Fantas simsblogg

Alla inlägg under november 2012

Av Fanny - 13 november 2012 17:00


 

Tidigare publicerat:
Inledningdel 1del 2del 3del 4, del 5

Läs de tidigare delarna innan den här om du inte har gjort det än.

 

Jag hade tänkt att tisdag från och med nu är den oficiella Drömmar-dagen. Vad tycker ni om det?

 

Hailey Turow

 


- Jaha? Vadå? Kvittrade Cora. Hon verkade av någon anledning mycket gladare än vanligt, vilket gav mig ännu en anledning att inte berätta det. 

Men det är lika bra att få det gjort, tänkte jag. Hon kommer ändå få reda på det någon gång...

 



- Ehh... Jo, det är så att... Ehh...

- Är något fel, Hailey?



- Eh, nä...

Jo, det är det, tänkte jag bittert.

- Spotta ut det då. Jag blir ju nervös över att det har hänt något. 



- Jason bjöd mig på balen, flämtade jag ut. 

Nu var det sagt. Nu var det sagt. Mitt hjärta bultade. Hur skulle hon reagera?

Men någon reaktion fick jag aldrig. Cora var tyst.

- Hallå? Sa jag försiktigt. Men direkt efter det kom pipet som berättade att hon hade lagt på.



Jag lade ner telefonen i fickan igen...



... Och stirrade sedan ut i tomma intet, medan tankarna virvlade omkring i huvudet.



Och sedan började jag gråta.

Madde har rätt. Vilken jävla kompis jag är. Jag är så egoistisk... Jag gillar ju honom knappt. Även om det bara är en liten skolbal så sårar det ju Cora så...

 


 

Jag grät länge, men jag vet inte hur länge. Kanske timmar, kanske bara några minuter.



Det enda jag vet är att jag efter ett tag ramlade ihop på marken... Avsvimmad.


Cora Caverly



Jaha... Tänkte jag hopplöst och stirrade ut i tomma intet.

 


Det är väl mitt eget fel, antar jag. Jag skulle ha tagit mod till mig och berättat för honom för länge sedan...

 



Sedan skrattade jag till. Äh! Vad gör det egentligen. Det är ju bara en liten skolbal. Det här är ju så typisk amerikansk film det kan bli. Jag är så löjlig som skapar drama om sånt här.

 

   


Jag gick ner för trappan mot köket för att ta något att äta. Men då hade en väldigt, väldigt konstig känsla som inte riktigt går att beskriva smugit på mig...


En kvart senare


 


Jag satt och gjorde läxorna som pappa hade gått förbi skolan och hämtat, men det gick inte alls bra. Jag kunde inte koncentrera mig. Det var inte på grund av att läxan var svår, eller nyheterna om att Jason och Hailey skulle gå tillsammans på den där dumma balen. Det var den där känslan.


 


Koncentrera dig nu... Koncentrera dig...

 


 

- Det här går ju inte... Jag ger upp.


 


Med de orden reste jag mig upp, vilket kanske inte var så smart då det fick den där känslan att kännas ännu mer och ännu värre. Jag försökte ignorera den, men det var svårt.



Jag gick upp för trappan mot mitt rum igen.



På vägen dit insåg jag att jag var otroligt trött så jag bestämde mig för att gå och lägga mig fastän klockan inte var så pass mycket.

 

 


Det gick inte så bra. Eller, jag somnade direkt när jag lade huvudet på kudden, men den här lilla tuppluren skulle förändra en stor del av mitt liv, hur konstigt det än låter.



Anledningen var den speciella drömmen... Eller, själva drömmen var inte så konstig. Det var bara Hailey som stod och stirrade ut i tomma intet iförd sin skolbalklänning. Hon var såklart jättefin i den, men hon såg väldigt konstig ut. Jag försökte prata med henne, men min tunga var som låst.



