Fantas simsblogg

Senaste inläggen

Av Fanny - 16 augusti 2014 22:15


Huset familjen bor i är ganska gammalt och det är även gamla saker i huset, så det är oundvikligt att saker går sönder då och då. Det händer till och med väldigt ofta. Men Dany är envis och fortsätter laga allt på egen hand istället för att ringa en reparatör. Toby spenderar större delen av sin tid med att läsa eller liknande men han har också fortsatt utveckla sitt intresse för musik. Han fortsätter spela piano och har även anmält sig till skolans musikklubb.Emily hittade ett gammalt drakägg någonstans i källaren som föräldrarna fått i bröllopspresent men inte vågat göra något med, och när hon fick reda på det blev hon rasande över att de bara struntat i något så häftigt. Jack och Dany lät henne i alla fall kläcka ägget och adoptera draken inuti. Han var en grön drake som fick namnet Cactus. De blev snabbt jättebra vänner och han visade sig till och med vara väldigt praktisk, han kunde nämligen hjälpa till även i trädgården.Så det dröjde inte alls länge innan hon bestämde sig för att köpa ett till drakägg. Varför ha en drake när man kan ha två?Den andra fick namnet Lilac och var en lila drake, som är betydligt mer underhållande än Cactus. Emily har verkligen blivit fäst vid båda drakarna och kommer inte att släppa taget om dem i första hand. Märker först nu att mitt PGC-spelande blir ganska så influerat av Game of thrones. Eh. Tur att jag inte inspirerats av det där med att alla dör i alla fall

   


Det går riktigt bra för Dany på jobbet. Hon är nu på nivå 9 i sin karriär som spion (även om hon har på sig militärkläder och har en ny frisyr när hon jobbar...?) vilket betyder att hon nästan uppfyllt sin livslånga önskan. Jack försöker fortfarande hitta nya sätt att fördriva sin tid på dagarna då han fortfarande inte arbetar. Han har försökt hitta ett jobb, nu när hans barn är så pass stora att de största del klarar sig själva och han inte behöver ta hand om dem dygnet runt, men har lite svårt att välja ett jobb som passar honom. Så istället försöker han fördriva sin lediga tid med att lära sig saker. Hans senaste experiment var om han kunde spela gitarr. (det kunde han inte, han sög)Men oftast slutar det med att han ger upp och gullar med hunden istället. De har ett starkt band, de där två. Det är svårt att hinna med Danys hektiska schema, men hon är ändå fast besluten om att hålla kontakten med sin släkt. Hon ringer och besöker dem så ofta hon kan. Här till exempel är hon på besök hos sin kusin Mateo, Davids barn! I sina coola, futuristiska spionkläder. Hon verkar dock mer intresserad av TVn än att faktiskt umgås med sin släkt...?Alexander brukar stanna uppe till sent in på kvällarna (så sent att till och med hunden sover) med sin forskningsapparat. Vetenskap är det roligaste han vet och han kan knappt bärga sig tills han får åka till universitetet och sedan påbörja sin karriär. Stackarn hinner ju i och för sig inte riktigt med att umgås med vänner (som han inte har) med hans prioriteringar...Det gör Toby däremot. Det här är hans kompis, Zoe, som han träffat i skolan. Han har inte så många andra vänner än hon, i alla fall ingen som står honom lika nära, så han umgås med henne ofta.De har väldigt kul tillsammans, de har samma intressen och samma humor och bor dessutom nära varandra, så de brukar gå hem till varandra lite när det passar.Det var dock innan Toby lyckades bli lite för impulsiv och kysste henne rakt på munnen helt plötsligt. Mitt i konversationen. Det var Zoe inte beredd på, precis. Hon stod där som paralyserad och gjorde ingenting. Och hon tog det inte så pass bra, tyvärr... Hon hade blivit riktigt ställd så snart han släppt taget om henne gav hon honom en rejäl utskällning om att han inte bara kunde hoppa på henne så där utan att hon visat något som helst intresse, och vände tvärt på klacken för att argsint storma därifrån. Stackars Toby ångrade sig direkt och började skämmas rejält över att han inte tänkte över det först, klart hon inte ville vara med honom på det sättet. Han blev riktigt ledsen över att han råkat förstöra deras fina vänskap, bara sådär. Att Toby var så ledsen gjorde honom mindre fokuserad också. Det kanske var främsta anledningen till att huset inte var så bra städat de kommande dagarna...?

