Fantas simsblogg

Direktlänk till inlägg 10 mars 2012

The sims 3 Drömjobb; Bygg en simbot!

Av Fanny - 10 mars 2012 11:13

Puhhh... Det tog ett tag innan jag fick detta klart. Sen dessutom kom min kusin och då kunde jag inte fortsätta skriva, men till sist fick jag äntligen tillåtelse att skriva klart… Nåja, hoppas ni gillar det :3


I varje Expansionspaket till The sims 3 har det funnits en ny varelse. I spelet Drömjobb kom varelsen Simboten med. Simboten är en robot om du inte redan har förstått det, och h-n (det finns både killar och tjejer) är som en helt normal sim med lite olikheter, dessa ska vi gå igenom senare.


Det finns två sätt att få Simboten. Den ena är väldigt enkel medans den andra är bland det svåraste i hela The sims 3. Vi börjar med den enkla versionen, som inte kommer att ta upp så mycket av inlägget eftersom den är väldigt kortfattad.


Enkla

Well, den enkla versionen av det är så simpelt som en livslång belöning. Den kostar 40 000 livslång lycka och då kommer en Simbot att gå med i hushållet (förutsatt att du har mindre än åtta simmar eller sju simmar med en som snart ska få barn) med relationen Bästa vän till den som köpte den. Den livslånga belöningen heter Min bästa vän.


Nu går vi till det svåra sättet. För det första måste din sim ha bemästrat färdigheten uppfinnande, dvs vara i nivå tio på den. Om din sim inte har någon färdighet kan han eller hon lätt bygga upp den igenom att antingen köpa en bok inriktat på ämnet i bokhandeln eller igenom att köpa en uppfinnarbänk i köpläget (om din sim har egenskapen excentrisk kommer den lära sig snabbare). Den kostar 1250 simdaler, och din sim måste ha en sådan här om den ska lyckas.


   


I alla fall, när din sim är i nivå tio kommer den få en möjlighet om en stor uppfinning som den ska hjälpa till med. Den ska samla ihop 1 Palladium till att börja med. Palladium är en sten (bergart, whatever) som går att hitta i staden. Du behöver å andra sidan inte springa runt hela staden och leta efter en, utan det kommer att vara märken på kartan som visar var det finns palladium. När du har en, lämna in det till forskningsanläggningen. Då kommer nästa steg, den här gången ska du ha tio livsfrukter.


Okej, problemet med detta steg är att livsfrukt är sjukt svårt att få utan att fuska. Jag har aldrig lyckats få tio livsfrukter utan fusk. Anledningen till att det är så svårt är att få är för att livsfrukt är ett unikt frö. För det första är det, obviously, väldigt svårt att hitta unika frön. För det andra måste din sim ha nivå 7 i trägårdsarbete för att kunna plantera fröet. Om du ändå lyckas med detta så kommer du bara få 2 frukter åt gången, visserligen vissnar (hehe, visserligen och vissnar) inte livsplantan direkt efter skörd, men det tar ett tag innan det kommer frukter igen... Nej, jag måste sluta med att försöka förklara hur svårt det är utan berätta hur man fuskar till sig det. Man gör det på samma sätt som man gör med dödsblomman, vilket du kan läsa om högre upp i detta inlägg. När du har tio livsfrukter, lämna in dem också till forskningsanläggningen.


 

  

^ Min sim som håller i en livsfrukt framför ett spöke. Bilden har INGENTING med resten att göra, kände bara att jag behövde visa en bild på livsfrukten och jag kunde inte hitta någon bättre... Så ni får nöja er med den :3


I alla fall! Nu går vi tillbaka till arbetet. Nästa sak att lämna in är en hjärtslipad rosa diamant. Den här delen är näst svårast efter livsfrukten. Att hitta den rosa diamanten behöver inte vara så svårt, eftersom det kommer att vara som med palladiumet när det gäller att hitta det (tror jag?). Men att slipa den är lite svårare. Du låser nämligen inte upp denna slipning förrens du har samlat in ALLA SORTES STENAR I SPELET. Det är lite svårare, va? Det blir lättare om du köper den livslånga belöningen Samlingsassistenten, som visar exakt på kartan var det finns stenar. Den kostar 40 000 livslång lycka. När du har samlat alla, klicka på den rosa diamanten och välj Slipa stenen... och välj sedan Hjärtformad slipning. Den slipningen kostar 1000 simdaler. När du är klar med det är det bara att lämna in stenen till forskningsanläggningen. När det är klart är det bara det lätta (och roliga) kvar - du behöver bara lämna in 100 bitar med skrot, sedan kan du börja bygga Simboten. Skrot går att hitta på skrotupplaget, men går också att köpa via uppfinnarbänken. Försök ha lite extra, för simboten lever på Skrot istället för mat.