Hailey började springa. Jag vet inte vart hon var på väg, om hon ens var på väg någonstans, men sprang gjorde hon verkligen. Det gick väldigt snabbt.



Helt plötsligt fylldes hela jag av panik, och jag förstod att något var fel och att det på något sätt inte var jag som kände den där känslan av panik. Men det var inte Hailey heller. Hon fortsatte springa, och mitt hjärta bultade otroligt snabbt. Jag hade verkligen panik, jag kunde ju varken röra mig eller säga något.



Helt plötsligt, lika plötsligt som hon hade börjat springa, stannade Hailey. Hon såg, minst sagt, väldigt trött och omtumlad ut.



Efter en stund insåg jag vart hon stannat. Framför en gata, som hon sedan sprang över. Min känsla av panik var större än någonsin, det var som att jag var på väg att spricka.



Och då vaknade jag. Mitt hjärta bultade jättehårt och jag var genomsvettig. 



Jag reste mig upp och försökte få ordning på mina tankar, men mitt hjärta bultade fortfarande jättehårt. Det hade ju inte ens varit en mardröm...



Vad hände? Tänkte jag desperat. Det är mitt i natten ju...

 



Jag försökte läsa en superbra bok för att tänka på annat, men det var väldigt svårt. Åtminstone i början; jag kunde inte låta bli att tänka på drömmen och den där underliga känslan som nu hade kommit tillbaka, starkare än någonsin.



Efter en liten stund somnade jag äntligen. Men dagen efter kunde jag fortfarande inte skaka av mig den där känslan...


Fortsättning följer


Av Fanny - 12 november 2012 19:30

Minns ni att jag för lite mindre än ett halvår sedan startade något som heter BildmåndagHaha, det är knappt så att jag gör det heller. Jag glömde helt bort att göra det! Men nu tänker jag fortsätta med det.


För dig som inte är bekant med bildmåndag så är det ett slags inlägg jag lägger upp varje måndag (fast det gör jag ju inte, eheheheh) med en massa bilder i ett visst tema, och dagens tema är Twinbrook, staden som följer med Drömjobb. Det blir tyvärr inte så många bilder.


                 

Av Fanny - 12 november 2012 14:15




Matreplikator

 Matreplikatorn snabbar upp matlagningen genom att göra perfekta kopior av maträtter... I princip.

Kostar: 50 000 livslång lycka

Värde: 10 000 simdaler


Är du för lat för att laga mat varenda morgon? Har din sim en tendens att tända eld på spisen när den för en gångs skull försöker? Då är den här belöningen perfekt för dig! (det där lät som en reklam...) När du köper den här belöningen kommer den att dyka upp i familjekatalogen, så kan du sedan placera ut den i ditt hus. 


 


För att använda den är det bara att laga mat som vanligt, det fungerar med vilken maträtt som helst förutom Ambrosia, och sedan trycka på maträtten och välja alternativet Spara måltid (eller så drar du den bara till matreplikatorn och släpper den där).


 


För att sedan reproducera maträtten är det bara att klicka på matreplikatorn och välja vilket måltid du vill äta. När du sparat en maträtt kan du reproducera den tio gånger.


  








     


Humörhanterare

Humörhanteraren gör dig på bra humör och tar bort oroande tankar... Större delen av tiden.

Kostar: 60 000 livslång lycka

Värde: 12 000 simdaler


När du har köpt den här belöningen kommer den att dyka upp i katalogen på simmen som köpte den. Klicka på den för att börja använda den.


 


Bota - Tar bort alla negativa och neutrala humöreffekter hos den valda simmen.

Zappa - En slumpmässig negativ humöreffekt ges till den valda simmen.


 


Ibland kan det dock gå fel så att man själv påverkas negativt, men då kan man använda humörhanteraren på sig själv igen för att fixa till det. 


 





Samlingsassistent

Samlingsassistensen är ett ovärdeligt verktyg som hjälper samlare att

identifiera samlarobjekt samt hitta dem i kartvyn.

