Fantas simsblogg

Alla inlägg under juni 2012

Av Fanny - 9 juni 2012 13:00

Jag älskar tjejkläderna i Sovrum & badrum, så jag hade tänkt visa dem! Jag kanske skulle ha gjort det här inlägget i februari, när spelet kom ut... Men nu gjorde jag inte det, så det kommer nu istället!


Helkropp


                           


Toppar


                   


Underdelar


                   


Gillar ni dem? Jag ÄLSKAR dem, hehe :3

Av Fanny - 8 juni 2012 18:30

 

Tidigare delar:

Del 1 Del 2 Del 3 Del 4 Del 5 Del 6 Del 7 Del 8 Del 9 Del 10 Del 11 Del 12 Del 13 Del 14
Del 15 Del 16 Del 17 Del 18 Del 19 Del 20 Del 21 Del 22


Jag rekommenderar att du som ny läsare börjar läsa från Del 1; Annars kommer du inte förstå något!

- Del 23 (av 30) -

Ps: Du har väl inte missat att jag har slutat med färgerna? Läs mer i del 22.


Nancy har hamnat på sjukhuset och har varit där i några dagar. Wendy får bo ensam, även fast hon inte är myndig; Men det är ju bara för ett tag. Det enda som sysselsätter Wendy är att ta hand om trädgårdslandet.

En dag bestämmer hon sig för att ringa sjukhuset.
Wendy:
- Hej! Det är Wendy Fork!
Sjuksköterska: Åh, ungen Fork. Hon som är så orolig för sin farmor, eller hur de nu är relaterade. Och vad är Fork för efternamn, egentligen? Wendy Gaffel?
S: - Goddag Wendy. Jag antar att du vill tala med Mrs. Fork? 
W: - Om det är möjligt, ja. Annars talar jag gärna med läkaren.
S:
- Jag tror Nancy är vaken, en sekund bara... Ajdå, hon sover.

W:
- Nej, vad synd! Kan jag få prata med läkaren då? 
S: - Ja, det kan du väl få.
Läkare: - Hallå!

W:
- Hejsan... Hur mår hon? Nancy?
L: - Hon mår ganska fint... Men vi vet faktiskt inte exakt vad som har hänt henne.
Wendy fylls av fasa.
W: - Men ni kan göra henne frisk, eller hur?
L: - Ja... Det kan vi säkert.


Nu fylls Wendy med lättnad i stället.
W: - Jo, men det var allt jag ville veta. Hejdå, så länge. Jag kan väl ringa tillbaka lite när jag vill?
L: - Inte precis när du vill, men för det mesta. Hejdå! 
Med de orden lägger läkaren på.
W: Jag hoppas verkligen att det ordnar sig nu. Åh, vad jag är hungrig. Jag kanske skulle laga något...

W:
Toppen, det enda vi har ingredienser till är våfflor... Jag är inte såpas förtjust i det. Nåja, det får väl duga...

W:
Hur mycket mjölk skulle man ha nu då? 

W:
Okej. Jag lyckades blanda ihop den. Den ser väl okej ut... Nu till ugnen.

W:
Hur länge skulle de vara inne nu igen?

W:
- De ser klara ut nu.

W:
Då ska jag smaka det här...

W: Det smakar... Konstigt?

W: Vänta lite... Fan! Det är utgången sylt! Eller så är det mjölken som var utgången...

W: Nej, det här kan man inte äta. Vilken misslyckad lunch! Om Nancy hade varit här hade vi suttit här och skrattat åt varandras skämt medan vi åt perfekta våfflor. Gud, vad jag saknar henne...

Det är inte förrens när Wendy går och lägger sig som hon inser.
W: Åh, just det... Jag fyller arton i morgon...

Jag vet att den här delen var väldigt tråkig, men mitt mål med delen vad att den skulle uttrycka hur mycket hon saknar Nancy...  Iaf, kommentarer om vad ni tyckte är mer än välkomna! :)

Av Fanny - 8 juni 2012 16:30

Många har sagt att de skulle vilja se lite hur jag spelar. Så jag hade tänkt visa upp vår legacyfamilj! Om du inte vet vad en legacy är, tryck här. Anledningen till att jag säger "Vår" är att det är jag och min bästis Rebecca (om du läser det här Beccofanten, HAIHAI) som har gjort den tillsammans, och jag vill ju inte sno cred från henne heller! Vill förresten bara förvarna om att det här inte är en perfekt Mamma-pappa-barn-familj, utan den är ganska så konstig...

Vi startade legacyn i typ november, och hittills är vi på generation 3. x3 Fast det kanske inte gör så mycket, för då slipper jag ju förklara jättemånga generationer!


