Fantas simsblogg

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2012

The sims 3 Övernaturligt - Häxor

Av Fanny - 25 oktober 2012 17:00


Detta inlägg kommer att handla om häxorna: En av de fyra övernaturliga varelserna i det senaste expansionspaketet! Både killar och tjejer kan vara häxor, och det heter Häxa oavsett simmens kön. Det finns häxliknande kläder om du vill ha en mer gammeldags häxa, men om du vill ha en modern häxa kan du absolut ge dem punkkläder! Om du vill ha en häx-wannabe utan några krafter alls med häxkläder går det också, häxkläder finns alltså till alla simmar.


 


Den största skillnaden mellan häxor och normala simmar är att dessa har magiska krafter! De har en magimätare, precis som älvor, som visar hur mycket magi de har kvar att använda och den sjunker när din häxa använder magi. Om magin tar slut måste din häxa vila lite innan han eller hon kan använda magi igen.



Din häxa kommer inte alls vara bra på magi i början, så du måste träna upp dig lite! Tryck på din häxa och välj "Lek med magi" tills det kommer upp ett litet meddelande om att din sim har börjat bli bättre på magi. Då kan bland annat du förvandla insekter, ädelstenar, stenar etc till något annat (som slumpas). Sedan är det bara att fortsätta öva, så kommer magin kunna ersätta vissa färdigheter så småningom! Det finns 6 förtrollningar och 6 förbannelser som din häxa kan använda på andra simmar och 7 besvärjelser att använda på marken och objekt. Om två häxor med tillräckligt hög färdighet känner för att duellera så går det såklart, men var försiktig - der slutar inte alltid bra...


 


Det finns 9 olika trollstavar som en häxa kan använda, och alla finns att köpa i köpläget. Däremot kommer alla häxor att ha en trollstav i sin katalog när du startar spelet, men de dyrare är såklart mycket bättre! Ju dyrare trollstav, desto större chans har din häxa att lyckas med sina förtrollningar och deras magimätare går ner långsammare. Plus att de ser en aning bättre ut.


Din sim kan trolla med händerna om han eller hon köper den livslånga belöningen Magiska händer som kostar 20 000 livslång lycka.


 


Häxor har även mycket, mycket lättare att lära sig Alkemi, den nya färdigheten i denna expansion. Jag kommer att gå igenom den mer detaljerat i ett framtida inlägg. Även om den är en typisk häxfärdighet – trots allt står man ju och blandar trolldrycker! – kan vilka simmar som helst lära sig den, men som sagt har häxor mycket lättare för det.


 


Men om du vill ha ett litet häxbarn då? Det går absolut! Om två häxor får barn är det 100% chans att barnet också blir en häxa, och om en häxa och en icke-häxa får barn är det 50% chans att det blir en häxa och 50% chans att det blir samma övernaturliga varelse som pappan/mamman. Det kanske var lite dåligt förklarat, men jag vill få fram att man inte kan få någon slags blandning mellan t.ex Varulv och Häxa: Det blir antingen eller. (meh, hur awesome hade det inte varit med en vampyrälva...)


Småbarnshäxor och barnhäxor kommer att visa några små tecken på att de har magiska krafter när de leker med sina leksaker, men de kommer inte att kunna trolla eller hålla på med Alkemi förrän de har kommit upp i tonåren. 


Och när vi ändå är inne på ämnet familjer: Om du har The sims 3 Husdjur och din häxa har en katt kommer din häxa få en positiv humöreffekt när katten är i närheten och han eller hon kommer att kunna utöva magi mycket bättre, och magimätaren kommer att gå ner långsammare. 


 







 
 
Hilda

Hilda

25 oktober 2012 17:01

Bra inlägg! jag älskar häxorna!

http://hildiablogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Yolanda

25 oktober 2012 17:36

Hej!
Du vet när du berättar om att det ej kan bli blandningar men vet du vad jag har sätt? En Zombie-älva!! Skumt elr hur?

 
Saga, ALLT OM SIMS

Saga, ALLT OM SIMS

25 oktober 2012 17:57

Tycker att det är kul att katter gör så att magimätaren sjunker långsammare :D
Och till Yolanda: En Zombie är mer som ett tillstånd som en varelse får, för det går över efter ett tag (om de inte dricker en trolldryck som gör dom zombies för evigt), och när det gått över blir de det de var innan. Så en zombieälva är inget barn mellan en zombie och en älva utan en älva som blivit en zombie :)

http://alltomsims.blogspot.se

 
Ingen bild

Hanna

25 oktober 2012 23:00

mihihihi jag såg minnet från när din som gjorde den eld saken på första bilden på sims community :p *kännermigcoolnu*

 
Ingen bild

Jennifer

26 oktober 2012 11:30

Jättebra blogg! Funderar på att köpa Övernaturligt faktiskt..:)
Bra inlägg!