Kostar: 40 000 livslång lycka

Värde: 7200 simdaler


När du har köpt denna belöning hamnar en fjäril i din sims katalog. Klicka på den, så kommer det upp alternativ på vad du vill leta upp!



Ursäkta att simmen blundar...

 

När du har klickat på vad du vill ha är det bara att gå till kartvyn, så kommer det finnas maptags som berättar var det du valde finns. Föremålen kommer även "glänsa" så att du kan se exakt var de är.

 

  

 

Denna belöning är väldigt användbar om din sim håller på med Alkemi (Övernaturligt) eller något annat de kan tänkas behöva ädelstenar, insekter osv till.

 

 

Teleporteringsplatta

Teleporteringsplattan minskar dina transportkostnader med 100%... Inom en rimlig felmarginal.

Kostar: 75 000 livslång lycka

Värde: 15 000 simdaler


Denna belöning kommer att dyka upp i familjekatalogen när du köper den. Placera ut den och börja använda den! Du kan välja två alternativ: 



Om du klickar på ett av alternativen får du välja vilken plats i staden du vill gå till, så kommer din sim teleporteras dit - men ibland kan det gå fel och simmen teleporteras någon annan stans. Din sim kan teleportera sig hem igen via telefonen.


         





 

Kropsskulptör

Kropsskulptören kommer att ge dig exakt den form du önskar... Inom några procents marginal.

 Kostar: 30 000 livslång lycka

Värde: 6000 simdaler

 

Om dina simmar är för lata för att baxa sig iväg till gymet (eller äta för mycket) är det här en bra belöning! När du köper den kommer den, precis som teleporteringsplattan och matreplikatorn, hamna i familjekatalogen. Placera ut den på din tomt och börja använd den!      

 

 

 

 


När du har använt kroppsskulptören kommer den behöva ladda upp sig ett litet tag (håll muspekaren över den för att se hur länge), och ju högre styrka du har ställt in den på desto längre tid kommer den att behöva ladda. Annars är det en väldigt bra belöning, men var försiktig - det kan få motsatt effekt...

 

           

 

   


Av Fanny - 12 november 2012 06:30

Om ni undrar varför jag är uppe så tidigt så är jag fortfarande Jetlaggad...

 

Jag vet att ingen av er egentligen gillar såna här inlägg, där jag står och säger en massa cheesy saker om att jag älskar er och att ni är bäst. Men nu måste jag verkligen tacka (fast så säger jag varje gång...), för alla tackinlägg jag har gjort tidigare kommer inte att räcka för att tacka er tillräckligt.


Gissa hur många unika besökare jag fick igår, den 11 november?


 

Jag flämtade till jättehögt när jag såg den där siffran, och efter det satt jag och log som en idiot och var nästan nära på att börja gråta. Mitt hjärta dunkade jättesnabbt. Knäppt eller? Det är ju bara en siffra!


Men nej, det är det inte. Det är väldigt lätt att besökarna bara blir siffror som ökar och ökar när man börjar få ca 80 läsare om dagen. Men när man tänker efter; Det är 613 PERSONER som har kollat. Personer som blir hungriga, glada, ledsna och slår lilltån i bordet. (kom igen, det händer väl er någon gång...?) Hela 613. Det är så svårt att tänka sig att ni är människor allihopa. (Det där lät väldigt taskigt och förmodligen väldigt konstigt...) 613 människor som går in på min blogg.


Det är tack vare er jag fortfarande bloggar, för de fina kommentarerna ni skriver och för känslan man får när man inser att "Min blogg börjar bli stor!". Det är tack vare er jag sällan tar åt mig av hatkommentarer, för jag vet att det är många, många fler som älskar bloggen än de som hatar den. Men jag hade aldrig lyckats ta mig igenom vissa hatkommentarer om ni inte hade funnits där och försvarat mig.


