Fantas simsblogg

Direktlänk till inlägg 28 juni 2014

The sims 4: Fakta om spelet

Av Fanny - 28 juni 2014 14:00


Jag insåg precis en sak: Jag har knappt skrivit någon fakta om The sims 4. Alls. Eftersom jag vet att ni är väldigt många som är sugna på at veta mer om spelet tänkte jag alltså att jag kunde samla ihop lite information om det och skriva här. Det är ingen grundläggande fakta, allt sånt kan ni hitta hur lätt som helst på The sims officiella hemsida, utan mer småfakta - men jag tycker personligen att det är den typen av fakta som är roligast, för det är sånt som inte är helt givet och som man inte redan vet.

 • Det går att amma bebisarna. 
 • Alla åldersstadier från The sims 3 kommer att finnas med, förutom småbarn. Simmar går direkt från att vara bebis till att vara barn. 
 • Simmarna har, som ni kanske redan vet, känslor i det här spelet. Och simmarna kan faktiskt dö av vissa känslor - bland annat av att skratta. Det är dock inte hur lätt som helst att döda simmar på det sättet, de kommer inte falla ihop av ett enda skämt, utan man måste verkligen försöka ordentligt om man vill ta död på simmarna på så sätt. Det gäller alla känslomässiga dödsfall.
 • Det finns sju (om man räknar med den normala) gångstilar att välja mellan i CAS.
 • Staden i spelet kommer att heta Willow Creek. Den är inspirerad av New Orleans i USA och är den enda annonserade staden i spelet så här långt. 
 • Förut var det planerat att finnas en Myspys-färdighet, men den har nu tagits bort då många skulle känna sig obekväma med en sådan färdighet i spelet.
 • Skapa en stil finns inte i The sims 4, tyvärr. Däremot har skaparna fokuserat extra mycket på att göra detaljerade objekt. 
 • Det finns inga pooler. Det finns inte heller något hav i Willow creek. Alltså finns det ingen kategori för badkläder.
 • Tonåringar kommer vara lika långa som ungdomar och vuxna. Däremot kommer det synas skillnader i ansiktet och på kroppsformen. 
 • Man behöver inte längre oroa sig för gravidkläder - numera kan alla kläder i hela spelet anpassas till en gravidmage!
 • Autosave kommer att finnas med, dvs att spelet sparas automatiskt. Det finns inga detaljer om hur det fungerar än så länge. 
 • Vill du ha mods i ditt spel kommer du inte längre behöva lägga in en modsmapp själv, det kommer att vara inbyggt.
 • Precis som i The sims 3 kan du ha upp till 8 simmar i ditt hushåll. 

The sims 4 släpps den 4 september i Sverige!


Ni som har bloggar och vill låna den här informationen får absolut göra det, det är ju inte min information. Däremot vill jag gärna att ni inte kopierar inlägget/bitar av inlägget rakt av eller att ni gör det löjligt likt (dvs typ ändrar några ord). Bättre att länka till det här inlägget i så fall. Tack! :) 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sauron

28 juni 2014 14:39

Synd att det inte kommer finnas småbarn och pooler/hav. Annars verkar det kul!

 
Ingen bild

Emma

28 juni 2014 16:31

Fy vad dåligt att det inte finns hav, pooler och småbarn

 
Ingen bild

Emilia

28 juni 2014 16:45

Att kunna amma bebisarna, att alla kläder kan anpassas till gravida simmar samt att simmarna har känslor låter ju hur bra som helst, men jag förstår verkligen inte hur dom tänkte när dom tog bort skapa en stil, småbarn och pooler/hav?! Herregud, spelet blir ju knappast mer realistiskt nu när dom tar bort viktiga detaljer som dessa.

Jag kommer förmodligen, om jag känner mig själv rätt, köpa spelet någon gång när det gått ner i pris, men just nu känner jag att jag inte kommer tycka om det.

