Fantas simsblogg

Direktlänk till inlägg 21 april 2012

The sims 3 Leva Livet - Låtsaskompis

Av Fanny - 21 april 2012 17:49

Om du är en person som köper mycket expansioner vet du att det kommer en speciell varelse till varje; t.ex en Simbot till Drömjobb (klicka här för guiden om hur man gör en). I Leva Livet kommer låtsaskompisen, och den ska jag berätta lite mer om idag!

Dockan

När en ny bebis föds i ditt hushåll kommer den ibland (det är 75 procents chans) att få en docka med posten från en avlägsen släkting. Du kommer att få ett meddelande uppe i hörnet ungefär 1-2 dagar efter bebisens födelse, så du vet om du har fått den eller inte. När meddelandet har kommit är det bara att skicka en vuxen sim för att hämta post vid brevlådan, så kommer dockan att läggas i bebisens katalog. Dockan kan ha förresten ha flera olika färger.


Så här kan en docka se ut:

 

När bebisen är just en bebis finns det inte mycket att göra med dockan; För att vara exakt, det enda den kan göra är att bestämma om det ska vara en kille eller tjej och vad för namn den ska ha. När den växer upp och blir småbarn däremot kan simmen börja leka med sin docka, och även sjunga för den! Efter ett tag kommer det att komma upp "Plustecken" ovanför, vilket betyder att de håller på att bygga upp en relation med varandra! Lek regelbundet, så kommer de sedan att bli vänner (det kommer upp ett meddelande då).

Förresten får småbarnsimmen en postitiv humöreffekt när den leker med dockan. Om jag minns rätt varar den i fem simstimmar!

 
    

En sim sjunger för sin docka!

Låtsaskompisen

Om din sim har lekt med dockan tillräckligt länge som småbarn kommer dockan växa upp till en låtsaskompis när simmen blir barn! Om din sim inte har lekt tillräckligt och den inte förvandlas är det lugnt, man kan fortfarande leka med sjunga för dockan då och då kommer den att bli en låtsaskompis så småningom.


En låtsaskompis blir verklig!


En låtsaskompis är som en helt vanlig sim; Din sim kan prata med den, leka med den, och till och med be den att städa. Den enda riktigt stora skillnaden mellan en sim och en låtsaskompis är att den enda person som kan se och interagera med låtsaskompisen är simmen som fick dockan!

Alltså, om du spelar som simmen som äger dockan ser det ut så här:


Men om du byter till en annan sim i hushållet ser det ut så här:

 

Det är väl detta som gör att låtsaskompisen blir vad det är, antar jag.


Låtsaskompisen blir förresten en docka igen (tillfälligt) när ägaren sover eller är på en annan tomt. Du kan få den att bli en docka igen och inte förvandla sig till en låtsaskompis automatiskt med interaktionen "Lämna mig ifred". För att få den att bli en låtsaskompis igen, välj interaktionen "Be om ursäkt".

Gör den verklig

Om du vill ta steget ännu längre så kan du även göra så att din låtsaskompis blir en människa som är med i hushållet! Det finns två sätt att göra detta;

Elixiret

Om din sim har minst nivå 9 i logik kan din sim skapa ett elixir vid kemibänken. Ge det till låtsaskompisen så blir den verklig!


Möjligheten

Din sim får, helt slumpmässigt, en möjlighet från forskningsanläggningen om att samla in en regnbågssten. Hitta en (den behöver inte vara slipad på något sätt) och lämna in den! Sedan kan du få ett elixir där ifrån om du betalar 4000 simdaler. Ge det till låtsaskompisen så blir den verklig!

Obs! Simmen och låtsaskompisen måste vara bästa vänner för att låtsaskompisen ska ta emot elixiret.
 
Sedan kommer låtsaskompisen att bli en vanlig sim, den kommer bara att få lite konstiga kläder och konstig hårfärg.


En låtsaskompis dricker elixiret.


