Fantas simsblogg

Alla inlägg under augusti 2012

Av Fanny - 13 augusti 2012 15:13

Av någon anledning har mitt spel betett sig väldigt konstigt på senaste tiden. Det kraschar/fryser jätteofta, och idag när jag försökte starta spelet (efter att det kraschade) kom det upp en ruta där det stod "Unknown error" och startprogrammet visade sig inte ens. Så nu måste jag installera om... Alltså kommer uppdateringen vara rätt så dålig idag.


Lite segt eller?

 

UPPDATERING: Nu har jag installerat om några spel, men det funkar fortfarande inte... ;/

Av Fanny - 12 augusti 2012 15:00

   

En månad kvar!


Nu är Övernaturligt rätt så nära, lite mindre än en månad kvar! Förut gillade jag inte det särskilt mycket, men nu längtar jag supermycket (längtar dock mer till Årstider). För att hålla er – och mig själv – lite mer uppdaterade på vad det kommer att innehålla så har jag, efter timmar av research och googlande, samlat ihop en massa info om spelet! Inlägget är kanske lite stökigt, men det viktigaste är att ni har information, eller vad säger ni?


Jag äger ingen utav bilderna.

 

 


Som de flesta redan vet så kommer man att kunna spela som spöken, vampyrer, häxor, varulvar och älvor. Dessa kan man även skapa i CAS (Create A Sim, kapa en sim). 



Musik


Precis som i de andra expansionspaketen kommer nya låtar till spelet att följa med. Denna gång får vi dessa låtar:



- Spellwork av Austra

- Laura Palmer av Bastille

- Not Your Kind Of People av Garbage

- Can You Hear Me av Khursor feat. Sarai Givaty

- Kill The Light av Lacuna Coil

- Tesla av Ladytron

- Hurricane av MS MR

- Yr Face av Oberhofer

- Wild Heart av Sabi

- Lamia av Vampire Twins


Källa.


Tips: Kolla upp låtarna på Youtube, Spotify eller någon annan stans. Kanske du hittar en ny favoritlåt/artist? Åtminstone en av låtarna faller dig nog i smaken. Själv har jag hittat många bra band, artister och låtar med hjälp av spelets simliska låtar.
 

Moonlight Falls - Den nya staden


Den nya staden som följer med spelet heter då Moonlight falls. Den är en mystisk stad med mycket träd, omgiven av berg. Så här ser den ut:


    


De fyra nya varelserna


Som sagt är de fyra nya varelserna vampyrer, häxor, varulvar och älvor.


Vampyr


Vampyren är en uppgraderad version av den vi fick i Kvällsnöjen. Dessa vampyrer är något mer ondskefulla, starkare och har häftigare animationer. De kan även, bland annat, hypnotisera folk. Omkring dess ikon kommer det, precis som i kvällsnöjen, att finnas rosa glöd.


      


Häxa


Häxor kan vara både killsimmar och tjejsimmar, och de kan lära sig magifärdigheten; Något andra simtyper inte kan. De kan kasta trollformler med sin trollstav, och dessa formler kan vara antingen goda eller onda! Bland annat kan häxorna fövandla andra simmar till grodor. De är även mycket bättre på att göra elixir än andra simmar. Häxsimmar kommer att ha gult runt sin ikon.


.


Varulv


Varulvarna är kort sagt håriga. ㄴㅇㄴ

Nej, men ärligt. Varulvar kommer att vara vanliga (lite hårigare) simmar som förvandlas till varulvar vid varje fullmåne eller när de är på dåligt humör. När en varulv ylar hörs det över hela staden, särskilt under fullmåne! De kan förvandla andra simmar till varulv genom att bita dem (kräver hög relation). Deras barn har också chans att bli varulv. Varulvar kan skapa flockar i fall de har tillräckligt hög relation och då kan de jaga tillsammans! De kan även springa på alla fyra i fall de känner för det. Varulvar kommer att ha brunt runt sin ikon.


 

Älva


Dessa glittriga små saker kan krympa till sin naturliga form ifall de vill - och denna form är väldigt liten. Vanligtvis brukar de hålla sig till skogen, men de gillar alla ställen i Moonligt Falls! De har lättare att bygga upp karismafärdigheten och trädgårsarbetsfärdigheten. Faktiskt så är de jätteduktiga med växter! De kan få dem att blomma, bland annat. Det finns ett slags hus till älvor (som ser ut som en brevlåda) där de kan sova eller bara hänga. Tyvärr är det ett kaninhål, det vill säga att vi inte kommer att se inuti, men det är ändå häftigt! Älvorna kommer att ha grönt runt sin ikon.