När du har gjort allt jag har skrivit om ovan, börja arbeta vid uppfinnarbänken! Det kommer att finnas en handling där som heter Bygg mästerlig uppfinning eller något sådant. Se till att din sim är på bra humör och att den har ätit, gått på toa, sovit osv innan du startar, uppfinningen tar nämligen ca 12+ simtimmar att göra! Och när du är klar, grattis, du har precis lyckats med en utav de svåraste sakerna i hela The sims 3!


   

   En kvinnlig Simbot min sim gjorde!


När du har byggt den en gång kommer du kunna bygga en igen när som helst vid uppfinnarbänken. Du behöver bara alla ”Ingredienser”, som vi precis gick igenon.


Du trodde inlägget var slut nu, eller hur? Då hade du fel! Dock är det inte mycket kvar, det enda vi ska gå igenom är hur en simbots liv är.


För det första lever Simbotar längre än normala simmar. De har inga "Åldrar" (såsom barn, tonåring, ungdom osv) utan är alltid i samma storlek som en ungdom. Jag vet inte vad som händer när en Simbot "dör" eller når slutet av sitt "liv", jag vet faktiskt inte ens hur länge de lever, så fråga helst inte om det...


För det andra har de inte samma behov som normala simmar. Så här ser deras behovsmätare ut:Skrotresev; Motsvarar hunger. Simbotar äter skrot istället för vanlig mat.

Mänsklig interaktion; Motsvarar umgänge. Simbotar blir också ensamma!

Avfallsansamling; Motsvarar blåsa. Hålls uppe på samma sätt som det skulle vara för människor.

Hygien; Behöver inte underhållas. Skulle inte rekommendera att du försöker 

Ladda; Motsvarar energi. Simbotar måste också sova! En rolig grej med simbotarnas sömn är att istället för att det är Zzz över dem blir det nollor och ettor, alltså 011001010101

Enkel underhållning; Samma som underhållning, Simbotar undehålls på samma sätt som en normal sim.


Lycka till med era simbotar! Om ni har egna kan ni gärna mejla in bilder på dem :) Adressen är fantasims3@live.se. Har du några frågor om Simboten kan du ställa dem i frågerutan!


Nästa gång blir det mumier... 

 
ANNONS
 
Ingen bild

MysanGagaPotter

10 mars 2012 15:52

Jag har hört att det kommer med en magisk ande i showtime, har inte träffat den dock :)BTW vet du vilken varelse som kommer med i grundspelet? Jag vet inte själv. Jag tror att det finns typ cyborgs men jag har aldrig fått någon, vet du om de finns och hur man får dem?

 
Linnea

Linnea

10 mars 2012 18:13

Åh! Måste testa! Men du! Min dator är paj och ska köpa en iMac. Du spelar väl på Mac? Hur är det? Är det snabbare ? Är kontrollerna annorlunda? Skulle bli glad om jag fick svar! :))
/Linnea

http://Www.fakediamond.blogg.se

 
Felicia

Felicia

10 mars 2012 18:34

MysanGagaPotter: Är inte det nå typ man kan bli "uppfödare av cyborgs" i vetenskap kariären? Jag vet inte säkert! ;) (har själv aldrig blivit det)

http://feliccia.blogg.se

 
Simsaren

Simsaren

10 mars 2012 19:43

Hrm... Det verkade ju svårt... Jaja...

http://TheOnlySims3

 
Holly

Holly

10 mars 2012 23:02

Nooouuu!! Inte Kokoro! Jag gråter (manliga) tårar varje gång jag hör den... Fast Len's är ännu finare... :'3 Men kokoro är inte den allra sorgligaste Kagamine låten... Det är Prisoner/paper plane... TTuTT