Har du en fråga om låtsaskompisen? Var inte blyg, ställ den! :)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Klara:D

21 april 2012 18:18

Det verkar Jätte roligt att kunna ha en lodsaskompis. Men jag har inte Leva Livet och det verkar inte värt att köpa den, vet inte varför:)

 
Jossa :)

Jossa :)

21 april 2012 18:19

Jag har en fråga, inte om låtsaskompisen, utan om det där håret i sista bilden, var har du fått tag i det? Det var så fiint :D

http://thejossassimsblogg.blogg.se

 
Alice ;)

Alice ;)

21 april 2012 20:01

Hur ser en låtsaskompis ut när den är "riktig" ;)

http://randomsims3.bloggplatsen.se

 
^.^

^.^

21 april 2012 22:11

Älskar verkligen låtsaskompisarna^^
Har två frågor bara:
Precis som Alice undrar jag om hur den ser ut när den är "riktig". Kan du inte lägga ut en bild på det?
Och vad händer när simmen, som är kompis med låtsaskompisen, växer upp? Tonåring, vuxen etc. Kommer låtsaskompisen vara kvar då?

http://theesimsblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Johanna

21 april 2012 22:16

Jag har fått en låtsaskompis på Sims några gånger och det är jättekul!

 
Tove

Tove

22 april 2012 09:52

Kan vi länkbyta?
Jag har länkat din.

http://tovesims3.bloggo.nu

 
Mapacha

Mapacha

22 april 2012 12:44

Jag har installerat The sims 3 världskapar verktyget - Beta, men den funkar inte, vet du varför?

http://www.mapachasims3.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

MJK

22 april 2012 19:08

Jag undrar också över håret i sista bilden, jättefint!

 
Ingen bild

Maja

22 april 2012 20:58

Var finns rengbågsstenen?

 
Ingen bild

Rose (igen)

23 april 2012 21:42

Vet inte om jag kan skriva det här men det är bara en snabb fråga, kan du göra typ ett album varje vecka/månad med bilder från när du spelar? Jag tycker att det är jättekul att se sånt! Snela? :D

 
Ingen bild

Henny-penny

1 maj 2012 07:27

Hej! Ja det där med album låter jätte bra skulle du inte kunna göra det eller något i den stilen?
Ps: Bra inlägg :P

 
Ingen bild

dkesiorks.

18 juli 2012 13:37

jag vet att du skrev det här för.. jättelänge sen, meeen. jag måste få svar på en fråga. jag tog dockan från barnets katalog och placerade den på golvet. men den försvann, vad hände med den? :(

 
Anonym

Anonym

4 januari 2013 18:00

Hur gör man så att småbarn inte växer
Och hur gör man så de växer
Snälla Hjälp mig

http://2013 04 17:58

 
Ingen bild

ida

19 oktober 2014 17:32

Hej! hur får man elexiret asså jag gick dit man köper elexir men hitta inget? någon som vet

 
Ingen bild

Hanna

11 december 2014 18:41

hejsan! Tack för hjälpen men jag klickade bort uppdraget med rengbågs stenen kan man hitta den ändå??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fanny - 21 februari 2015 12:29

Oj, vad sjukt att några av er fortfarande kollar in här.    Alltså, jag vill börja med att verkligen be om ursäkt att jag bara lämnat bloggen att stå och damma när flera av er väntat på att jag ska komma tillbaka. Jag har helt ärligt inte vetat v...

Av Fanny - 22 september 2014 21:14

... Och så gick det ett ganska bra tag utan att jag uppdaterat ordentligt. Igen.   Det är väl egentligen samma anledningar som vanligt, har liksom inte så mycket sug att skriva något just nu, och har inte haft det på länge. Jag har liksom massa a...

Av Fanny - 11 september 2014 21:00

    Vet inte hur kul ni tycker det är att läsa om trean nu när fyran kommit ut, men jag har fortfarande inte skaffat den så det här är egentligen allt jag har att komma med.    Alexander fick sig en ny hårfärg, eftersom jag, som jag sagt någo...

Av Fanny - 4 september 2014 10:59


Nu har det varit lite tomt här ett tag, men jag har haft väldigt mycket annat för mig och inte riktigt orkat eller hunnit spela sims, särskilt inte blogga om det. Hoppas det är okej!   Idag släpps äntligen The sims 4 i Sverige! Har ni det än? ...

Av Fanny - 25 augusti 2014 16:30

Nu har det släppts en ny trailer för The sims 4, vars release verkligen börjar närma sig nu!      Tänker ni köpa det? ...

Välkommen!Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Tidigare år

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se