 

Limited Edition-innehåll


Om du köper Limited Edition, vilket kostar lika mycket som den vanliga, kommer du att få en massa saker i Plants vs Zombies-tema!


(Henny-penny, om du läser det här; Försök förboka Limited-edition-utgåvan :P)


Detta finns i Limited Edition-utgåvan:

- En peashooter. Den kommer att skjuta ärtor (rätt så stora) på oönskade gäster! Paparazzin, någon? ;)

- Några kostymer från spelet.


 

Egenskaper


OBS, dessa egenskaper har säkert fel namn; Jag översatte från engelska. Tyvärr vet jag inte vad alla gör, men det borde man väl kunna gissa från namnet?


Ogillar det övernaturliga

Gillar det övernaturliga

Nattuggla

Ordentlig

Grubblare - Dessa simmar lär sig färdigheter långsammare.

Samlare



Spöken


Dina simmar kommer att kunna dö av häxmagi (grönt spöke), av en viss ny planta (blått eller lila spöke) och av en trolldryck (guldspöke). Så har jag förstått det i alla fall...


 


Förboka

Om du redan nu vet att du vill ha spelet, varför inte förboka det? Då får du det skickat hem till dig på releasedagen. Om du vill förboka det rekommenderar jag CDON, 349 kr eller Komplett.se, 299 kr - Den sistnämda är har spelet på det lägsta priset man kan få det för just nu. Annars kan du kolla här efter andra ställen att förboka på. 


OBS: För din egen skull bör du göra ordentlig research innan du köper ett spel. Kolla simsvip, simprograms och liknande hemsidor. Kolla forumen. Kolla inlägg som har skrivits av simsbloggar, som min. Kolla noggrant på dessa ställen om vad det innehåller och fråga dig själv dessa frågor: Vill jag ha det här? Kommer jag att använda innehållet? Är det värt pengarna det kostar? Verkar det för dyrt? Om svaret på alla dessa frågor inte är ja, köp det helst inte. Jag vet att det låter överdrivet, men jag vill inte att ni ska köpa något som ni sedan ångrar att ni köpte!


Hoppas att du känner dig väl informerad om Övernaturligt nu! Var snäll och kopiera inte detta inlägg. Även om jag äger ingen av informationen så tog det jättelång tid att skriva det!

 



Av Fanny - 10 augusti 2012 23:00

I Lucky palms, den nyaste nedladdningsbara staden på Thesims3.com, följer det med en Önskebrunn. 


Önskebrunnen finns att hitta i en park i staden. Jag har visat var någonstans på bilden nedan. Tyvärr ser man lite dåligt på den, men det syns rätt så tydligt på kartan in game var önskebrunnen finns, så det är säkert lugnt?



Din sim kan antingen titta på önskebrunnen, gräva efter mynt i den eller önska sig något. Din sim kan önska sig lycka, barn (dock står det "Bar" istället för barn, i alla fall i mitt spel), rikedom, kärlek och makt. Din sim måste offra en simdal för att önska sig något. Oftast händer inget, men om din sim har tur så kan dess önskan uppfyllas! Ett exempel på hur en uppfylld önskan kan resultera är att din sim önskar sig rikedom och får den dyraste bilen placerad i sin katalog.


    

Men var försiktig med vad du önskar – simmen på bilden råkade önska sig kärlek när hon var förlovad med en annan sim, och då fick hon rykte som otrogen!

 

Ifall ni är intresserade av att ladda ner simmen så kan ni göra det här.

Av Fanny - 9 augusti 2012 18:30


Förut var min favoritstad Sunset Valley, men på senaste tiden har det helt klart förändrats. Nu är det Hidden Springs som gäller ;) Idag spelade jag lite i staden, så jag hade tänkt dela med mig av några bilder + vad jag gjorde (ni vill ju veta lite hur jag spelar har ni sagt, och det var ett tag sedan jag uppdaterade kategorin "Mitt spel").


Jag spelade då med en färdiggjord familj som heter Ruter. När jag inte orkar eller inte är kreativ med att skapa familjer så brukar jag ta de färdiggjorda som redan finns i staden, och det är lika kul då 85% av de färdiggjorda familjerna är kreativa och roliga. Familjen Ruter består då av vuxna Angela Ruter, tonåriga Edvin Owen och barnet Jakob Owen. Enligt familjens biografi så är Angela barnens barnflicka som åkte på semester med familjen, men då försvann föräldrarna och hon fick det stora ansvaret att ta hand om barnen! Rätt så intressant familj om du frågar mig. 