Anyway, Jag vet inte om jag skulle orka skapa en simbot... XD Verkar jobbigt... ^^'

http://vampires.bloggplatsen.se

 
Holly

Holly

10 mars 2012 23:03

Btw, (glömde skriva) säkerhetskoden var "g u m i"... ^w^

http://vampires.bloggplatsen.se

Fanny

11 mars 2012 00:28

Haha, awesome... ^^

 
Veronica

Veronica

11 mars 2012 19:47

Jag har en liten fråga:
Vad är den nya varelsen i Leva Livet?

http://simsexperten.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Kajsa

11 mars 2012 19:48

Fick en sombot med min kompis idag på hennes gubbe. Jag tyckte den var gullig men hon tyckte den var läskig!! :D

 
Ingen bild

Mia

11 mars 2012 22:47

Veronica, den nya varelsen till Leva Livet är nog låtsaskompisen :)

 
Veronica

Veronica

12 mars 2012 18:14

just det! tack! jag hade glömt ;)

http://simsexperten.bloggplatsen.se

 
Erika

Erika

13 mars 2012 11:43

aha, ska lägga till det på "att göra" listan... måste bara testa!
super bra blogg, tycker jag! :)

http://erikassimsblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lotta

20 mars 2012 10:12

Hej. du skrev aldrig vad fusket var!?

 
Ingen bild

Misan

7 juni 2012 17:23

Dom var snyggare med den coola diamaten på magen i ts2!

 
Let's play sims

Let's play sims

28 juni 2013 22:40

Hej! Ja, alltså, när jag ska leta upp stenen, bergarten palladium. Den kommer inte upp på kartan. Och jag spelar i sunset valley. Hade du kunnat hjälpa mig?

http://www.letsplaysims.blogg.se

Fanny

29 juni 2013 20:42

Det betyder antagligen att det inte finns någon i Sunset valley... Prova att placera ut en stenspawner som ger palladium någonstans i staden, då kanske det dyker upp en!

 
Ingen bild

Julia

5 oktober 2013 19:01

Jag har skickat iväg den rosa diamanten så den kan slipas men den kommer inte tillbaka, det har gått typ tre sims-veckor nu. För den hamnar väl i katalogen om man hämtar den från brevlådan?

 
Elin

Elin

26 januari 2014 12:39

Julia!
Nej, du hämtar den från brevlådan om jag minns rätt :) Vet att det har gått lång tid sen din kommentar skrevs men man måste ju hjälpa till!

http://Thesims3lin.bloggplatsen.se

 
anonym

anonym

7 oktober 2014 20:25

Vilken extra varelse är i Sims 4?
och finns det någon annan varelse(än sims gubbar)?

http://?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fanny - 21 februari 2015 12:29

Oj, vad sjukt att några av er fortfarande kollar in här.    Alltså, jag vill börja med att verkligen be om ursäkt att jag bara lämnat bloggen att stå och damma när flera av er väntat på att jag ska komma tillbaka. Jag har helt ärligt inte vetat v...

Av Fanny - 22 september 2014 21:14

... Och så gick det ett ganska bra tag utan att jag uppdaterat ordentligt. Igen.   Det är väl egentligen samma anledningar som vanligt, har liksom inte så mycket sug att skriva något just nu, och har inte haft det på länge. Jag har liksom massa a...

Av Fanny - 11 september 2014 21:00

    Vet inte hur kul ni tycker det är att läsa om trean nu när fyran kommit ut, men jag har fortfarande inte skaffat den så det här är egentligen allt jag har att komma med.    Alexander fick sig en ny hårfärg, eftersom jag, som jag sagt någo...

Av Fanny - 4 september 2014 10:59


Nu har det varit lite tomt här ett tag, men jag har haft väldigt mycket annat för mig och inte riktigt orkat eller hunnit spela sims, särskilt inte blogga om det. Hoppas det är okej!   Idag släpps äntligen The sims 4 i Sverige! Har ni det än? ...

Av Fanny - 25 augusti 2014 16:30

Nu har det släppts en ny trailer för The sims 4, vars release verkligen börjar närma sig nu!      Tänker ni köpa det? ...

Välkommen!Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Tidigare år

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se