faktiskt helt okej, lugnt den bästa hittills i alla fall! Dock mycket snyggare än jag, hahah, mitt ansikte är mer babyface-aktigt. Är också rätt avis på att den lille jäkeln slipper tandställningen. 

Av Fanny - 10 juli 2014 08:00

Jag har redan skrivit ett sånt här inlägg, men jag fick önskemål om en uppdaterad version så jag kör på det - här har vi de moddar jag använder mest!


Traveler - Den här modden gör så att dina simmar kan resa till andra städer! De behöver alltså inte flytta dit för att få spendera lite tid där utan kan bara ta upp telefonen och resa bort dit ett par dagar. Moden kräver inte expansionspaketet Destination världen. 


No intro - Gör så att spelet hoppar över introt i början och går direkt till laddningsskärmen. Det låter inte som så mycket men det är faktiskt riktigt skönt och användbart och sparar massvis med tid.  


Story progression - Den här modden gör så att staden omkring dig utvecklas mycket med än innan. Jag har skrivit mer om den HÄR


Pose player - Den här är perfekt för de som tycker om att ta bilder på simmar - den gör så att du kan ställa simmar i speciella poser som inte finns annars. Läs mer om moden HÄR


Decensor - Detta tar bort censuren när simmarna är nakna. 


Everyone can work from home - Denna mod gör så att vilken sim som helst kan arbeta hemifrån på en dator, inte bara simmar med egenskapen Arbetsnarkoman. 


Extra credit homework - Gör så att barn och tonåringar kan plugga hemifrån via datorn för att höja sitt betyg i skolan. 


Master controller - Den här moden är väldigt svår att förklara eftersom den är så bred, den ger en massvis med nya möjligheter. Det är lite som en fuskkod, fast mer avancerat. T.ex kan du trycka på vilken sim som helst och ändra kläder på hen. Eller döda hen. Vad som än passar dig. Bjuder på en oredigerad, väldigt rosa-lila och helt irrelevant bild för att avsluta detta inlägg.


Av Fanny - 8 juli 2014 09:00


Familjen Blue kände faktiskt att det var något som saknades där hemma, så Jack blev lite impulsiv... Och adopterade en hund. Lite sådär spontant liksom. En fluffig liten Samojed som heter Eddie.Eddie lyckades genast hitta sin väg in i familjen. Alla älskar honom! Han är en väldigt familjevänlig hund, vilket är toppen. Han är inte precis aggressiv mot barnen, tvärtom är han riktigt gosig med dem.Nu har Emily till slut fått gå till skolan, efter alla oändliga snödagar. Hon tycker inte det är så väldigt kul, precis. När hon sitter och ska göra läxorna kan hon i stort sett inte tänka på så mycket annat än vad hon skulle kunna göra om hon inte behövde lösa mattetal. Det blir lite svårt att koncentrera sig. Däremot gör hon alltid färdigt läxan och det går rätt bra för henne i skolan. Snart var det dags för Alexander att fylla år! Hela familjen (förutom Dany som tyvärr behövde jobba) samlades för att fira. Till och med hunden.Nu var Alexander tonåring och det var dags för en helt ny fas i livet. Alexander har alltid varit familjens gullegris och tyckte nog det var rätt skönt att växa upp och bli lite mer ansvarsfull...Trots att Alexander är äldre nu så är han precis lika snäll mot sin lillasyster. Emily och han har alltid haft en speciell relation, trots att det inte är de två som är familjens tvillingpar. Snart var det dags för Alexanders första dag på gymnasiet, något han var ganska nervös över. Det gick dock väldigt bra och han lyckades lära känna lite vänner.Eftersom Jack inte jobbar har han väldigt mycket dötid att spendera hemma när barnen är i skolan. Den har han nu börjat lägga på Eddie. Han gör sitt bästa för att lära honom lite tricks. Än så länge går det inte så bra, men alla måste ju börja någonstans.... Och sen Alexander blev tonåring är Emily inte den enda som tycker det är lite jobbigt med skola. Sen han började gymnasiet är allt skolarbete betydligt svårare än innan. Surt.Nu när snön smält har Jack börjat ta ut Eddie på ordentliga promenader också, vilket han upptäckte att det var ett perfekt sätt att få lite motion och frisk luft på. Sen är det ju också väldigt vackert i vissa delar i Hidden springs, det är ju en bonus.Dany njöt av våren på ett annat sätt. Naken. Den där nakenbuggen är alledeles för rolig för mitt eget bästa.