I alla fall. Angela har ju då som livslång önskan att bli en Superstjärna, dvs att komma till nivå nio (haha, varför inte tio?) i idrottskarriären. Hon är på nivå tre nu, så jag har en del att göra! Idag jobbade hon dock inte, så jag fick baxa iväg henne till gymet. Där höll hon på och tränade hela dagen, och det var av någon anledning ingen annan sim där på hela gymet...? Och inte heller såg jag några simmar ute på vägen dit. Nåja, hon skulle ju träna, inte skaffa vänner. När hon tränat klart stack hon iväg till snabbmatsrestaurangen och åt middag.


   

Du Angela, det vore kanske enklare om du stod upp...?


Tonåringen Edvin har egenskapen atletisk, så jag tänkte att han skulle få ta en lektion i just den färdigheten. Under tiden han var på sin lektion fick han en önskan om att skaffa ett deltidsjobb, så jag drog iväg honom till spat och gav honom ett jobb som spareceptionist. Sedan fick han två önskningar: Att bli vän med någon och att gå och jogga. Jag pausade spelet och zoomade in på några allmänna tomter, men inte en kotte syntes till? Så han fick, fortfarande Forever alone, jogga hem och därmed uppfylla åtminstone en önskan.


 

Och sen så var det ju den lille pojken Jakob. Han har inte hittat på så mycket, förutom att han läst lite och med hjälp av brorsans dator börjat skriva en faktabok som heter "Skalbaggar är underskattade". Yo, dissa inte skalbaggarna...!



 

Några landskapsbilder:


Åååh, är så svag för solnedgångar!


Älskar vattenfall också...


.



Jag älskar spabyggnaden också. Den är snygg, stor och ser proffsig ut!


Lika fint på natten som på dagen.



Anledningen till att jag gillar Hidden Springs så mycket är för att landskapen och husen är så fina! Gräsfärgen är ju också underbar. Vilken är er favoritstad?


 


Av Fanny - 8 augusti 2012 21:00

Jag har länge velat att man ska kunna stänga av automatiska minnen. Jag hatar dem! "Amanda gick just till parken, hon kommer aldrig att glömma det!" Vem i helvete minns att ha gått till parken i resten av sitt liv? 


Men nu kommer man att kunna stänga av dem!


Screenshot från en tråd på det amerikanska simsforumet.


För er som inte kan engelska: 


Minnen kan stängas av HELT nu!


Bara så att ni vet så kommer det med nästa uppdatering!


SimGuruGraham sa: "Förresten, till de som har frågat efter det... Man kan stänga av automatiska minnen efter att Årstider kommer ut!"

Men jag tror att vi fortfarande kan skapa egna minnen.


Rätta mig gärna om jag har översatt fel någonstans; Trots att jag pratar flytande engelska är jag bara bra på att förstå det, inte översätta det ;)


Jag vet att uppdateringen idag har varit bra men tråkig, men jag vet att många har velat ha det här. Så jag vill att de som vill kunna stänga av dem ska veta att man kan det! :)

Av Fanny - 8 augusti 2012 15:45

Här om dagen fick jag en önskan om att lägga upp karaktärerna från Drömmar på Exchange. Så jag har lagt upp Cora och Hailey! Resten kommer jag nog lägga upp inom en snart framtid också. :)


   

Cora Caverly


Cora Caverly är bästis med den superpopulära Hailey Turow, men trots det är hon rätt så utanför i skolan. Det gör henne dock ingenting, förutom att det kanske skulle vara lättare att få Jason Knox, hennes stora kärlek, ifall hon var populär. Cora älskar att läsa, är väldigt drömmande och en riktigt god vän om man bara tar på sig tiden att komma henne nära.


 



 


Hailey Turow


Hailey Turow är Coras bästa kompis. De har känt varandra hela livet och kan berätta allt för varandra. Hailey är väldigt populär och har jättemånga vänner, men ingen gillar hon lika mycket som Cora!

 

 

 


Du får göra vad du vill med dessa simmar förutom att ladda upp dem på nytt som dina egna eller ändra dem pyttelite (t.ex. byta hårfärg, förstora ögonen och göra dem till ungdom) och sedan ladda upp. Du får självklart göra om dem i ditt spel, men inte ladda upp den omgjorda versionen.


