Fantas simsblogg

Alla inlägg under maj 2013

Av Fanny - 3 maj 2013 14:21

Detta är bara ett informativt inlägg, mina åsikter kring det hela kommer senare.

 

Nu när vi har haft The sims 3 i snart fyra år, och eftersom det hittills har varit runt 4 år mellan grundspelen så är det många som har diskuterat om det snart kommer en The sims 4. Det finns ännu ingen officiell information om detta, men många rykten säger att EA kanske annonserar (dvs berättar att det ska släppas) spelet på på måndag. 



 

Varför tror man att det är så? Ja, för det första kan man ju lista ut själv att EA gärna vill fortsätta med den omåttligt populära The sims-serien. Snart kommer The sims 3 kännas gammalt för många, och därför skulle många kanske tröttna på trean - och det skulle ju innebära en väldigt sjunkande ekonomi, med tanke på hur mycket de får in av The sims. Tror ni EA vill det? Näe. Och det vore ju faktiskt väldigt synd även för oss spelare om The sims bara tog slut så där. För de kommer inte kunna producera expansioner till The sims 3 och hålla det vid liv hur länge som helst, och om jag ska vara ärlig hade jag personligen nog tröttnat lite på sims om det inte vore för att det kommer nya tillägg hela tiden.


Men det är inte bara ens egna tankar som kan leda fram till möjligheten för The sims 4. Det har även läckt ut en del information om det, och några "stora" sims-producenter från EA har sagt att de jobbar på ett nytt, hemligt simsspel. Anledningen till att vi tror att det kommer annonseras på måndag är att EA har sagt att de ska ge oss "Stora nyheter till er simmare" då, plus att stora spel brukar annonseras ungefär ett år innan releasedatumet - och som jag har skrivit här nedanför, så är det ungefär ett år kvar nu. Sen har även SimGuruGraham tydligen haft problem med Twitter sagt där att han fått det att fungera igen, "och inte en sekund för sent" säger han. Detta kan också vara en hint till att något stort - som han måste vara delaktig i på sociala nätverk - kommer hända i veckan!


Några få fansites har blivit inbjudna till en telefonkonferens på måndag, där de ska få reda på "spännande nyheter och en exklusiv bild tre timmar innan resten av världen". Domänen Thesims4.com har även aktiverats, men den leder en till Thesims.com. Varför skulle EA aktivera den domänen, om de inte planerade att använda den inom en snar framtid?


Youtubekillen Curtis Paradis släppte i somras en video där han (på engelska) räknar ut releasedatumet för TS4. Detta är inget officiellt, det är bara en teori!

 


 

... Och som sagt har många fler än han räknat ut att The sims 4 borde komma någon gång 2014. Inte bara för det vi redan nämnt, utan även på grund av att EA annonserade alla simsspel för hela året i januari. Vissa hade (och har) inte ens blivit namngivna än! Är inte det lite skumt? Det låter ju absolut som att det kan ha något med The sims 4 att göra.


Sedan finns även denna lilla ledtråd: En staty från The sims 3 Universitetsliv. Läs beskrivningen av den...



Som sagt finns det inget officiellt ännu - vi kommer få vänta till på måndag!


Källa: iSims Sverige

Mycket av detta är dock mina egna reflektioner, uträkningar osv. Texten får inte kopieras eller liknande.

Av Fanny - 3 maj 2013 10:45

Som ni säkert redan vet så är det väldigt viktigt att ens sim har bra humör. Det gör det allmänt enkelt för simmen att lyckas med saker i livet, de är (uppenbarligen) allmänt glada och de förbättrar sina färdigheter och arbetsbetyg mycket snabbare med bra humör! Därför hade jag tänkt tipsa om små humörboostar som faktiskt gör skillnad i en sims humör, även om de är väldigt små.


- Om din sim har egenskapen Älskar naturen: Låt den vara utomhus! Många saker som man oftast gör inne går att göra ute också. Efter 15 simsminuter utomhus får Älskar naturen-simmen en humöreffekt som ger 20 + i humör, och den försvinner inte förrän simmen kommer in igen.


- I Leva livet så kan barnsimmar åka på u-båtsäventyr i ett badkar, och för detta får de 20+ i humör som varar i fyra timmar!


- Simmar som badar nakna i ett spa-bad (Kvällsnöjen eller Utomhuslyx krävs!) får humöreffekten Upprymd, vilket ger 20+ i humör i fyra timmar. Simmar kan även få humöreffekten Ååh, bubblor! vilket ger dem 30+ i humör under tiden de befinner sig i spa-badet, detta behöver de inte bada nakna för.



- Barnsimmar (och äldre simmar med egenskapen Barnslig) får en humöreffekt som ger 20 + i humör i fem timmar av att sova med en nallebjörn i sin katalog.


- Om din sim borstar tänderna vid handfatet så kommer hen få 5+ i humör och för detta krävs ingen egenskap. 


- Alla simmar blir på bra humör av att äta sin favoritmat eller mat av hög kvalité. Det finns tre humöreffekter man kan få av detta: En som ger 10 till 20 + i humör, en som ger 25 till 35 + i humör och en som ger 40 + i humör. Alla håller på i 8 timmar. Sen kan simmen även få humöreffekten Gudomlig måltid, som ger 75 + i humör och varar i 7 dagar! Den får simmen av att äta extra gott på bistron eller av att äta Ambrosia.



- Simmar får även positiva humöreffekter av att gå till spat! Dessa varierar från vilken behandling man köper.


- Simmar får humöreffekten Uppfriskande dusch av att duscha i en dyr dusch med hög kvalité.


- Om din sim tar en tupplur (antingen i sängen, på en solstol eller på en soffa) så kommer hen få en positiv humöreffekt som ger 10 + i humör och varar i 5 timmar. Under tiden humöreffekten pågår kommer simmen inte heller få negativa humöreffekter av att vara trött!


Detta inlägg är tidsinställt



Av Fanny - 2 maj 2013 21:14

Nu har den gamla designen varit kvar ett tag, så jag kände att det var dags att byta ut den till något nytt, fräscht och simpelt! 



Designen är inte helt färdig ännu, utan jag ska hålla på och trixa med färger lite till och eventuellt byta ut presentationsbilden.


Vad tycker ni om designen?

Av Fanny - 2 maj 2013 16:57

Som ett litet "förlåt jag ska bättra mig" för den urusla uppdateringen så ska ni få en sim av mig snart! Jag spenderade typ hela gårdagen med att skapa henne (jag är 100% seriös när jag säger att spelet kraschade, frös etc runt 10 gånger när jag skapade henne, och eftersom det tar typ en halvtimme att starta spelet över huvud taget så kan ni ju tänka er hur lång tid det tog att bara välja kläderna), och nu ska jag bara ta lite fler bilder på henne och ladda upp henne så är hon klar. Som tur är blev jag väldigt nöjd med henne, så hela dagens arbete var inte bortkastat... Bilden nedanför kanske inte är av världens bästa kvalité, men den ska nog duga som en sneak peek!



Jag har sett ganska många som använder sig av CC-skin osv, så jag tänkte testa det själv eftersom det (bland annat) ser så coolt ut på bild. Från början hade jag tänkt göra en CC-fri version också till er som inte vill ha CC i ert spel, men med tanke på hur lång tid det tog att göra CC-versionen så kommer jag absolut inte hinna det eftersom jag har en del att göra just nu. Simmen heter Hanna Gray!

       

Jag har förresten mejlat Bloggplatsen med frågan om det går att flytta över inlägg från Bloggplatsen till Blogger, hoppas de svarar snart...

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Skapa flashcards