Av Fanny - 6 juli 2014 12:00

Tänkte tipsa om denna fantastiskt fina tröja från Jocker på Ace creators!Av Fanny - 5 juli 2014 09:00


En ny sim som jag börjat spela på väldigt mycket på senaste tiden. Hon är riktigt charmig, har bra humor och är därmed väldigt lätt att bli vän med, och hon är också ett musikaliskt underbarn. Hon är även väldigt känslosam av sig - minsta lilla kritik och hon börjar storgråta - och stökar ner överallt dit hon går. Gillar henne skarpt. 

Av Fanny - 4 juli 2014 10:15

Jag har redan gjort ett liknande sånt här inlägg, men eftersom folk fortfarande är förvirrade kände jag att jag faktiskt, en gång för alla, skulle göra ett tydligt och utförligt inlägg om hur man laddar ner. Jag hoppas att ni förstår. 

 

Som du kanske redan vet så är det möjligt att ladda ner saker till spelet från olika sidor: Allt från kläder och hår, till ögonbryn, till mönster. Detta innehåll kallas för CC, vilket står för engelskans Custom content. På svenska brukar detta kallas för Nedladdat innehåll. Sedan finns det även Mods, som förändrar lite i hur spelet fungerar och Sliders som ger mer valmöjligheter i Skapa en sim. Men du kan inte bara ladda ner filerna till din dator och så är du färdig, du måste installera dem till ditt spel också! Jag hade tänkt berätta hur du installerar alla typer av CC idag. Kom ihåg att det kan låta krångligt för en nybörjare, men tro mig, det är superlätt så fort man lärt sig och fått in snitsen - övning ger färdighet! Till exempel fattade jag ingenting i början men nu går det som på automatik. Kom ihåg att följa instruktionerna ordentligt och läsa allt, bara. Du gör precis likadant oavsett om du har Mac eller Windows.

För det första så finns det två olika filtyper när du ska ladda ner till ditt spel: Sims3pack och Package. Främsta skillnaden mellan dessa typer av filer är hur de installeras: Sims3pack installeras av spelet via startprogrammet medan Package-filer måste läggas in manuellt i en viss mapp. Alla mods och sliders är alltid Package-filer. På de flesta nedladdningar kan man välja om man vill ha nedladdningen som en Sims3pack-fil eller Package-fil, men inte alla.

OBS: Det fungerar inte att installera eget innehåll när spelet är igång. Det går att installera Package-filer, men de kommer inte dyka upp förrän nästa gång du startar spelet i så fall.

 

Filerna är oftast komprimerade när du laddar ner dem, detta betyder att de är "förpackade" för att det ska bli smidigare att ladda ner. Då slutar filerna på rar, 7z eller zip, och för att få tillgång till Sims3pack eller Package-filerna som är de filerna du ska installera krävs ett avarkiveringsprogram att "öppna paketet" med. Jag rekommenderar Winrar för dig som använder Windows eller The unarchiver för mac. För att öppna en sådan fil, gör så här:

1. Ladda ner filen. Spara den på ett ställe där du vet precis var du har den (detta är inget måste men gör det hela betydligt lättare), t.ex skrivbordet. 

2. Öppna den med Winrar eller The unarchiver, beroende på vad för sorts dator du har.


3. Nu ska det antingen finnas en mapp där filen  mappen finns filen du ska installera i ditt spel, antingen i Sims3pack eller Package (eller både och, välj vilken du vill ha i så fall), och ibland även en bild på nedladdningen eller liknande. Nu är det bara att installera filen, vilket jag förklarar hur du gör nedan. När filen är installerad kan du slänga resterna av nedladdningen, t.ex mappen, zip, 7z, eller rar-filen, bilden på nedladdningen osv.

Om denna förklaring inte räckte för att hjälpa dig kan du googla hur man gör, t.ex "How to use winrar".

 

Om filen redan är i package-format eller sims3pack-format när du laddar ner den behöver du inte packa upp den, då kan du bara fortsätta läsa det som står nedan. 


Många tycker att Sims3pack är den lättaste filen att installera, och jag föreslår att du börjar lära dig att installera dessa om du är nybörjare.

