Fantas simsblogg

Alla inlägg under november 2011

Av Fanny - 22 november 2011 18:40

Jag satt och skyndade mig in hit för att skriva något, men jag kom ingen vart – jag kom inte på något att skriva.


Så vad vill ni se? Jag är på fel dator så jag kan inte publicera några historier just nu (kanske minihistorier utan mycket bilder).


Kommentera gärna vad ni vill läsa på bloggen, för bloggen är till för er. Jag har bland annat fått önskemål om att skriva om vampyrer så jag ska ta bilder till det lite senare, men har ni andra förslag?


Av Fanny - 21 november 2011 22:30

- Utomhuslyx -   

Lite snabbt


Många säger att det är svårt att bygga uteplatser till The sims 3. Nu är det fixat! Med The sims 3 Utomhuslyx kan du bygga perfekta uteplatser till dina simmar.


 


Prylar


I Utomhuslyx får dina simmar... Utomhuslyx? Det medföljer bla. Utomhuskök med bänkar, kylskåp, spis och grill som alla passar utomhus. I den kategorin får du också ett bord, stolar, en bar och två barstolar.


Du får också en ny form av ett staffli (som du kan se på bilden här ovanför), en ny form av teleskopet och en ny stereo som ser ut som en sten och 5 STYCKEN BUBBELPOOLER. Det medföljer självklart mer saker, såsom lampor, klottersaker osv.


Vem passar det?

Återigen måste jag säga att det passar de som älskar att bygga och tycker att simmarna behöver mer saker utomhus, men som sagt, om du är en person som är van vid expansioner – du kommer bli besviken!


Ris och ros

Ros: Otroligt fina saker och kläder!

Ris: Ganska få prylar.


 


Min uppfattning

Själv älskar jag detta prylpaket. Som sagt är sakerna väldigt fina och välgjorda, men också väldigt få. Men det är ju ett prylpaket, varför klagar jag? Det man får är jag riktigt nöjd med.


    

Köp här


CDON (129 kr)

Game (149 kr)
Elgiganten (97 kr)


 

Släpptes 4 februari 2011

Av Fanny - 21 november 2011 18:45

Nu tänker jag skriva en kort, kort historia som det bara finns en del av. Det är mest text, inte så mycket bilder. Men jag hoppas ni gillar den ändå!


 

Jag heter Anne Haager. Jag är uppvuxen ute på landet, i den lilla staden Appaloosa Plains. Det är en mycket vacker stad, men jag hade tröttnat på att vara med familjen hela tiden och det är inte så roligt för en nybliven ungdom som jag. Jag flyttade till en jättefin stuga. Och detta liv skulle bli perfekt!


Nästan varje kväll gick jag till olika barer, dock gjorde jag inte så speciellt mycket där. Jag brukade ta en öl, lyssna lite på bandet som spelade på scenen och ge dem en slant eller två, sedan gick jag hem och lagade mat. Det blev alltid samma mat eftersom jag aldrig riktigt hade varit bra på att laga egen. Jag hade varit väldigt bortskämd under min barndom, jag tror att den enda gången jag var med och lagade något var då jag kläckte ett ägg till några pannkakor. Nej, jag skojar inte. Jag brukade dock äta ute ganska ofta, min stad har många fina restauranger. Men jag träffade aldrig någon.


 

Tills en speciell kväll. Den kvällen kom en kille fram till mig. Han var trevlig, han presenterade sig som Daniel. Daniel Jones. Han började prata med mig, frågade vart ifrån jag kom och verkade tycka om mig (han sa att han älskade lantliga tjejer). Tillslut började han flörta lite och jag, mitt arma pucko, föll förstås pladask.


Romantik hade aldrig riktigt varit något för mig. Jag tror jag har varit i ungefär två seriösa förhållanden i hela mitt liv och dem tog slut snabbt. Det var oftast jag som gjorde slut eftersom jag kände mig obekväm med pojkvän.


Vi drack i alla fall lite drinkar, sedan började vi väl dansa eller något. Jag minns inte riktigt, alla minnen från den kvällen är suddiga. Jag minns i alla fall att vi gick hem till mig.


 


Han gick snabbt hem den kvällen och jag hörde ingenting av honom på flera dagar. Jag försökte ringa honom, men han svarade aldrig. Jag lyckades till och med lära mig hans telefonsvarare utantill (och den var inte kort kan jag säga). Som tidsfördriv kunde jag sitta och repetera den med olika röster.



Det gick veckor av tystnad och efter ett tag började jag bli orolig. Det kanske hade hänt honom något? Jag kände att jag var tvungen att gå hem till honom och kolla, men klockan var mycket. Jag planerade att göra det i morgon.


Den dagen kom och jag var väldigt nervös och orolig. Jag hoppades att han skulle vara hemma samtidigt som jag hoppades på att han inte skulle vara det. Om han skulle vara hemma kunde jag i alla fall få prata med honom igen och jag fick veta att ingenting hade hänt honom, men om han inte var hemma slapp jag en konversation som jag visste skulle bli pinsam.


Jag slängde ihop flingor till frukost och åt dem snabbt. Jag var precis på väg att sätta på mig ytterkläderna när jag blev tvungen att springa till toaletten och kräkas. Jag hade blivit magsjuk, så jag kunde inte gå hem till honom. Åååh, varför just idag? Jag fick gå hem till honom nästa dag i stället.


Men nästa dag flöt förbi på samma sätt, jag spydde då också. Så blev det nästa dag, nästa dag och dagen efter det.


 

Jag började undra vad det var, så jag gick till en doktor. Efter några tester visade det sig att jag var gravid! Först blev jag chockad och tyckte att jag var allt för ung (21 år) men på vägen hem blev jag glad och köpte graviditetskläder. Nu måste jag få tag på Daniel!