Förresten, jag hörde för ett bra tag sedan att man inte kommer kunna gå utanför sin egen tomt (som i The Sims 2), utan att man i så fall måste ta en taxi till allmänna tomter och att tomten därmed måste ladda emellan. Är det sant? För om det är sant kommer jag absolut inte köpa spelet, ska dom ta bort allt det efterlängtade som kom med The Sims 3 som inte fanns i The Sims 2? Dumt.

 
plumbobsphere

plumbobsphere

28 juni 2014 17:35

Det låter väldigt spännande, blir dock minus på att det inte kommer finnas hav/pooler och badkläder! Och småbarnen? De som är så söta :( Men längtar trots det fortfarande lika mycket tills det släpps, blir perfekt till min födelsedag haha!

http://plumbobsphere.blogg.se

 
SimZims

SimZims

28 juni 2014 19:06

NÄMEEN dumma EA det här bajs spelet kommer ta många år innan jag köper >:( GRRRRRR

http://simzims.blogg.se

 
Ingen bild

Frida

28 juni 2014 19:34

Det med CAST och småbarnen gillar jag inte alls, men autosave; fy vad bra! Mitt Sims 3 kraschar rätt ofta och ibland har jag glömt att spara på länge, försöker dock spara så ofta som möjligt.

 
watervalley

watervalley

29 juni 2014 14:25

Ledsen för att jag råkade ta inlägget nästa gång ska jag läsa mer än Ni som har bloggar och vill låna den här informationen får absolut göra det, det är ju inte min information.
Inlägget är nu bort taget, var inte meningen :(

http://watervalleysso.bloggplatsen.se

Fanny

29 juni 2014 14:28

Ingen fara, alla gör lite fel ibland ju :) Se till att läsa ordentligt nästa gång bara.

 
Ingen bild

Anna

29 juni 2014 17:59

Tycker ändå att det är en information som alla får ta del av, det är lite svårt att inte kopiera en som redan har skrivit det och om det är allmän information, från deras egna hemsida. Så tycker jag iallafall.

 
Ingen bild

Anonym

29 juni 2014 20:54

Känns som att dom tar ett steg bakåt i utvecklingen av Sims genom att ta bort pooler, hav och småbarn. Småbarnen är det roligaste stadiet enligt mig.

 
Ingen bild

Linnea

29 juni 2014 22:15

Håller med Emilia till hundra, bra med gravidkläder, amning (alltså omg, har funderat på varför de inte har med det i de tidigare versionerna och har en äcklig nappflaska istället), autosave (borde de haft med från början, iaf i trean) och känslor :)
Meeen! Småbarnen är borta, CAST finns inte, och de där funderingarna om öppen värld eller ej...! Känns lite...

 
Ingen bild

Linnea

29 juni 2014 22:17

Och oh my gosh, inget vatten! Pooler! Hav! Utomhusbad! Vaaar?! Dumma EA. Kom på bättre tankar. Hoppas det iaf kommer med en expansion.

 
Ingen bild

Olivia (Via04)

29 juni 2014 23:14

Okej.. Nu blir jag verkligen arg! Jag vill bara skicka att sjukt argt brev till EA.. (Gammaldagsstil, i Know. ;D) Nu har dom GÅTT ÖVER DEN DÄR JÄVLA GRÄNSEN! Jag kan inte fatta varför dom tror att det är bra. Dom går ju faktiskt ett steg bakåt, jag tror Sims 4 skulle passa mycket bättre som Sims 1.. Dom tar ju ett sjukt stort steg bak! Nu börjar dom om i 1an igen. Småbarnen finns inte, bara dom där dumma bebisarna och sen direkt barn. Men nu har dom tagit bort nåt som faktiskt har funnits i 2an, 1an och 3an! Att ta bort allt vatten är sjukt dumt gjort av dom! Jag tror jag inte kommer köpa det här på länge..Varför gjorde dom inte såhär i Sims 1 istället? Det skulle vara mycket bättre. Och då är Sims 3 Sims 4 Ist, då skulle jag vara okej. Men VAFAN EA NI TÄNKER JU INGENTING. BARA SKIPPAR AV EN AV MINA FAVORIT SAKER I SIMS.. ATT SIMMA. -.-' Simma låter ju också som sims. -.-' Att ta bort baddräkterna, CAS och SMÅBARNEN ÄR FAN ETT DUMT BESLUT. Nu är jag arg. Jag kanske inte ska skriva mer innan hela min kommentar bara är gjord av arga grejer.. Som jag tror den redan är..