Det finns två sätt att installera en Sims3pack-fil. Det allra lättaste sättet är att du helt enkelt bara dubbelklickar på den. Då kommer startprogrammet att öppnas och installera filen, helt enkelt!

Om du däremot ska installera flera på en gång eller vill ha lite mer kontroll över vad det är du installerar så kan du göra på det sätt att du flyttar in en eller flera Sims3pack-filer i mappen Downloads. Den mappen ligger i Dokument > Electronic arts > The sims 3. 

 
När du lagt nedladdningen där öppnar du startprogrammet. Om allt gått som det ska så borde din nedladdning nu finnas under fliken Nedladdningar. Nu är det bara att du klickar på den och väljer Installera. Du kan markera och installera flera filer åt gången genom att hålla ner Ctrl när du markerar de du vill installera.

För att sedan avinstallera Sims3pack-filer när du inte längre vill ha dem är det bara att gå in under fliken Installerat innehåll i startprogrammet, leta upp filen du vill avinstallera och göra på samma sätt som när du installerade den, bara att du trycker på just Avinstallera.

 
 

Package är inte lika simpelt att installera som Sims3pack, det kräver lite mer arbete, men det finns faktiskt många som tycker att Package är smidigare och enklare än Sims3pack - som sagt, det som gäller är att få in snitsen. Sen är det även många nedladdningar där en Sims3pack-fil inte är något alternativ, och det vore ju lite surt att inte kunna ladda ner allt man vill ha bara för att man inte orkar lära sig, eller hur? Mods är t.ex alltid i Package-format.

För det första måste du ha en mapp som heter Mods (och i den, en som heter Packages) i din The sims 3-mapp. Denna mapp finns inte från början utan måste skapas av spelaren. Enklaste sättet att göra det på är att ladda ner FrameworkSetup.zip (nedladdningen startar direkt när du klickar på länken!) - det är en färdiggjord sådan mapp, som även innehåller en fil som heter Resource.cfg. Denna måste finnas i mappen för att spelet ska kunna läsa innehållet. När du öppnat zip-filen så är det bara att du lägger modsmappen i The sims 3-mappen. Allt detta behöver du bara göra första gången du ska installera en Package-fil. När du fixat så att mappen ligger där den ska vara så behöver du bara lägga in Package-filerna i Packages-mappen, så kommer de in i ditt spel automatiskt!

 
När du först installerat Frameworksetup så kommer det att finnas en mapp som heter Overrides också. Den kan du ta bort om du vill. I Packages-mappen kommer det även finnas två testmoddar för att se att allt du laddat ner fungerar, de kan du också ta bort om du inte vill ha dem. Sedan kan du även skapa lite egna mappar i Packages-mappen för att få bättre ordning. 
Av Fanny - 3 juli 2014 10:00


En vanligt förekommande problem som jag vet att många (och även jag, ibland) har är att man inte riktigt har någon familj som är superkul att spela på. Man känner liksom aldrig att man är jättesugen på att spela, för man har helt enkelt ingen bra familj. Så, mina vänner, jag tänkte tipsa om hur det blir lättare att få en familj man faktiskt fastnar för.


1. Lägg ner tid på familjen. Det här tipset har jag kommit med förut och jag säger det igen: Allt blir bättre om du lägger ner tid och kanske lite extra arbete på det, både i och utanför sims. Det är aldrig kul att spela med en familj som man bara slängt ihop och börjar spela med. 


2. Var kreativ! Jag vet, det här är ett ganska svårtolkat tips - hur defineras kreativitet i det här fallet egentligen? Jo, det som jag främst vill förmedla är att det finns oändligt med valmöjligheter i The Sims, det finns så mycket att göra, anpassa och arbeta lite med. Använd allt det, gör något roligt av det, något utöver det vanliga. Kreativitet är faktiskt riktigt viktigt. 


3. Sätt upp mål, mål som kommer att kräva rätt mycket jobb för att uppnå. Det kan vara saker som att en sim ska bemästra vissa färdigheter, eller att en sim ska komma till toppen av sitt jobb så snabbt som möjligt, eller att en sim ska samla alla äldelstenar, eller att den ska bygga en simbot... Jag vet inte, det är helt upp till dig, men med mål att sträva efter blir det mycket roligare att spela på en familj eftersom man då faktiskt spelar mot något och inte bara leker omkring liksom.4. Gör något annorlunda! Det här hör lite till var kreativ-tipset, men seriöst, att göra något annorlunda är så viktigt. Se till att du inte gör något klassiskt, något du brukar göra, något man sett för länge sen (det är nästan aldrig roligt att spela med sådana familjer). Du behöver inte ens vara värdlens knäppaste familj, det räcker egentligen bara om den inte är som alla dina andra. Som sagt är allt upp till dig, men tänk verkligen på att göra något unikt. 