Hur kan jag tacka er?! Det känns inte som om en massa inlägg räcker. Ni kan väl kommentera något som känns rättvist? Eller något i den stilen...


Men tack, grazie, gracias, merci, gomawo, arigatou, dank, och hur man nu säger tack på andra språk. Ni är verkligen bäst.

Av Fanny - 11 november 2012 10:30

Längtarlängtarlängtarlängtarlängtarlängtarlängtarl

ängtarlängtarlängtarlängtarlängtarlängtar!

 

Av Fanny - 11 november 2012 06:45

Fick en fråga på bloggens Facebooksida (klicka HÄR för att komma dit) om ifall ens familjer skulle vara kvar när man installerade om sitt spel.


Svaret på den frågan är JA, ifall man säkerhetskopierar. Men det är lite avancerat och alla kanske inte vet hur man gör, så jag tänkte göra ett inlägg om det! 


Först av allt måste du leta dig fram till The sims 3-mappen. Den finner du i Användare > Dokument > Electronic Arts, på både Windows och Mac. Här finns även sparade data för andra EA-spel du har på din dator, men jag har bara The sims 3 och Mönsterskaparverktyget.



I The sims 3-mappen finns allt du har sparat i ditt spel. Sparade familjer, sparade bilder, filmer, och mera! Dessa saker ska vi kopiera och lägga på ett säkert ställe, t.ex skrivbordet eller ett USB-minne.


Egentligen kan man bara kopiera hela mappen (tror till och med att man kan välja att allt sparas när man avinstallerar?), men oftast beror problemet som gör att man faktiskt måste ominstallera att man har lyckats smyga in något fel (t.ex. nedladdat innehåll) som gör att spelet buggar - och då kommer en ominstallation inte fungera. Så jag rekommenderar att man bara kopierar det man faktiskt vill spara.


Men vad innehåller mapparna då, och hur vet man vad man ska spara?


Saves - Det här är den viktigaste mappen, här hittar du dina sparade familjer.

Screenshots - Här samlas alla bilder du har tagit. Denna är bra att spara ifall du själv har en simsblogg eller gillar att ta bilder i spelet.

Recorded videos - Här samlas alla filmer du filmat i spelet. Om du har mac är det inte så stor idé att spara dessa, då de är AVI-filer och de inbyggda programmen i datorn tyvärr inte kan spela upp dem eller behandla dem på något annat sätt (t.ex. klippa ihop flera till en enda lång film).

Downloads - Allt du har laddat ner till spelet. Notera Laddat ner, inte installerat; När du har installerat om spelet måste du installera alla nedladdningar igen, men jag rekommenderar egentligen inte det då anledningen till att man måste installera om som sagt oftast beror på att man har råkat ladda ner osäkert innehåll.

Collections - Alla samlingar i bygg- och köpläget. Denna behöver du bara kopiera om du har gjort en egen samling du vill spara.

Custom music - Om du har lagt till egen musik i ditt spel (det gör du genom att lägga in MP3-filer i den här mappen) så kan den här vara bra att spara, men det är inte ett måste.

Exports - Allt du har delat ut i spelet i Sims3pack-form. 

Savedsims - Alla simmar du sparat i Skapa en sim.

Savedoutfits - Alla klädstilar du gjort i Skapa en stil och sedan sparat.


När du sparat de filer du vill ha kvar och lagt dem på ett säkert ställe är det bara att installera om! Sedan när du gjort det är det bara att gå in i The sims 3-mappen igen och lägga in de mappar du kopierade (som ska ersätta de nyskapade som är tomma).


Hoppas det funkar, om inte kan du säga till så ska jag försöka hjälpa dig!

Av Fanny - 10 november 2012 14:00

 


Det här prylpaketet annonserades för lite mer än en månad sedan, och sedan dess har vi inte fått höra så mycket om det - men här om dagen (vet inte när eftersom jag har varit bortrest) släpptes bilder, releasedatum och trailer för spelet! Detta prylpaket är då inriktat på 70, 80 och 90-talet och kommer att innehålla massa kläder, möbler och hår i det temat. 