 
Ingen bild

Olivia (Via04)

29 juni 2014 23:44

Nu kanske jag överdrev lite.. Har lugnat ner mig nu så kanske skäms lite.. EA gör ett väldigt bra jobb och småbarn och hav/pooler kanske kommer i en uppdatering. Men tycker bara det är dumt att dom inte börjar med att ha det. Förlåt EA, bara blev lite sur, ni jobbar jätte hårt och det förstår jag! c: xD

 
Ingen bild

Lilla mig

30 juni 2014 09:28

Ni kan protestera mot att de tagit bort småbarn och pooler här:
https://www.change.org/en-CA/petitions/the-sims-team-include-toddlers-and-pools-in-the-sims-4-base-game
Det är snart 10.000 som anmält att de vill a småbarn och pooler

Fanny

30 juni 2014 12:51

Tror inte det är så stor chans att de lyssnar faktiskt...

 
Ingen bild

MKN22391

30 juni 2014 10:35

Kommer sakna pooler/hav och småbarn :((
Har alltid tyckt om att ta hand om småbarn och döda simmar i pooler :/

 
Anoym

Anoym

30 juni 2014 11:48

jag är med i protesten utan poolerhav och småbarn kommer jag inte köpa sims 4

http://livsim.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Vendela

30 juni 2014 13:26

Men om man kollar i bakgrunden på till exempel build mode på youtube så finns det ju vatten i bakgrunden?

 
Ingen bild

Frukten

30 juni 2014 18:02

jag tyckte inte det var så många positiva saker :( Men det ska bli kul iaf när det släpps! :)
En fråga också, kommer du köpa Sims 4 när det kommer ut? ;)

 
Ingen bild

Skåning

30 juni 2014 19:21

Sorry om jag låter extremt tjurig nu men är det bra jag som tycker att dem tar bort några av dem bästa delarna? Visst är det bra att kunna anpassa gravidkläder och att kunna amma sina simmar , men att inte kunna bada, bestämma badkläder och att helt ta bort småbarn. Och på det ta bort en av sakerna som jag gillar mest: skapa en stil. Det är inte ärt det tycker jag. Någon som håller med?

Fanny

30 juni 2014 21:59

Tror det finns väldigt många som håller med dig.

 
Ingen bild

Anna

30 juni 2014 21:22

Vill nog vänta ett tag med att köpa. Men det är helt klart värt att testas! :)

 
Erika

Erika

30 juni 2014 21:26

Det känns lite som om de tar bort typ hav och pooler bara för att kunna göra expansionspaket med de grejerna senare så att de tjänar mer pengar.

Bra inläggg Fanta! Älskar din blogg! :D

http://greenwoods.bloggplatsen.se

Fanny

30 juni 2014 21:58

Delvis det, men jag tror också att de bara är lata faktiskt.

 
Ingen bild

Bullen

1 juli 2014 10:14

Det är asdåligt att de tar bort småbarn!!!!!!!!!!!! Hatar EA nu! men jag tror faktiskt att pooler och sånt kommer finnas i ett expansionpaket, EA vill väl tjäna så mycket pengar som går! Jag tänker INTE köpa sims 4, iallafall inte i början. Det enda som verkar bra med sims 4 är CAS!

 
ess

ess

1 juli 2014 14:33

Det är så så tråkigt att det ej kommer finnas småbarn:(
Men tydligen ska dr nyfödda bebisarna inte längre vara insvepande i filt eller vad det nu är i som i trean:)

http://www.simsfyra.blogg.se

 
Ingen bild

Simmaren

1 juli 2014 15:41

Var väldigt taggad inför sims 4 från början men blir bara mer och mer besviken:( Visst,det är bra med CAS,amning och att man kan ha vanliga kläder när man är gravid men varför tog de bort de söta småbarnen,skapa en stil och att man kan bada???!!Tycker det är dumt att tonåringar är lika långa som vuxna också...orealistiskt.