5. Ge simmarna personligheter. Du måste inte göra något väldigt utförligt men har du en ungefärlig bild av vem och hur simmen är (egenskaperna kan förstås hjälpa till med detta) blir det mycket roligare att spela. Familjer med karaktär är alltid roliga.


6. Om du, precis som jag, har blogg om sims - skriv om familjen där! Skriv med inlevelse, berätta mycket om allt, beskriv simmarna, gör det kul att läsa. Du kommer att fästa dig vid familjen på ett helt annat sätt då. Är det roligt att läsa om en familj är det också roligt att spela på den, tro mig. Sen är det också väldigt motiverande när andra kan läsa om familjen och säga lite vad de tycker om den.


Av Fanny - 1 juli 2014 09:15

Nu tycker jag det är lite tomt på kommentarsfronten här. Vet att vissa tycker jag är rätt dryg när jag ber om fler kommentarer och ni måste ju förstås inte kommentera om ni inte vill eller orkar, men det är bara så himla kul att få lite mer feedback för det jag skrivit så det vore faktiskt väldigt kul om fler av er kanske kunde skriva vad ni tycker! Men som sagt, det är inget krav, alls. 


Hidden springs, staden familjen bor i, är verkligen riktigt vacker på vintern. Det är nästan som om staden är skapad bara för att vara snötäckt. Det tycker Dany och Jack också. Nu hade barnen suttit inomhus för länge, och det var dags för dem att komma ut lite och njuta av den fina naturen! De åkte till en liten, folktom park och spenderade dagen där. Emily och Alexander drog även igång ett snöbollskrig. Ett riktigt allvarligt sådant. Tror att de tog det lite för seriöst...Toby ska ju dock så tvunget vara astråkig, så han smet hem mycket tidigare än alla andra. Han skyllde på att han frös, men hur sant det är går väl kanske att diskuteras...Emily vaknade väldigt tidigt nästa morgon, först av alla. Det var ju första skoldagen för henne, klart hon var nervös.Storebror Alexander kom också upp snart, och han försäkrade henne om att det inte skulle vara någon fara. Hon skulle klara sig galant!Sen visade det sig att skolan var inställd eftersom att det var så mycket snö att det blev en snödag. De fick alltså en hel dag att slappa på istället!

 


 

Dany fick en inbjudan till en fest hos sin familj. Hon tackade förstås ja, på senaste tiden har hon haft lite svårt att hinna med att hålla kontakten med dem, så det här skulle bli en perfekt möjlighet för just det.Festen i sig var väl ganska dålig, det hände inte så mycket, men det fanns en hel del trevligt sällskap att snacka med! Väldigt många i Danys familj var där så det var väldigt kul för henne att få umgås lite med dem igen.Dessutom hade Dany och Kajsa ett traditionellt gammalt kuddkrig, precis som de alltid brukade när de var små. Det märks knappt ens på de här två att de är tvillingar, de är i stort sett varandras motsatser, men de är väldigt nära ändå.Under tiden stannade Jack hemma och var en lika bra pappa som alltid. Dock förblir det nog en gåta varför Alexander ligger i Tobys säng.Dagen efter blev faktiskt också en snödag. Lite tröttsamt. Emily och Alexander började då utforska vad de skulle kunna briljera i. Emily är konstnärlig, så hon provade på att måla, ett ganska självklart val för henne. Alexander däremot hade lite svårare att hitta en hobby, för han har ingen speciell egenskap som gör honom extra duktig på något. Han provade att gå ut och kolla lite i teleskopet, vilket han ändå tyckte var ganska roligt.Och Toby, hör och häpna, betedde sig faktiskt lite barnsligt för en gångs skull. Han började rota i kostymlådan och klädde ut sig till astronaut.Och Alexander klädde ut sig till kung och började regera över sina syskon. Hur kul de tyckte att det var... Ja, det ser man väl på bilden.

Välkommen!Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Tidigare år

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se