Av Fanny - 14 augusti 2014 17:35

Hej! Jag kom precis hem till Sverige igen och håller nu på att försöka ladda ner The sims 2 Ultimate collection på min dator. Håller tummarna för att det kommer fungera på Windows 8. Om inte får jag väl lösa det på något sätt. Får jag fram en rolig familj att spela på i detta spel får ni ju såklart läsa om den sen!


Det kommer nog ta ett par dagar innan jag är riktigt hemmastadd men alldeles snart borde bloggen vara igång igen. Tack för ert tålamod! 


Av Fanny - 29 juli 2014 23:03

Hej hörni!


Jag ber verkligen om ursäkt för att det varit så tomt här. Jag vet att jag sa att det skulle bli dålig uppdatering den här tiden, men så här dåligt trodde jag verkligen inte att det skulle bli. Anledningen? Jag har helt enkelt aldrig fått nät! Och när jag väl har fått det har det varit alldeles för långsamt för att jag ska kunna skriva något. Tråkigt, men det är så det blir när man är ute på sjön.


Nu har jag däremot fått internet (som ni kanske kunde ana, haha), men det är skrattretande långsamt och det är knappt så att jag kan skriva det här ens. Jag tror alltså att jag måste ta en liten paus, för jag kommer inte kunna skramla ihop tillräckligt med material för de kommande veckorna på så kort tid och med så här dåligt nät. Nästa vecka är jag i Italien hos mormor och morfar, och där kommer jag att ha fast internet, men 1) det är väldigt långsamt 2) jag har fortfarande inte tillgång till en bra simsdator 3) jag vill gärna spendera den tiden med min familj och inte med min dator. Därför tror jag att en kort paus blir det bästa alternativet här. 


Som sagt, ledsen för att pausen var lite oförberedd, men jag har ju liksom inte kunnat göra något åt det (tro mig – hade jag kunnat göra något så hade jag gjort det). Jag är hemma i Sverige igen den 14 augusti så räkna med att uppdateringen börjar ta fart igen någonstans däromkring.


Hoppas ni alla har en toppenbra sommar annars, vi ses!