 

Generation ett startades av Stina Legacy. Så här såg hon ut när hon var vuxen. Jag vet, hon är inte så vacker, men det är det som gör att vår legacy blev så rolig, eftersom allt inte är perfekt! Stina hade egenskaperna Ensamvarg, Fegis, Galen, Ambitiös och Bra sinne för humor och gifte sig med Christopher Steel när hon var ungdom. Innan Stina fick ett jobb skrev hon böcker, då hennes livslånga önskan var att bli en yrkesförfattare och därmed tjäna 4000 kr i veckan på royalties. Så småningom började Stina jobba inom polisen och kom till ca nivå 7 (minns inte exakt), men pensionerade sig när hon blev åldring och började då skriva böcker på heltid. Hon uppfyllde sin livslånga önskan, nådde nivå 10 i författande och började måla. Kort efter det dog hon. Hon blev ca 96 simdagar.

 
Det här är Stella Legacy när hon var tonåring; En kopia av mamma Stina. Nu är hon nybliven vuxen. Stella är dottern till Stina och Christopher (deras enda barn). Som barn och tonåring hade vi ett stort problem: Det fanns inga jämnåriga killar i hela staden! Hon var ju arvingen, så om hon inte kunde skaffa barn så skulle legacyn vara slut vid generation två... Fail. Så, vi försökte göra hennes låtsaskompis Rulle verklig, så kunde hon gifta sig med honom! Ni kan ju gissa hur det gick. Jättedåligt.


Men när Stella blev ungdom hittade vi vår lösning: Xander Clavell! Han levde faktiskt fortfarande och var fortfarande ungdom, för han hade blivit vampyr. Toppen, tyckte vi, då flyttar vi in honom och gör honom till människa igen! Så vi gjorde det. Men direkt när vi flyttade in honom svalt han ihjäl för att han inte hade druckit något blod, det var till och med innan Stellas föräldrar hade dött... Så vi tog hans grav, la den på kyrkogården, laddade ner Xander från exchange och placerade sedan ut honom i staden igen. Tekniskt sett är detta ett brott mot legacyreglerna, eftersom man inte får gifta sig med egenskapta simmar, men han är ju inte egenskapt? Regelbrott eller inte, vi flyttade in honom i hushållet och gjorde så att Stella och Xander blev ihop. Kort efter att föräldrarna dog förlovade de sig och födde två tvillingar: Emma Clavell och Clara Clavell.


Stella började jobba inom militären, då hennes livslånga önskan var att bli en astronaut; Att komma till nivå tio inom militären. Men efter ett tag använde vi hennes livslånga lycka och ändrade hennes önskan till "Jockeyn". Hon slutade på jobbet och adopterade en häst, Bella.

 

Inte långt efteråt dog Xander när han skulle reparera diskmaskinen (det var någon bugg, därför håller han en skål med mat i handen). Vi dödade honom faktiskt *host* med avsikt *host* för att 1) vi tyckte inte om honom, 2) Vi hade typ bara använt honom som avelsdjur (hemskt, ja) 3) vi tyckte det skule bli väldigt tråkigt om allla tio generationer dog av ålderdom.


Tvillingarna blev barn och började skolan och Stella blev vuxen och började rida på heltid, tills hon insåg att familjen hade på tok för lite pengar. Då började hon jobba inom journalism, vilket hon fortfarande gör nu, men hon lägger ändå ned nästan all sin tid på hästen.


Stella rider!
 
Det här är tvillingarna, Stellas döttrar. De har precis blivit tonåringar, men jag har ingen bild på det :( De heter Emma (den svarthåriga) och Clara (den brunhåriga). Det roliga med dessa tvillingar är att Emma har fått utseendet från Xander och att Clara har fått från Stella: De är alltså väldigt olika (det syns å andra sidan inte på bilden). Clara är en naturälskare som alltid tar hand om familjens fågel medans Emma är en musikbegåvning. De är båda två ganska bra i skolan.


Haha, fin familj va? ^^


 

Av Fanny - 7 juni 2012 19:45

Sötsaker kom ut igår här i Sverige, och nu har LGR (Lazy game reviews) äntligen kommit ut med sinrecension! Lika awesome och rolig som alltid. SPECIELLT SLUTET, HAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA JAG DÖR. Och "Cherry nipples!" Hahahahahahhahahahahaha NAE, nu måste ni få se den själva innan jag skriver vad som händer i halva...


Själv blir jag faktiskt ganska lockad av de där godisarna... .w. Men jag vet inte om jag tycker det är värt, vad kostar det, 270 kr? Nae, jag väntar nog tills det blir på rea. Självklart kommer ni att få veta ifall jag köper det, och självklart kommer en recension då!

