Fantas simsblogg

Direktlänk till inlägg 27 december 2012

Det bästa med The sims

Av Fanny - 27 december 2012 07:00


Den här frågan hittade jag i frågelådan för ett tag sedan (för det första vill jag tacka för komplimangen, det värmer verkligen!), och jag har funderat länge på hur jag egentligen borde svara på den. Sedan kom jag fram till att det vore kul att dela med mig av min åsikt till alla! Plus att vi kanske kunde starta en liten diskussion (stavning?) om ämnet.


Jag kan faktiskt inte säga vad det absolut bästa med sims är, det finns så många bra saker. Så jag gjorde en liten lista på saker jag älskar med spelet. Varsågoda.



7 saker jag älskar om The sims:

1. Det är så oändligt! De flesta spelen tar slut efter ett tag, oavsett hur bra de är. Visst, då kan man spela om det, men efter ett tag tröttnar man och lär sig det utantill. I The sims tar det aldrig slut och det finns alltid något att göra.

 

2. Man kan göra precis vad man vill med spelet! Ingen säger åt en att nu måste du gå dit, nu måste du göra det här utan man bestämmer ödet av sina karaktärer helt själv och kan göra hur man vill.

 

3. Det är så oseriöst, fånigt och barnsligt, men på ett roligt sätt. Till exempel den torra men ändå klockrena humorn i önskningar osv, alla lamareferenser och sättet simmar byter kläder på. Däremot tycker jag att simmarna i trean är lite för seriösa för att vara simmar.



4. Musiken. Den var bäst i ettan (har faktiskt spelat det några gånger), men den är grym i trean också! Den har liksom den klassiska "sims-stilen" och vissa låtar har man lärt sig utantill och kan inte låta bli att nynna med i. Plus att det finns med en kör i bakgrunden på vissa låtar som sjunger typ "HO HA HI HU HO HA HI-HI-HO-HI ~"...


5. Språket! Hur kan man inte älska simliska?! Det är också grymt kul att de gör om riktiga låtar till simslåtar.


6. Hur man än gör så tröttnar man aldrig. Visst, det finns vissa perioder då man har brist på inspiration, men sedan kommer man på hur mycket nytt det finns att testa och då är man igång igen!



7. Skapandet vid sidan av spelet. Det är ju otroligt bra såklart att man kan skapa simmar och bygga hus på det sättet man kan, men det finns så mycket annat att göra med spelet utanför spelet. Filma, ta bilder, skriva om spelet... Det är så mycket mer än bara en familj man tar hand om (många ser ju sims så).


Vad tycker ni att det bästa med sims är?

 
 
Saga, ALLT OM SIMS

Saga, ALLT OM SIMS

27 december 2012 08:40

Det bästa är, precis som du säger, att man kan göra vad man vill! Så länge fantasin inte tar slut finns det alltid något att göra i spelet! Det är det inte många spel som lever upp till.

http://alltomsims.blogspot.se

 
isa

isa

27 december 2012 09:21

Nu är jag har har fått årstider & övernaturligt så har ag så mycket nytt att upptäcka så jag måste sitta och spela väldigt länge, jag har redan gjort det men det tar tid för simset att det ska bli vinter :) (just nu är det höst) Och visst, det är så himla många möjligheter i det!

http://isanssims3blogg.bloggplatsen.se

 
Gräshoppan

Gräshoppan

27 december 2012 10:34

Vet ni vad jag tycker är bäst med sims?
ALLT! Okej, det kanske lät lite fånigt, men allvarligt talat. Jag älskar allt.

Musiken, husdjuren, simmarna, vädereffekterna, årstiderna, kläderna, världarna, möjligheterna osv, osv, osv...
Okej, jag är en smula knäpp men så är det.

ps. Det är inget fel på din stavning Fanta.

http://simlii.bloggplatsen.se

 
Simslive

Simslive

27 december 2012 10:45

Typ allt du skrev tycker jag också är bäst! Det är ett så himla super bra dataspel. Att man liksom får bestämma själv över simmarnas öden.
Och på andra dataspel tycker jag inte grafiken är så bra heller. Det är typ fyrkantiga gubbar och så.

http://SimsLive.bloggplatsen.se

 
Sindra

Sindra

27 december 2012 12:19

Att Sims är oändligt! Det tar aldrig slut!!

http://sindraspecial.bloggplatsen.se

 
Sims3.

Sims3.

