Fantas simsblogg

Direktlänk till inlägg 3 april 2012

Legacy - Vad är det?

Av Fanny - 3 april 2012 08:30


Fick nyligen en fråga av en läsare om vad en Legacy var. Då tyckte jag att det var lite för svårt att förklara, så jag bad henne att googla upp det. Men jag tar tillbaka det, förlåt Cornelia om du har behövt leta superlänge efter info! Jag tänker förklara i ett inlägg vad det är nu, och vad det är för regler för det!
 

Först. Vad är en legacy? Jo, det är, precis som A-Z bebis-utmaningen, en utmaning/ett slags "spel" man gör i, tja, spelet. Alla dessa "spel" har regler som måste följas och ett speciellt koncept. Legacy är den kändaste utmaningen och dess koncept är att man ska ta sig från att inte ha några pengar och knappt något hus alls tills att ha spelat i tio generationer, och att samla på sig poäng under tiden (dock väljer många att spela utan poäng, så jag tänker inte prata så mycket om dem idag). Ett fel många gör är att tro att en Legacy är en historia om The sims 3, men detta är fel. Det finns dock väldigt många Legacies som publiceras på simsbloggar/hemsidor som historier, detta är nog anledningen till att många förväxlar en historia och en Legacy! 
Åh, och förresten betyder legacy arv på engelska, ifall du inte visste det. 


Viktiga delar


Det finns vissa väldigt viktiga delar som man måste veta vad det är innan man börjar spela. Här är dem:

Grundare; Den första simmen som skapas. Denna ska vara grundaren för de kommande tio generationerna. Din grundare får vara ungdom-vuxen om det är en kvinna och ungdom-åldring om det är en man, eftersom dessa är åldrarna när simmarna kan få barn.

Legacyhuset; Huset dina framtida 10 generationer simmar ska bo i, alltså får du inte flytta där ifrån. Det MÅSTE byggas på en tom tomt som är 64x64 i storlek! (du kan se storleken på tomten när du väljer den, så ta det lugnt) Dessa tomter kostar 14 000 simdaler, alltså får du väldigt lite pengar kvar att bygga ett hus för. Det är meningen att det ska vara så, det är en del av legacyn. När du bygger huset, bygg ett extremt litet ett som bara innehåller typ en säng, kylskåp, dörr och en toa. Din sim kommer inte att ha råd med mer, din sim kommer knappt ens ha råd med lampor!

OBS! Om du har The sims 3 Husdjur installerat på din dator kommer ett ridcenter att ha placerats automatiskt på tomten. Då måste du flytta in till en annan tom tomt, gå in i ändra stad, riva ridcentret, ändra tomten där ridcentret var till en bostadstomt och sedan flytta din sim dit.
 

Exempel på ett legacyhus:


 
Obs, det hör inte till vanligheterna att ha råd med tapeter och att måla utsidan. Jag hade inrett mitt hus så otroligt lite så att jag hade pengar över till det.

Arvinge; Grundarens son/dotter eller den förra arvingens son/dotter. Denna sim ska föda nästa generation. Adopterade barn kan inte bli arvingar eftersom adoptering inte innebär blodsband.
Reserv; Arvingens eventuella syskon. Ifall arvingen skulle dö, bli hämtad av socialarbetaren som ung eller försvinner på annat sätt tar reserven över och blir arvinge istället. Om arvingen förloras och det inte finns någon reserv så blir det game over, så försök att ha en reserv per generation minst!
Generationer; Det är väl det hela denna utmaning går ut på, kan man säga. Grundaren är generation ett, grundarens barn blir generation två, grundarens barnbarn är generation tre osv. När du har kommit till generation tio har du klarat utmaningen, men du kan självklart fortsätta spela efter det, antingen som legacy eller som ett vanligt spel.


Börja spela!


När du har läst igenom allt ovan och förstått vad det är, börja spela! Skapa din grundare och flytta in honom eller henne till tomten och bygg Legacyhuset. Obs, ditt hushåll får endast bestå av grundaren, ingen annan. När du har börjat; skaffa först ett jobb till din grundare, och sedan en partner! Gift dig med partnern så fort du kan, då kommer du få lite pengar att bygga ut huset med, och skaffa sedan barn. Sedan kommer allt rulla på hur enkelt som helst, men det är verkligen viktigt att hitta en partner i tid! Så försök hitta en till arvingen redan när han/hon är tonåring, eller kanske till och med barn?