Av Fanny - 6 juni 2012 22:00

 

Fin min va? ^^ 

I varje spel kommer en ny varelse. De vanliga spökena till grundspelet, mumien till Destination Världen (ska skriva om den när jag har lyckats få tid till att faktiskt göra en...), Simboten till Drömjobb, vampyren till Kvällsnöjen, låtsaskompisen till Leva livet (vilket jag också ska skriva om inom en snar framtid) och enhörningen till Husdjur. I rampljuset kommer en Ande, och den ska jag berätta lite mer om nu!
 

Vad är en ande?


Anden i The sims 3 (också kallad Genie på engelska) är en sådan där klassisk "Tre-önskningar"-ande som kommer med en andelampa. Lampan finns i form av en livslång belöning som heter kostar 30 000 livslånga poäng, alltså är det inte så supersvårt att skaffa sig en.



   

För att en sim ska kunna få fram anden ur lampan måste den göra rent den, så dyker anden upp. Sedan går det att önska saker från anden! Det som går att önska är:


Fred på jorden - Din sim får en humöreffekt som ger 25 + i humör och som håller i 72 timmar. 
Återuppliva sim - Valfri död sim/husdjur vars gravsten finns på tomten kommer till liv igen 
Fler önskningar - Ger oftast 1 ny önskning, i väldigt få fall 2
Kärlek - Den valda simmen blir genast kär i en sim 
Långt liv - Simmen lever 20 dagar längre än vanligt
Stor familj - Simmen får en humöreffekt som håller tills nästa gång den använder interaktionen Försök skaffa barn. Efter det kommer simmen att föda trillingar.
Glädje - Simmen får en positiv humöreffekt som ger 25 + humör, och humöreffekten håller för alltid.
Rikedom - Simmen får 100 000 simdaler.
Skönhet - Simmen får en högre chans att lyckas med romantiska interaktioner.
Befria anden - Anden blir fri - Läs mer nedan.


Min sim får sin önskan uppfylld!  

Att befria anden


Som sagt kan din sim önska att befria sin ande, det vill säga göra så att den flyttar in i ditt hushåll. För det första måste simmen och anden ha bra relation till varandra för att simmen ens ska kunna önska sig andens frihet. Sedan måste din sim frysa lampan i kylskåpet, bränna den i ugnen och gå och Utforska katakomber på masouléet (stavning...?) med lampan i katalogen. Sen blir anden en del av hushållet!


Speciella saker som endast andarna (när de blivit befriade) kan göra:

- Städa hela tomten (alltså, den går inte runt och städar, utan den gör hela tomten ren)
- "Trolla bort" en ovälkommen gäst från tomten
- Kontrollera en sim i 4 timmar
- Göra en sim ren direkt
- Skapa perfekt mat

 


 

Av Fanny - 4 juni 2012 20:01

Jag tänkte dela med mig av en väldigt bra mod jag hittade på Mod the sims!


För dig som inte vet hur man installerar modar (det vill säga .package-filer): Gå hit om du har mac och googla det om du har Windows, då jag bara har en guide för mac.


Moden jag hade tänkt dela med mig av är en mod som gör att telefonen i spelet ersätts med en iPhone! Jag delar med mig av den för att jag vet mycket väl att jag inte är ensam om att hata standard-telefonen. xP Här är två bilder från nedladdningssidan.


   


Obs:
- Det finns två stycken versioner att ladda ner: En som visar hemskärmen och en som visar stället där man ringer (den man ser på bild nr 1 som jag har laddat upp). Välj en du vill ladda ner, ha inte båda samtidigt.
- Om du redan har en telefonmod installerad i ditt spel, se till att du avinstallerar den först. Annars kan problem uppstå.

- Du måste ha ett konto på Mod the sims för att kunna ladda ner telefonen, men det är enkelt och gratis att skapa ett.

- Ladda inte ner den om du har en dator som inte klarar så mycket.


Klicka här för att komma till nedladdningssidan!


 

Av Fanny - 4 juni 2012 07:37

 

Jag älskar dig. I love you. Sarang hae. Aishiteru. Te amo. Je t'aime.


BESÖKARREKORD, WOOO!

Av Fanny - 3 juni 2012 17:03

Jag tycker att ett utav de finaste husen i hela Sunset Valley är Pauline Wan och Hank Goddards hus, helt utan tvekan! Vill ha ett sånt hus i verkligheten. Det ligger liksom vid stranden och är så där superhärligt. Kolla själva!


Till er som inte vet var det ligger:

 

    


       


 


           


Jag erkänner att inredningen kanske inte är den bästa, men det är ju enkelt att bygga om. När jag tänker fint hus tänker jag fin exteriör, och det har ju det här huset! :)


 

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Ovido - Quiz & Flashcards