Så här beskriver EA spelet:

I beskrivningen var det några grammatikfel, dessa har jag rättat till.

 

Ge dina simmar den hetaste looken och den läckraste inredningen från förr med The Sims 3 70-tal, 80-tal, 90-tal Prylpaket. Kör en discolook från 70-talet med en jacka med bred krage och utsvängda brallor, rocka loss i 80-talets glammiga stil med axelvaddar och stora örhängen, eller dra på dig en skrynklig flanellskjorta och få en vild grungelook från 90-talet. Ös på med helt nya kläder, frisyrer och skägg, retroföremål och mycket mer.



       


Det svängiga 70-talsmodet: Pumpa låtar på din sims stereoanläggning och visa upp några läckra danssteg och fräcka kläder. Här finns allt från vida jeans och utsvängda brallor till rygglösa overaller och platåskor, så att dina simmar kan svänga hela natten lång!
Inredning: Lägg till lite fräck inredning i dina simmars hem med en konsolstereo, minimalistiska möbler, en urflippad discokula och mycket mer.

 


Det balla 80-talsmodet: Ta på ett par benvärmare, en gympingdräkt och ett pannband så är din sim redo att bli svettig – på gymmet, det vill säga! I en skrikig strukturkavaj med axelvaddar är det dags att klättra på karriärstegen. Vad de än pysslar med kommer det balla 80-talets garderob att se till att de är rätt klädda!

Inredning: Fixa lite vågad pinupkonst, tuffa arkadspel och ett läckert underhållningssystem åt dina simmar – och låt dem skaka loss ordentligt!


 


90-talets grungemode: Oavsett om dina simmar har antimodets grungelook i slitna jeans och tröjor i lager eller en enkelt chic utstyrsel med en asymmetrisk näsduksfållad kjol, så kommer de att vara galet på med sin känsla för 90-talsmode.

Inredning: Släpa fram de slitna möblerna för att skapa en industriell känsla som visar att du skiter i etablissemanget – fast du egentligen inte gör det.






  

Nya frisyrer och skägg: Komplettera simmarnas flashbackstil med nya frisyrer från deras favoritårtionde, från 70-talets lediga fjäderstil till 80-talets uppburrade permanent och 90-talets stripiga grunge, samt mycket mer.

 


   

Vad tycker ni? Om jag ska vara ärlig vet jag inte vad jag tycker om det här spelet... Ännu.

Av Fanny - 10 november 2012 07:52

Yo! Efter två veckors sol, bad, cyklar utan fotbroms (som ens klantiga kusin såklart råkade ha i vattnet) och krabbor som terroriserar ens fötter med mera så känner jag mig utvilad nog att köra igång med bloggen igen. Nu har mitt huvud blivit fullspäckat med idéer till både inlägg och simsfamiljer, så uppdateringen kommer att vara mycket, mycket bättre nu än vad den varit den senaste månaden! Dock kanske den inte är så jättebra de kommande dagarna då jag är väldigt trött efter den typ 16 timmar långa flygresan (som jag lyckats sova i ca en och en halvtimme på) + att jag är jetlaggad, det är 5 timmars tidsskillnad mellan hotellet jag bodde på och Stockholm. Men snart sätter uppdateringen igång igen! Tack för att ni har varit så tålmodiga och väntat på mig under resan; Jag behövde verkligen en liten bloggpaus.

Sen dessutom släpps ju Årstider på torsdag! Om ni missade det jag skrev i kommentarsfältet i senaste inlägget så hade jag tänkt göra en liten Let's play-video på det när det kommer ut, hoppas ni tycker det är en bra idé.



Tack för ert tålamod, hoppas ni hade ett lika bra höstlov som jag hade!

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Tidigare år

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Skapa flashcards