Av Fanny - 22 juli 2014 13:00


Jack fortsätter att åldersnoja. Hans senaste problem är att han börjat få rynkor. Tycker han själv i alla fall. Vet inte riktigt om andra skulle hålla med om det. Dany kommer allt högre i sin poliskarriär, nu är hon Specialagent. Hon jobbar väldigt hårt och väldigt ofta och måste ibland till och med åka in till stationen mitt i natten för att arbeta. Hon tycker dock att hennes jobb är otroligt kul så hon bryr sig inte så mycket. Och precis som ni antagligen förstod i förra inlägget har Emily fått en pojkvän! De träffades på skolbalen och det klickade direkt. Men gissa vad? Jag minns inte ens vad han heter just nu. Hahaha, fett dålig. De är söta tillsammans i alla fall. Hennes jobb kräver också att hon tar reda på saker och ting om invånare i staden, vilket hon så civiliserat gör genom att gräva i deras papperskorgar. Det tycker hon tydligen är att föredra framför att faktiskt konfrontera någon och förhöra dem. Att rota i papperskorgar verkar hon dock inte tycka är så illa faktiskt... I alla fall inte tills de som bor i huset upptäcker henne. Sen måste hon skriva en rapport om dessa människor vars skräp hon nu har i sin ägo. Hunden Eddie börjar bli allt bättre på sina tricks! Det är ju så det blir när husse är tålmodig (och har alldeles för mycket fritid). Han har även lärt sig att jaga, alltså att leta fram samlarsaker. Han är inte så skicklig på det ännu men han har faktiskt hittat vissa värdefulla saker så det är ju ganska användbart.Tonåringarna är faktiskt rätt duktiga i skolan. Förut var Tobys och Emilys betyg skrattretande låga och de gjorde aldrig läxorna i tid (Alexander däremot var ju förstås det exemplariska barnet, som vanligt). Emily skolkade också en hel del. Nu har de kunnat repa sig lite och deras betyg är helt okej. Alexander står högst på hederslistan, hela tiden. Därför får Alexander ofta hjälpa sina småsyskon med sina skolarbeten, han som är familjens hjärna.Jack tog sin medelålderskris lite för långt när han gick ut och lekte i barnens gamla sandlåda, som till och med de tröttnat på. Något säger mig att han är aningen för gammal för den. Nåja, han gör väl vad han vill, vem vill växa upp egentligen?Alexander och Emily gjorde anlagstestet för universitetet, som de planerar att gå i framtiden. Alexander vet ju precis vad han vill bli så han hoppades på ett stipendium för sin linje medan Emily mest hoppades på att få det lite mer klart för sig vad hon är bra på. Ingen av dem fick något stipendium men de fick lite försprång i vissa kurser tack vare sina färdigheter. Hög atletisk färdighet är väldigt viktigt om man ska jobba som polis, men det är ingenting Dany behöver oroa sig över - hon har bemästrat den färdigheten nu. Av Fanny - 17 juli 2014 11:30

Jag hittade precis skaparen Hoxton på Tumblr som jag tycker gör fantastiskt fina affischer/tavlor att ladda ner till sitt spel! Jag har faktiskt upptäckt att affischer ofta kan göra mycket mer än en tror för ett rum, rummen ser mer personliga ut då och mindre tomma liksom. Här ser ni några affischer som hen har gjort, de jag tyckte var finast men jag rekommenderar absolut att ni kollar hens sida HÄR för det finns många fler där. Av Fanny - 15 juli 2014 09:00


Alla familjemedlemmar i familjen har blivit kända i staden, så de har ständigt paparazzis efter sig som tar bilder på dem och skriver om dem. Till och med barnen! Det är nog ganska jobbigt för dem att inte ens kunna gå ut i trädgården och leka utan att någon är där med kameran i högsta hugg...Tiden går fort och nu var det även dags för tvillingarna att växa upp igen till nästa åldersstadie. Så här ser Toby ut som tonåring, ganska lik sin mamma. Han fick egenskapen Född till säljare när han växte upp. Kanske ska han bli affärsman i framtiden? Det är han inte säker på än. Och här har vi tonåriga Emily (samt en lite extra läskig universitetsmaskot som snokar i bakgrunden och gör mig väldigt illa till mods), som jag tycker blev otroligt söt! Det ska bli spännande se hur hon blir i framtiden. Tror inte precis att det kommer som en jättestor överraskning att Toby är den som håller hunden ren...? Nu när barnen blivit lite äldre och inte längre behöver daltas lika mycket med har Dany och Jack mer tid över för varandra. De trivs lika bra tillsammans nu som de gjorde innan. Snart var det även dags för Jack att kliva in i nästan livsstadie. Nu var han vuxen. Han gick även och fick en medelålderskris. Han har funderat väldigt mycket på om han verkligen gjort det han vill med sitt liv än så länge, han har ju lagt allt på familjen och knappt jobbat alls. Även om familjen är extremt viktig för honom är det ju förstås så himla svårt att skaka ifrån sig tänk om jag hade-känslan.Toby har försökt lära sig laga mat. Han är rätt duktig på det men tycker inte att det är så jättekul.Alexander har däremot lyckats hitta sina passioner. Han håller fortfarande på en hel del med stjärnkikaren - han har upptäckt flera stjärnor och är på nivå 5 i logik - och han har även börjat ta hand om familjens smått övergivna trädgårdsland. Han tänker bli forskare i framtiden. ... Så därför har han även införskaffat en forskningsstation, som han tycker är aprolig och håller på med sent in på kvällarna. Toby provade att spela piano också, något som faktiskt visade sig vara väldigt kul och avslappnande för honom. Det är absolut något han kan tänka sig att ha som hobby.Jack drog iväg till gymet för att försöka bli lite vältränad - hans kropp är också något han börjat noja över sedan han växte upp till vuxen. Sen skulle tonåringarna i huset iväg på skolbal! Ingen hade någon dejt inför kvällen, men de hade höga förhoppningar på att hitta någon spännande på balen. Alla hade klätt sig fina och Toby var väldigt besviken över att det regnade så mycket - han som hade sin finaste kostym på sig och som hade fixat håret!... Och så här slutade kvällen för Emily... 