27 december 2012 15:21

Så fort jag kommer på något nytt att göra på sims tex ladda ner en stad och bygga ALLA tomter skolan matbutiken osv... så mitt i alltin när jag inte har hunnit spara så står det

sims3 har slutat fungera windows söker efter en lösning på problemet Stäng Program så vad jag än gör på sims så kraschar det innan jag ens har kommit ur skapa en sim -__- så vår förbaskade dator får mig att tappa simslusten ´-´

http://lovesims3forever.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ida

27 december 2012 17:14

Jag hoppas verkligen att du kan hjälpa mig med detta.... Min sim är stylist men den kan inte byta kläder på den som den stylar! Det kommer bara inte upp så att man kan byta, jag har installerat om spelet och bytt familj... Typ testat allt, vad tror du kan vara fel?? Jag har kollat lite inställningar också men ingenting verkar vara fel ;(:(

 
(Sims) micalella

(Sims) micalella

27 december 2012 20:36

Punkt 3 håller jag verkligen med om!!! Jag verkligen ÄLSKAR alla lamareferenser. Jag lät min sim bli topp-fotbollsspelare, bara för att laget heter "Lamorna", jag bakade en lamapepparkaka för inte så länge sedan, och igår när jag gjorde ett band döpte jag det till "Den Hickande Regnbågs-Laman"! Och när jag skrev ett minne till en sim skrev jag "...det var minst lika kul att bli spottad av en lama rakt i mun som att ...". En referens jag minns extra tydligt var en beskrivning på en livslånglycka-belöning (eller vad det hette) så stod det "Den här belöningen gör att din sim ...... fortare än en galopperande lama!". Haha! Lamas in my <3, after i'd played SIMS ;)

http://sims-micalella.bloggo.nu

 
Me

Me

28 december 2012 15:05

Vet faktiskt nte vad jag gillar mest, men att man är såååå fri är mest en nackdel, inte ngn som håller med mig om det?

Perioderna då jag tröttnar typ på Sims, det käns som att de är mkt längre än de jag spelar...

Men det bästa med 1:an är helt klart musiken! En av mina kusiner kan de på piano!!!

http://minblandning.blogspot.se

Fanny

28 december 2012 15:48

Hehe, jag håller faktiskt på och lära mig en simslåt på piano ^^

 
Henny-penny

Henny-penny

29 december 2012 09:44

Jag tycker att din lista är helt komplett, jag håller verkligen med om varje pungt!

http://awesomesims.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Amanda

30 december 2012 06:57

Jag håller med om ALLT! Min bästis Tuva har börjat spelat sims,så när hon inte omringas av beundrare så håller vi på att diskutera just simliska! Det ÄR verkligen kul språk! Och alla lamareferenser! Jag skulle hitta böcker åt min sim för att hon läst ut alla. Då snubblade jag över en bok som hette När lamorna tystnar. Och en annan gång när mitt band Moonlight skulle spela,så var ett band där som hette de skrikande lamorna!

 
Anonym

Anonym

17 januari 2013 20:17

Ok!
Tycker det är kul när man kollar på ett program på TV och så spelar de en Simslåt! :D
Hur kan du tycka att de är för seriösa i 3an? De gör roliga miner typ hela tiden ju! :P

Jag tycker också musiken är kul. Och språket!
Och att de helt plötsligt kan göra roliga miner, det är bra till simsberättelser!

http://mysimspage.blogg.se

 
Anonym

Anonym

17 januari 2013 20:18

Vet inte vad jag gillar mest..

http://mysimspage.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fanny - 21 februari 2015 12:29

Oj, vad sjukt att några av er fortfarande kollar in här.    Alltså, jag vill börja med att verkligen be om ursäkt att jag bara lämnat bloggen att stå och damma när flera av er väntat på att jag ska komma tillbaka. Jag har helt ärligt inte vetat v...

Av Fanny - 22 september 2014 21:14

... Och så gick det ett ganska bra tag utan att jag uppdaterat ordentligt. Igen.   Det är väl egentligen samma anledningar som vanligt, har liksom inte så mycket sug att skriva något just nu, och har inte haft det på länge. Jag har liksom massa a...

Av Fanny - 11 september 2014 21:00

    Vet inte hur kul ni tycker det är att läsa om trean nu när fyran kommit ut, men jag har fortfarande inte skaffat den så det här är egentligen allt jag har att komma med.    Alexander fick sig en ny hårfärg, eftersom jag, som jag sagt någo...

Av Fanny - 4 september 2014 10:59


Nu har det varit lite tomt här ett tag, men jag har haft väldigt mycket annat för mig och inte riktigt orkat eller hunnit spela sims, särskilt inte blogga om det. Hoppas det är okej!   Idag släpps äntligen The sims 4 i Sverige! Har ni det än? ...

Av Fanny - 25 augusti 2014 16:30

Nu har det släppts en ny trailer för The sims 4, vars release verkligen börjar närma sig nu!      Tänker ni köpa det? ...

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Ovido - Quiz & Flashcards