Regler

Nej, vänta lite, börja inte spela än! Det finns regler för Legacyn också, och de måste man följa. Här är de:
- Inga fusk, varken fusk för att förbättra humöret, pengafusk eller annat. Modar är inte heller tillåtna. Dock är det okej att använda fusket Resetsim i fall någon av dina simmar skulle börja bugga.
-  
Åldrandet och historieutvecklingen måste vara på, och livslängden måste vara på det normala.
- Legacyhushållet måste vara det aktiva hushållet under hela spelets gång.
- Din sim får inte äta livsfrukt för att få längre liv.
- Det är förbjudet att använda ambrosia. Din sim får lära sig receptet och samla ihop ingredienserna, men han eller hon får inte laga rätten. Det är också förbjudet att återuppliva simmar via Milda andar-möjligheten.
- Simmar får inte bära på dödsblommor.
- Din sim får bara åldras via tårtan en gång, sen måste han eller hon åldras automatiskt.


- Du får inte flytta in en sim som är skapad av dig själv, nedladdad från exchange eller en sim som redan har funnits i Legacyhushållet men sedan dess flyttat ut i hushållet. Grundaren får inte flytta in en rik sim heller.
När en barn-sim åldras får du ju välja egenskaper till det om du har tagit hand om det bra. Det får man tyvärr inte göra i Legacyn. Du måste slumpa egenskaperna (om du inte redan visste det så finns det en slumpa-knapp som ser ut som en tärning när man väljer egenskaper), och om du inte gillar egenskaperna simmen fick så måste du tyvärr använda dem!
- Du får inte avsluta spelet utan att spara.

Vad får man poäng för? 

Jo, om du tänker spela med poäng måste du självklart veta vad man kan få poäng för! Detta är listan:

- Du får ett poäng för varje generation. Alltså kommer du få minst tio poäng när du avslutar "spelet". 
- Du får ett poäng för varje avklarad livslång önskan. Om två simmar har samma livslånga önskan och båda uppfyller den får du ändå bara ett poäng, man kan bara få ett poäng per livslång önskan!
- Du får ett poäng för varje gång Legacyhushållet blir värt 100 000 §, 200 000 § osv. Räkna ihop husets värde (som möblerat) + familjens tillgångar för att få reda på värde.
T.ex: Mitt Legacyhus är värt 30 000 § som möblerat. Jag har 16 000 § i hushållstillgångar. Alltså är mina simmar värda 46 000
- Du får ett poäng för varje porträtt som målas av en Legacymedlem och som fortfarande finns kvar när den avmålade simmen har dött. Detta räknas inte
 om du målar av spöken, och simmen som målas av måste vara Ungdom eller äldre!
- Du får ett poäng om någon av dina medlemmar i hushållet får 100 000 livslång lycka.
- Du förlorar ett poäng om något barn blir hämtat av socialarbetaren.

Tja... Det är i princip allt som behöver vetas om Legacies, faktiskt. Har du några frågor kan du gärna ställa dem antingen i frågerutan eller som kommentar till detta inlägg! 

Lycka till med era Legacies! 









 
 
Asta

Asta

3 april 2012 14:43

Ska börja nu fast utan poäng :)

http://astasims3.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Kokkan

3 april 2012 14:49

Hej superbra blogg du har!
Men till saken, dom där youtubeklippen du la ut. Vad heter dom på exchange?
Sorry att jag inte skrev in det på frågor.

 
Ingen bild

Ronja Alvebring

4 april 2012 18:26

I vilket expansionspaket får man sovsäck? :)

 
Ingen bild

Plutt

5 april 2012 18:38

Sovsäcken får man i Leva Livet :)

 
Mapacha

Mapacha

5 april 2012 19:26

Konstigt jag kunde bygga lite större hus och inreda lite mer och ändå ha pengar över? :o

http://mapachasims3.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Jenny

10 april 2012 21:29

Tack Fanta! :)

 
Ingen bild

Josefine

14 april 2012 13:11

Men hur börjar man spela det då? Går man in på inställningar eller är det bara att flytta in simmen på tomten coh börjar spela eller?

 
Ingen bild

Klara:D

21 april 2012 18:20

det finns en annan blogg där det står att Legacy är typ en historia??

Fanny

21 april 2012 18:35

... Och den personen har fel.

