Fantas simsblogg

Direktlänk till inlägg 7 april 2012

Ljus utan lampa

Av Fanny - 7 april 2012 22:46

Okej, okej. Ni kan väl ta och glömma det där med inaktivitet... Internetet går inte långsamt som det gjorde sist jag var här. Och eftersom jag orkar besvara frågorna jag har fått så måste jag väl orka med att göra inlägg? :P Observera dock att detta inte betyder att uppdateringen blir som vanligt igen, bloggen kommer bara inte stå helt still.


Så! Detta inlägg kommer att innehålla ett litet tips om hur man gör så att det lyser i ett hus utan att använda lampor (det är igenom ett fusk). Eller jo, man använder visst lampor, de syns bara inte. När man bygger sina hus vill man ju att de ska vara ordentligt upplysta, och det blir ju himla fult om man bara placerar tusen lampor lite här och var. Förresten krävs det inga expansionspaket, det räcker med att ha grundspelet!


Det du ska göra är att du först trycker på Ctrl, shift och C samtidigt. Då kommer en fuskruta upp, och i den ska du skriva Testingcheatsenabled true och trycka enter. Öppna nu fuskrutan igen och skriv Buydebug on. Om du redan är i köpläget kommer du automatiskt att komma till Buydebug-avdelningen, så för att göra det enkelt; var i köpläget när du aktiverar fusket!


I alla fall, när du är på Buydebug-avdelningen, klicka dig fram till Övrigt. Bilden visar.


 

När du är där ska du leta upp ett par speciella lampor som bara finns där. För att enklare hitta dem, sortera efter saker som kommer från grundspelet igenom att klicka på den lilla Stjärn/blomma-liknande saken med en pil bredvid längst till höger och välj Grundspelet. Detta, obviously, behövs inte göras om du inte har några expansions eller prylpaket.

I alla fall, lamporna syns nästan inte i rutorna, på det sättet hittar du dem. De finns varianter att antingen placera på väggen eller i taket, jag föredrar och rekommenderar de i taket. De finns också i olika storlekar och former, men det spelar inte så stor roll vilket du tar.


Ta den formen/storleken du är nöjd med och placera ut dem huller om buller!

Tips: På dagen kommer det komma ljus från fönstrena, på det sättet kan du inte se om lamporna lyser upp stället tillräckligt. Om du bygger på dagen, tryck på L så får du se huset på natten - och du kan på det sättet se om lamporna lyser bra.


 
Så här placerade jag mina.


Fy sjuttsingen, det där ser ju hur fult som helst ut! Kanske du tänker nu. Och jag klandrar dig inte, det ser fult ut (huset är förresten också fult, men det är för att jag bara byggde lite slarvigt för att kunna visa...). Men grejen är det, att när man går ut ur bygg/köpläget kommer lamporna inte att synas längre! Ljuset kommer inte att försvinna, men lamporna kommer det. Alltså får man belysning utan att ha några synliga lampor som bara gör allting fult. Fiffigt, va?

 
 
Cornelia

Cornelia

8 april 2012 08:54

Det enda jag tycker är jobbigt med det är att man inte kan dämpa belysningen...
För det kan man väl inte?

http://corneliaslife.blogspot.com

 
Ingen bild

anonym

8 april 2012 09:37

Du äger!!! Ha så kul i Italien :)

 
Maja

Maja

8 april 2012 10:34

Det här visste jag redan, jag använder det jämt. Men det kan bli lite irreterande när man ska inreda/bygga huset för då ser man bara en massa lampor överallt.

http://majafotogalen.blogspot.com

 
Fanta the simmer

Fanta the simmer

8 april 2012 10:35

Cornelia: Jo det går visst! När du är inne i köpläget, och då ser lamporna, så ska du hålla ner ctrl och shift samtidigt som du klickar på någon av lamporna. Då kommer det upp de alternativen som skulle ha kommit upp om du klickade på en lampa i vanliga spelet, så på det sättet kan du dämpa lampan med mera!
Anonym: Awwwwiiiiieeeeeeeehhhh! :3 Ni äger också, jag skulle inte ha orkat med att ha bloggen utan er! Jag har det super i Italien, och jag hoppas att ni alla fick en AWESOME påskafton. Och att Påskdagen blir lika bra, förstås. :)

http://FantaSims3.bloggplatsen.se

 
Q

Q

8 april 2012 15:47

det visste jag inte om, tack! :)

http://queenofsims.blogg.se

 
yoghurt

yoghurt

8 april 2012 15:58

Bra tips, kan du göra en till Wendy snart!!!!!!!

http://hahaha

 
Tilda

Tilda

8 april 2012 19:54

Hajj hajj :) Hoppas du har det kul!
Jag undrar bara om du skulle vara intresserad av ett samarbete? Har en tävling på bloggen om ngn skulle vilja skaffa en sims blogg tillsammans med mig - och jag skulle vilja fråga dig först. Det är helt ok om du säger nej, men det hade varit roligt om du ville! Och, en sak till som många vill ha klart för sig: Om du vill vara med så känn ingen press. Man behöver bara blogga när man har tid över..

http://princesstilda.bloggplatsen.se

 
Cornelia

Cornelia

9 april 2012 10:15

Tack Fanta!
Du är bäst!

http://corneliaslife.blogspot.com

 
Ingen bild

Majskolv

31 december 2015 22:26

jag undrar bara en sak, jag har sims 3 husdjur och då är ju "rutan" för husdjurssaker där "pilrutan" är, komer man fortfarande kunna gå in på husdjursakerna då?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fanny - 21 februari 2015 12:29

Oj, vad sjukt att några av er fortfarande kollar in här.    Alltså, jag vill börja med att verkligen be om ursäkt att jag bara lämnat bloggen att stå och damma när flera av er väntat på att jag ska komma tillbaka. Jag har helt ärligt inte vetat v...

Av Fanny - 22 september 2014 21:14

... Och så gick det ett ganska bra tag utan att jag uppdaterat ordentligt. Igen.   Det är väl egentligen samma anledningar som vanligt, har liksom inte så mycket sug att skriva något just nu, och har inte haft det på länge. Jag har liksom massa a...

Av Fanny - 11 september 2014 21:00

    Vet inte hur kul ni tycker det är att läsa om trean nu när fyran kommit ut, men jag har fortfarande inte skaffat den så det här är egentligen allt jag har att komma med.    Alexander fick sig en ny hårfärg, eftersom jag, som jag sagt någo...

Av Fanny - 4 september 2014 10:59


Nu har det varit lite tomt här ett tag, men jag har haft väldigt mycket annat för mig och inte riktigt orkat eller hunnit spela sims, särskilt inte blogga om det. Hoppas det är okej!   Idag släpps äntligen The sims 4 i Sverige! Har ni det än? ...

Av Fanny - 25 augusti 2014 16:30

Nu har det släppts en ny trailer för The sims 4, vars release verkligen börjar närma sig nu!      Tänker ni köpa det? ...

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Tidigare år

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Ovido - Quiz & Flashcards