 
ellenlundis

ellenlundis

2 juli 2014 15:10

Åh vad kul att simmarna kan amma sina bebisar. :) Håller med dem andra,att det tycker att de är synd att man inte kan bada eller få småbarn. Men jag ser fram emot The sims 4, så otroligt mycket! Tack för att du delade detta! :D

http://finlandsgullet.wordpress.com

 
Ingen bild

Johanna

2 juli 2014 19:46

Tack för infon!
Vad tråkigt att det inte finns småbarn. Häftigt det här med att man kan amma! Men bebisarna kanske ser större ut eller nåt eller annorlunda än i 3:an?!

Ska bli spännande att se hur det är att spela sedan!

Fanny

3 juli 2014 10:23

Det enda jag vet om bebisarna är att de har ben... Haha

 
Ingen bild

Johanna

2 juli 2014 19:55

Inga hav och inga pooler??????!!! Vad är detta för spel egentligen!
Känns delvis som det är en 1 som kommer istället för 4!! Dem går fram i utvecklingen och samtidigt bakåt på något konstigt/ idiotiskt sätt!!!!!!
Jag har förbokat spelet och tänker köpa det men om jag inte tycker om det så tänker jag sälja det!!!
Kanske blir bättre än vad man tror! :S

 
ellenlundis

ellenlundis

3 juli 2014 14:13

Jag har hört rykten om att det kommer The Sims 4 expansionspaket. Stämmer det? :o Tex att man får köpa saker tex pool o sånt till The sims 4.. Har ingen aning om det stämmer :S

http://finlandsgullet.wordpress.com

 
Ingen bild

foooer

4 juli 2014 13:58

Dåligt de där med småbarnen och poolarna. Kan man få tag i spelet nu? Typ ladda hem det?

 
Ingen bild

Sara

5 juli 2014 15:49

Tja, jag kommer då inte sponsra EA något mer iallafall. Men simsnörd som jag är så vill jag ju såklart testa fyran! Får hoppas någon snäll människa lägger upp så det går att ladda ner någon vecka efter premiären eller så... ;) Många bra saker med fyran, men också välidgt många dåliga!

 
Ingen bild

foooer

5 juli 2014 23:02

@sara Jag håller på att ladda hem sims 4, om du kikar mig på foooswe så kan jag länka till dig, bc jag är en snäll människa. Ska först se om det funkar så att det int är något annat

 
Ingen bild

Anonym

7 juli 2014 20:35

Haha, awkward med myspys-färdigheten xD

 
Ingen bild

Ellie

6 augusti 2014 23:47

Hav kommer finnas men man kan bara fiska i det.
Jag tycker också att de borde lägga till småbarn!

 
Ingen bild

Hanna

9 augusti 2014 23:47

Tycker det är sjukt dåligt det här med vattnet och SÄRSKILT att man inte har fri tillgång till att vandra runt i världen. Hade varit okej med det andra men det här känns inte så bra! Men jag tänker inte döma EA i förväg. Vem vet, spelet kanske blir mycket bättre än förväntat?

 
Ingen bild

Julia!

18 augusti 2014 15:31

själv nu när jag läser detta så blir jag inte så taggad på att köpa spelt eftersom dom har tagit bort "Småbarn, Hav och Pooler" det är ju en del av spelet. ja har the sims 3 och jag har pool i varenda tomt jag bygger!! Så de är en riktigt stor besvikelse från min sida. Sen barn är ju det bästa i spelet, men att man skall hoppas över "småbarn" de är konstigt, Varför skall man ta bort någonting som betyder så ,mycket för folk? Detta gör mig skit sne på att köpa.
Sen finns det ju bra grejer att man kan börja amma ungarna, Ha vilka kläder som helst för att vara gravid skit bra! Så mina tankar genom detta går sådär över spelet....Om jag nu köper det och misstycker om det så har jag köpt det i onödan! men då vill jag tipsa alla om att gå till YOUTUBE och titta in deras videos och se om det verkligen är värt att köpa! Jag tycker det är smart osv med allting som är redan inlagt på spelet som inte finns på the sims 3. Så min tips till alla er gå till YUOTUBE och kolla igenom spelet innan man klagar för mycket! :)