 
Ingen bild

Mig :)

8 juni 2012 22:23

Kan du förklara lite om hur simmarna börjar bugga?
Är det då dom inte kan göra någonting inte ens dö!?
Hur fixar man det?

 
Ingen bild

amanda

15 juni 2012 09:58

hur gör man för att börja spela legacy? Asbra blogg föressten

 
SimsSandra

SimsSandra

15 juni 2012 13:09

Mig:): När simmen börjar bugga gör den samma sak hela tiden, fast man säger åt den att göra nått annat. T.ex så låg min sim i en säng en gång, men så kryssade jag det och sa åt den att göra nåt annat, men den fortsatte att ligga i sängen i flera dar! Då kan du skriva in Reset sim Felicia Björk T.ex Så ploppar Felicia Björk upp framför dörren på sitt hus i stället för att bugga. :)
Amanda: Det är ju bara att göra en sim och köpa en tomt på 64x64, som Fanta sa, så har du en Legacy! Inte så svårt. ^^
Lång kommentar .... :/

http://simssandra.bloggplatsen.se

 
Johanna

Johanna

10 augusti 2012 21:50


Altså, man får flytta och behöver inte gifta sig.
Glömde skaffa jobb till min sim :o och använde motherlode :o och flyttade :D

http://simstretjejen.bloggplatsen.se

 
Sims3

Sims3

13 december 2012 17:21

suck HUR ska jag klara mig utan fusk

http://lovesims3forever.bloggplatsen.se

 
Anonym

Anonym

28 december 2012 22:37

E det Cora på bilden? :D

http://mysimspage.blogg.se

Fanny

28 december 2012 23:08

Nej ^^

 
Anonym

Anonym

2 januari 2013 23:01

Ok, det såg ut som henne :P

http://mysimspage.blogg.se

 
Fanny-Cecilia

Fanny-Cecilia

21 januari 2013 21:50

Åh, ska nog börja med en...vi får se hur det går

http://simsplaneten.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lollo

29 januari 2013 23:26

Så detta är bara en utmaning för sig själv? Man tävlar inte med andra?

 
Sims Vims

Sims Vims

17 mars 2013 15:35

I mina städer finns det inga tomter som är 64x64. Bara 60x60. Är du säker på att du skrev rätt? :)

http://simsvims.blogg.se

 
misan

misan

6 april 2013 17:59

Väldigt bra inlägg Fanta! Jag använder detta inlägg varje gång som jag ska göra en leagacy

http://misansims.bloggplatsen.se

 
Tjejn of sims

Tjejn of sims

6 juni 2013 19:18

Om spelet kraschar, då måste man väl ändå få avsluta utan att spara.

http://TheSims3Tjejen.bloggo.nu

Fanny

6 juni 2013 21:03

Ja, så klart, men man får inte göra det med mening :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fanny - 21 februari 2015 12:29

Oj, vad sjukt att några av er fortfarande kollar in här.    Alltså, jag vill börja med att verkligen be om ursäkt att jag bara lämnat bloggen att stå och damma när flera av er väntat på att jag ska komma tillbaka. Jag har helt ärligt inte vetat v...

Av Fanny - 22 september 2014 21:14

... Och så gick det ett ganska bra tag utan att jag uppdaterat ordentligt. Igen.   Det är väl egentligen samma anledningar som vanligt, har liksom inte så mycket sug att skriva något just nu, och har inte haft det på länge. Jag har liksom massa a...

Av Fanny - 11 september 2014 21:00

    Vet inte hur kul ni tycker det är att läsa om trean nu när fyran kommit ut, men jag har fortfarande inte skaffat den så det här är egentligen allt jag har att komma med.    Alexander fick sig en ny hårfärg, eftersom jag, som jag sagt någo...

Av Fanny - 4 september 2014 10:59


Nu har det varit lite tomt här ett tag, men jag har haft väldigt mycket annat för mig och inte riktigt orkat eller hunnit spela sims, särskilt inte blogga om det. Hoppas det är okej!   Idag släpps äntligen The sims 4 i Sverige! Har ni det än? ...

Av Fanny - 25 augusti 2014 16:30

Nu har det släppts en ny trailer för The sims 4, vars release verkligen börjar närma sig nu!      Tänker ni köpa det? ...

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Tidigare år

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Ovido - Quiz & Flashcards