 

 

Av Fanny - 8 augusti 2012 14:11

Bloggen kommer att se smått konstig ut idag, men det är för att jag fixar en ny design! Så här ser den ut:


Den här är jag rätt nöjd med, för den är liksom annorlunda från mina andra designer. Nästan alla mina andra designar ser ju likadana ut, bara att det är olika bilder & text! Så det här blir säkert jättebra. Jag har gjort den i Photoshop CS3 och jag äger alla bilder förutom plumboben (simsdiamanten) som jag hittade här. Vad tycker ni om den?  

 

 

Av Fanny - 7 augusti 2012 00:15

   

 

Tidigare publicerat:
Inledning, del 1, del 2

Läs de tidigare delarna innan den här om du inte har gjort det än.

 

  

 

Jason




- Ööh, hallå? Det är Jason.

- Eh.... Hej. Det är Sara, svarade en gäll flickröst som lät lite nervös på andra sidan luren. Sara var en jobbig tjej som jag absolut inte brydde mig särskilt mycket om.

- Jaha. Hej. Vad ringer du om då? Jag försökte låta glad och avslappnad, som den killen jag var varje dag i skolan, och det gick rätt så bra. Om det är något jag kan säga själv.

- Jo... Jag vill fråga dig en sak.


- Om matteläxan? Då är jag helt fel person att –

- Nej, inte om matteläxan. En annan sak. Eh... Skulle du vilja gå på skolbalen med mig?

Fan, tänkte jag. Är det skolbal igen? Jag personligen hatar skolbalar, inte bara själva balen utan också för att alla tjejer alltid vill gå med mig. Jag kanske låter som en snobb när jag säger så, men det är inte för att jag tycker det är jobbigt att välja vem av tjejerna som frågar som jag vill gå med; det är att det är så otroligt jobbigt att hålla på och rejecta alla. Min yta kanske inte visar det, men jag hatar att såra folk.


- Eh, nej tack, svarade jag nervöst.

- Jaha, svarade Sara, uppenbart besviken. 


- Du kanske skulle bjuda Kevin? Jag tror att han gillar dig.

Det var en lögn till 100%, Kevin hatade Sara lika mycket som jag. Men jag visste ändå att hon inte skulle göra det, så varför bry sig?

- Kanske. Jag ska tänka på det. Hejdå, ses i morgon.


Med de orden la hon på, men jag lade inte ner telefonen igen. Jag stod bara och stirrade på den. Ska jag? tänkte jag.

Sedan slog jag numret, snabbt så att jag inte skulle ångra mig, och förde telefonen till örat.


Hailey



- Hej, mamma, sa jag och gick in i köket. Det luktade jättegott och jag insåg att jag hade missat min favoritmat till middag.

- Hailey! Var sjutton har du varit?


- Med Cora och Madde. Vi handlade klänningar till skolbalen som är på tisdag.


Hon såg på mig med skeptisk blick. Förmodligen trodde hon att jag ljög och hade stuckit till någon bar med en massa killar, betydligt äldre än mig, och supit. Som vanligt. Det lät väl ännu mer osannolikt av att Cora var med; För det första hatar hon Madde och för det andra hatar hon allt som har med kläder att göra. 

- länge? 


- Vi gick till bistron också. Mamma, det är sant, jag lovar, tillade jag när hennes blick blev hårdare.

Mamma suckade.

- Okej, jag tror dig. Då kan du inte äta middag. Vad synd, jag har lagat din favoritmat.

- Jag känner det. Förlåt, sa jag och började gå mot mitt rum.

- Vart ska du?
- Till mitt rum? Göra läxorna och så.

- Hailey. Du kan inte komma hem supersent, missa middagen och sedan bara sticka in i ditt rum direkt. Det är inte det minsta trevligt.


Dags för utskällning. Igen. Mamma var vanligtvis stolt över mig, min framgång och mina betyg, men hon gillar inte hur mycket jag är ute utan att säga till henne. Som om jag var elva.

- Men vadå, vill du att jag ska bli utskälld i skolan för att jag inte har gjort min läxa i tid?
- Gå in på ditt rum då, snäste hon.


Jag gick in på mitt rum och stod där ett tag. Då började tankarna krypa sig in i min hjärna igen, och jag tryckte irriterad bort dem. Vad löjligt allt var. Mitt liv var inget kärleksdrama eller något.

Sorry, Jason, men du befinner dig i en love triangle, tänkte jag bittert.


Precis då ringde min telefon. Det var ett nummer som jag inte hade inlagt. Jag tryckte på Svara.


- Tja, vem är det?

- Eh, hej. Det är Jason...


Fortsättning följer...

Kommentera gärna vad du tyckte om delen!

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Ovido - Quiz & Flashcards