 
Ingen bild

Jerry

22 augusti 2014 16:52

Jag tyckte att långt hår gick igenom vinter jackan, medan kort passade mer än vad långt hår på The Sims 3; jag vill se mer som verkligheten, hoppas att det har fixat på The Sims 4?
Varför inte sätta in några vanliga märken som Fjällräven,Bommerang, vad nu mer det finns för märken. då skulle jag ge mycket tid att spela The Sims!

 
Ingen bild

anna

4 september 2014 21:54

spelade spelet idag. Det är extremt dåligt.

 
Ingen bild

anonym

4 september 2014 21:59

Ångrar att jag köpte spelet. Sims 3 är mycket bättre om man har mods till såklart! Fula möbler, dålig grafik allt verkar väldigt amatör aktikgt. känna som ett facebook spel.

 
Emmyli

Emmyli

14 september 2014 18:41

Inga bilar för den delen heller...

http://fames.se/emmyli

 
Ingen bild

FlowerTN

19 oktober 2014 12:31

I november kommer det en gratis uppdatering med pooler.
Tycker om det nya sättet att skapa simmar på men att dom tagit bort "skapa en stil" är extremt dåligt. Jag är inte heller särskilt förtjust i att man inte kan gå fritt i staden, är mycket skönare när man kan gå som man vill...
Vill gärna testa det och se hur det är

 
Ingen bild

Anonym

3 januari 2015 03:22

Bara en liten sak att påpeka,
jag har the sims 4 och man kan visst ha pooler.

 
Ingen bild

Jossan

3 februari 2015 15:58

Bara en liten sak att påpeka, jag vill jätte gärna ha småbarn i The sims 4

 
Ingen bild

Någon

20 februari 2016 15:01

Hej! Kan man få barn om pappan är en åldring? BEHÖVER AKUT SVAR!!!

 
Ingen bild

Nån konstig anonym

24 februari 2017 17:57

Haha, du bör nog verkligen uppdatera/ ta bort detta då det finns småbarn och badkläder och poolar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fanny - 21 februari 2015 12:29

Oj, vad sjukt att några av er fortfarande kollar in här.    Alltså, jag vill börja med att verkligen be om ursäkt att jag bara lämnat bloggen att stå och damma när flera av er väntat på att jag ska komma tillbaka. Jag har helt ärligt inte vetat v...

Av Fanny - 22 september 2014 21:14

... Och så gick det ett ganska bra tag utan att jag uppdaterat ordentligt. Igen.   Det är väl egentligen samma anledningar som vanligt, har liksom inte så mycket sug att skriva något just nu, och har inte haft det på länge. Jag har liksom massa a...

Av Fanny - 11 september 2014 21:00

    Vet inte hur kul ni tycker det är att läsa om trean nu när fyran kommit ut, men jag har fortfarande inte skaffat den så det här är egentligen allt jag har att komma med.    Alexander fick sig en ny hårfärg, eftersom jag, som jag sagt någo...

Av Fanny - 4 september 2014 10:59


Nu har det varit lite tomt här ett tag, men jag har haft väldigt mycket annat för mig och inte riktigt orkat eller hunnit spela sims, särskilt inte blogga om det. Hoppas det är okej!   Idag släpps äntligen The sims 4 i Sverige! Har ni det än? ...

Av Fanny - 25 augusti 2014 16:30

Nu har det släppts en ny trailer för The sims 4, vars release verkligen börjar närma sig nu!      Tänker ni köpa det? ...

Välkommen!Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Tidigare år

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se