Av Fanny - 13 juli 2014 21:30

Om ett par veckor släpper EA ut ett The sims 4-demo till spelarna, så att man kan ladda ner och prova att skapa simmar till spelet. Jag, bland några andra, har däremot fått tidig åtkomst till demot, vilket jag tycker är riktigt kul! Jag kan nu skapa mina alldeles egna The sims 4-simmar (dock inte spela med dem). Det finns inga regler kring hur mycket eller lite man får dela med sig av så jag tänkte visa lite av mina skapelser här!


Jag har gjort ett litet hushåll med tre rumskompisar. Alla är ungdomar eftersom det är den enda åldern som finns tillgänglig i demot (alla åldrar som ska finnas med i fyran går såklart att skapa i CAS i riktiga versionen). Här har vi dem:Det här är Angel Norman, en väldigt busig, energisk och sprallig tjej. Hon har ambitionen kreativitet och vill bli författare. Hon har egenskaperna utåtriktad, klumpig och munter samt bonusegenskapen drömmare som kommer med hennes ambition. Kierra Hendry heter den här simmen. Jag tycker hon blev riktigt fin, hon är min favorit! Hon är hushållets smartaste och har ambitionen kunskap, samt den livslånga önskan renässanssim, att kunna mycket saker. Ambitionen kunskap låser också upp bonusegenskapen snabblärd som jag tycker säger sig själv vad den gör. Hon har egenskaperna geni, utåtriktad och ambitiös. 

 

 

Och här har vi Joshua Underwood, största nörden i hushållet. Han älskar datorer, hans livslånga önskan är att bli proffs på dem. Han har också kunskap som ambition. Han har egenskaperna nörd, perfektionist och romantisk.


Jag gillar CAS i The sims 4 skarpt! Många bra funktioner och det är lättare att anpassa allt. Det var lite svårt att vänja sig vid i början men jag tycker att jag har fått någorlunda kläm på det nu. Jag gillar dock inte alls att de tagit bort Skapa en stil, det känns mycket mer begränsat än innan. Säg till om det är något om CAS i The sims 4 ni undrar över :) 

Av Fanny - 12 juli 2014 18:57

Hej hej, jag kom nyss hem från ett läger jag har varit på utan mobil och dator i 10 dagar, därav bristen på svar på kommentarer osv (de inlägg som kommit upp har varit tidsinställda). Allt sådant ska jag svara på inom kort.


Sen har jag även lite dåliga nyheter. Bloggens uppdatering har jag ju redan sagt skulle bli rätt dålig under sommaren, och förlåt om jag gav er falskt hopp genom att ge er mycket att läsa senaste veckan men den kommer nog kunna bli ganska urusel de närmaste fem veckorna eftersom jag då inte kommer att ha tillgång till en bra dator med spelet på - eller ens bra nät - alls. Jag kan försöka tidsinställa som jag gjort innan, men det är lite svårt att få ihop tillräckligt med material för fem veckor på ett par dagar. Min farmor dog dessutom igår kväll så jag är inte så där jättesugen på att lägga ner mycket tid på just den här bloggen.


Det kan ju fortfarande bli så att jag faktiskt skriver som vanligt, men hoppas inte för mycket. 

Välkommen!Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Tidigare år

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se