Fantas simsblogg

Alla inlägg under december 2013

Av Fanny - 5 december 2013 19:20

Ni som har Facebook borde verkligen gå med i gruppen Sims uncut! Det är en FB-grupp för simsfans, där det finns massa härliga människor som också gillar sims. Det är ett superbra ställe att fråga om hjälp, få reda på nyheter snabbt, hitta nedladdningar, tipsa om olika saker eller bara diskutera spelen i allmänhet. 


Själv hänger jag där ganska frekvent, och jag älskar gruppen, det finns så många roliga och hjälpsamma människor där, det vore jättekul om lite fler ville joina! :) 



Klicka här för att komma dit 

Av Fanny - 3 december 2013 20:15

 

 

För ett par år sedan kom jag och en kusin tillsammans på en utmaning som vi kallar för "Spökstaden". Eller ja, det är kanske inte en utmaning till 100%, men det är en kul grej att göra, även om jag och kusinen inte kom någon vidare vart med den... Nu tänkte jag utveckla denna utmaning lite och även skriva om den här. Ni får jättegärna göra den på era egna bloggar, men länka gärna hit då, det vore även kul om ni skrev en kommentar här om att det gör den så att jag kan se hur det går för er :) 


Målet med denna utmaning är alltså att göra alla simmar i en hel stad till spöken. Hur du går till väga med detta tänkte jag dela upp i olika steg. (denna utmaning rekommenderas inte för er som inte gillar att se när era simmar dör...) 


1. Skapa en sim. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla denna, men det är den enda sim i staden som du inte ska döda, det är den sim som ska återuppliva alla andra simmar. Det spelar ingen roll hur denna sim ser ut eller är, hen måste bara vara ungdom eller äldre. 


2. Flytta in "återupplivaren" i det hushåll i staden du vill börja med att ta kol på. För att göra detta måste du först flytta in återupplivaren till vilket hus/tom tomt som helst, sedan gå till Ändra stad, trycka på ditt eget hushåll och välj Slå ihop med. Sen trycker du på familjen du vill börja med, flyttar du bara in din återupplivare till hushållet, och trycker på Tillbaka till spelet högst upp på skärmen. 


 


3. Börja döda simmarna...! Hur du gör detta väljer du ju förstås själv, antingen kan du döda alla på samma sätt så att en familj får en viss färg eller så gör du familjen olikfärgad genom att döda simmarna på olika sätt. Jag har skrivit om de allra flesta sätt att döda simmar på + annat som har med spöken att göra i denna kategori. Småbarn och bebisar kan inte dö, så de måste du åldra upp, och barn kan bara dö på vissa sätt, t.ex att drunkna eller brinna upp. Tänk på att du absolut inte får döda återupplivaren. 


4. När alla simmar i hushållet är döda, förutom återupplivaren, så ska du börja återuppliva simmarna. När en sim har dött brukar en sim i hushållet ibland få ett telefonsamtal med en möjlighet som heter Milda andar. När den möjligheten är accepterad så kan simmen ta med sig en gravsten till forskningsanläggningen, välja Återuppliva spöke och vips kommer simmen som dog tillbaka till hushållet i formen av ett spöke!


Det svåra med detta är att det kommer kunna ta ett tag innan möjligheten kommer, så du kommer antagligen behöva vänta ganska länge - och det behöver inte betyda att något är fel med spelet. Ibland brukar det kunna hjälpa om återupplivaren var vän med simmen/simmarna som dog och har deras gravsten i sin katalog (dvs "ryggsäcken"). Däremot så kan simmen som fick möjligheten återuppliva hur många simmar som helst efter att de gjort det den första gången, då kostar det dock 4000 simdaler - men du behöver inte vänta på ett till samtal.


5. När du har återupplivat alla du dödat i familjen och därmed gjort om den till en spökfamilj så flyttar du återupplivaren till nästa hushåll på samma sätt som innan, och så dödar du och återupplivar den familjen också, och går vidare till nästa. Sedan är det bara att hålla på så tills alla familjer i hela staden har blivit spöken! 



Övrigt: 

När du är färdig med att göra alla till spöken så kan du bestämma själv vad du vill göra med din återupplivare. Du kan också bestämma själv om du vill använda fusk i utmaningen eller inte. Det blir mycket svårare utan (speciellt eftersom återupplivaren måste tjäna pengar för att återuppliva simmarna), men om du inte vill ha det alltför svårt så är det okej att fuska.

Av Fanny - 2 december 2013 16:35


Blev så glad när jag såg att Paintstroke, en av de många skapare som gör retextures på hår, gjort en retexture på ett hår med flätor! Jag tycker väldigt mycket om både flätor och Paintstrokes retextures, så detta är jackpot och kommer att användas flitigt i mitt spel.

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Ovido - Quiz & Flashcards