 
Henny-penny

Henny-penny

26 oktober 2012 15:27

Tack så hemskt mycket för faktan! Blir faktiskt sugen på att spela på en häxa nu!!!

http://awesomesims.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ebba

29 oktober 2012 22:35

omgazz vrr hita du tröjanzz )tista bilden( ;,D ??? <3 3< 3<3<3 SWAG YOLO,,..1!!! <3<3<3<3<3<3<33<<3<3< Omg gurrl dats soo pertyt!! ;D ;:DDD ;) Fck da haterzzz lol SWAG11!

Fanny

7 november 2012 06:54

Hoppas du skämtar när du skriver på det sättet. Tröjan följer med Årstider i alla fall.

 
Amanda

Amanda

2 november 2012 14:40

Vad bra du är på recensioner

http://amandaapanda.blogg.se

 
Ebba

Ebba

9 november 2012 18:38

ÅrZtIdEr ärz juuuu,, ite e ute nen, gawd1!1!
SwAg Fck daaa haterzzzzzzzzzzzzzzzz! ;DD ;:D:D ;D <3 z3 <3 <3

http://EbBa bäzzt SWAGGGG!!E"!!

Fanny

10 november 2012 08:46

My... Eyes.... *dör*

 
Ingen bild

SandraH

11 november 2012 08:49

Jättebra inlägg! Måste. Köpa. Övernaturligt!

 
Ingen bild

Ellinor

20 november 2012 13:43

hej! jag tänkte köpa övernaturligt förut fast jag vet inte om det är lite för läskigt för mig. jag är verkligen jätte lättskrämd. jag blev tex jätterädd när jag spelade Destination Världen och jag mötte på en mumie i en pyramid. Så skulle du kunna säga om det här spelet är läskigt eller om det bara är kul liksom? :)

 
Ingen bild

Lotta

21 november 2012 19:01

Hej
Jag har just köpt spelet..men HUR gör man häxor och andra övernaturliga varelser? Antaglinge är jag helt koko som inte fattar men hjälp snälla.....;)

 
Ingen bild

Astrid

30 december 2012 14:35

Hej, jättebra inlägg! Men jag behöver hjälp! Jag har en sim (människa). Hon är adopterad. Tonåring. Jag skulle vilja att hon blir en häxa. Hur gör jag det? Har blivit vän med en häxa men det kommer inte upp någon flik "be att förvandla". Hur gör man?

Fanny

30 december 2012 15:38

Hej, och tack! Häxor kan inte förvandla andra simmar, istället måste du dricka ett elixir som heter "Buteljerad häxbrygd". Detta kan du antingen brygga själv vilket kräver nivå 9 i alkemi, eller så kan det finnas i elixirboden för ca 1200 simdaler - men inte alltid, så gå dit varje dag och hoppas på det bästa!

 
Anonym

Anonym

31 december 2012 13:20

Kul :)

http://mysimspage.blogg.se

 
Anonym

Anonym

5 maj 2014 17:33

Jag undrar hur man köper en sån där kristall som ser ut som en simsdiamant jag har letat över allt men jag hittar den inte? Skulle vara tacksam om någon vet hur man gör.

http://Fantassimsblogg

 
Anonym

Anonym

5 maj 2014 17:34

Så ni vet är det en annan anonym

http://Fantassimsblogg

 
Anonym

Anonym

31 maj 2014 21:17

Man kan få den där "kristall Sims diamanten" för livslång lycka. Den heter: De vises sten. Och kostar 40 000 livslång lycka.

http://Fantassimsblogg

 
Ingen bild

Luna

24 januari 2015 20:47

Men om man dödar en sim och sedan återupplivar den så har man ju ett spöke som ändå är samma varelse som innan? T.ex så har jag ett varulvsspöke! c:

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fanny - 21 februari 2015 12:29

Oj, vad sjukt att några av er fortfarande kollar in här.    Alltså, jag vill börja med att verkligen be om ursäkt att jag bara lämnat bloggen att stå och damma när flera av er väntat på att jag ska komma tillbaka. Jag har helt ärligt inte vetat v...

Av Fanny - 22 september 2014 21:14

... Och så gick det ett ganska bra tag utan att jag uppdaterat ordentligt. Igen.   Det är väl egentligen samma anledningar som vanligt, har liksom inte så mycket sug att skriva något just nu, och har inte haft det på länge. Jag har liksom massa a...

Av Fanny - 11 september 2014 21:00

    Vet inte hur kul ni tycker det är att läsa om trean nu när fyran kommit ut, men jag har fortfarande inte skaffat den så det här är egentligen allt jag har att komma med.    Alexander fick sig en ny hårfärg, eftersom jag, som jag sagt någo...

Av Fanny - 4 september 2014 10:59


Nu har det varit lite tomt här ett tag, men jag har haft väldigt mycket annat för mig och inte riktigt orkat eller hunnit spela sims, särskilt inte blogga om det. Hoppas det är okej!   Idag släpps äntligen The sims 4 i Sverige! Har ni det än? ...

Av Fanny - 25 augusti 2014 16:30

Nu har det släppts en ny trailer för The sims 4, vars release verkligen börjar närma sig nu!      Tänker ni köpa det? ...

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Skapa flashcards