Jag gick hem till honom, men då var han upptagen sa han (han såg inte att jag var gravid eftersom magen inte hade vuxit ordentligt än). Vi bestämde att vi skulle ses i parken.



Jag såg honom komma i samma tjocktröja som förut och kände igen honom på det sättet. Jag blev riktigt ivrig och skyndade mig fram för att berätta för honom. "Jag har nyheter åt dig, Daniel. Jag är gravid!"


 

Han blev dock inte så glad som jag trodde han skulle bli... Han började skälla på mig och sa att han

aldrig hade älskat mig och att han absolut inte tänkte ta hand om det där barnet. Sedan gick han där ifrån.


Jag började gråta såklart. Jag stod i parken och storgrät i en hel timme. Folk tittade på mig och några gick till och med fram till mig för att fråga vad det var. Jag kunde å andra sidan inte svara dem för att jag grät så mycket. Efter ett tag bestämde jag mig för att gå hem igen.


 

För att sedan börja gråta ännu mer. Jag var bara 21 år och skulle bli mamma utan någon pappa som hjälpte till! Jag hade inga pengar, jag hade inte tillräckligt stort hus och mina föräldrar var för gamla för att hjälpa till...

 

Graviditeten gick sådär. Förlossningen fick jag tillbringa hemma, jag hann aldrig till sjukhuset. Jag kände att livet var ännu mer eländigt, nu skulle det kanske bli något fel på barnet?

 

Men när jag såg det lilla knytet som var min dotter fylldes hela jag av värme. Jag glömde bort Daniel, jag glömde bort pengarna, smärtan i kroppen, jag glömde bort allt. Det enda som spelade roll var att jag hade min lilla Eliza i armarna. Eliza Haager. Min dotter. Jag insåg att allt skulle bli bra igen, att allt skulle lösa sig.


När jag såg hennes ögon klarnade allt.

Av Fanny - 21 november 2011 08:15

  - Kvällsnöjen -


Lite snabbt

Vardagen för en ungdom är tråkig. Vad finns det att göra förutom att gå till parken och grilla korv eller att besöka grannen? Du har fått nog. Du måste göra något åt din tråkiga vardag.


Med The sims 3 Kvällsnöjen kan dina simmar festa hela natten lång. De kan träffa (och bli) kändisar, inleda en karriär som skådespelare och flytta in i en lägenhet.


 


Bridgeport

Bridgeport är staden där allting händer. Det finns nu höghus där dina simmar kan bo. De får då en lägenhet som de bor i (oftast ganska liten) och som de får inreda hur de vill. Du får bara ändra inuti lägenheten och du får inte ändra t.ex väggar omkring lägenheten, bara inuti.


Det kommer även ställen där din sim kan festa! Det finns tre typer: Dansklubbar, barer och syltor.


Dansklubbar

Låt din sim dansa hela natten lång! Du kan även ta ett bad i bubbelpoolen om du skulle vilja.


Barer

Låt din sim dricka drinkar i en exklusiv omgivning. Öppet från 14.00


Syltor

Slappna av med en öl en vanlig fredagskväll! Här är det underhållning på gång.


Egenskaper

Det medföljer två nya egenskaper i denna expansion:

 
Blyg
Dessa simmar får minus i humör när de umgås med folk de inte känner men får plus i humör om de umgås med vänner.

Stjärnkvalitet
Dessa simmar har lätt att bli kändisar. Skandaler tar inte lika hårt på dem och de imponerar på kändisar lättare,

Färdigheter

I Kvällsnöjen kommer fyra färdigheter.

 
Mixologi
Lär dina simmar att blanda drinkar! Gör det via barer. Det kommer nya sådana i Kvällsnöjen. Om din sim har tillräckligt hög färdighet kan han/hon blanda humördrinkar, dessa ger simmarna humöreffekter.

 
Piano
Nu kan dina simmar spela piano! Du kan köpa två olika pianon i kvällsnöjen: En flygel och ett elpiano som är bärbart. Du kan också ta lektioner i piano vid teatern.
 

Trummor

Eller kanske trummor passar bättre på din sim? Det finns ett trumsätt att köpa i kvällsnöjen och du kan lära dig färdigheten vid teatern (mot en avgift).

 

Bas

Ytterligare ett instrument som kommer med kvällsnöjen! Basen finns det ett exemplar av. Den är bärbar, så du kan gå till syltorna på kvällen och underhålla folket med din talang (förutsatt att du är ensam om att spela).


 


Vem passar det?

Det passar dig som brukar spela med ungdomssimmar och som tycker att det inte finns mycket att nöja sig med. Det passar INTE dig som brukar spela i stora familjer. Men även om du är en sådan – Prova! Denna expansion är suverän.

Min uppfattning

Själv älskar jag detta spel! Man får så otroligt mycket saker att göra. Kläderna är snygga, möblerna är snygga, ja, allt. Jag hade turen att få detta gratis (födelsedagspresent, yay) men hade garanterat köpt oavsett vad det kostade.

 

Köp här



CDON (129 kr)

Game (279 kr)

Elgiganten (119 kr)


 

Släpptes 28 oktober 2010

Av Fanny - 20 november 2011 20:00

Kräver The sims 3 Drömjobb


Först, öppna fuskrutan (ctrl + shift + C + Windowsknappen om du har Windows Vista) och skriv Testingcheatsenabled true. Gör sedan samma sak, men skriv Buydebug on. Gå nu till köpläget och leta dig fram till det jag har här:


 

Ser ni det blåa klotet i hörnet? Det är dimsprutan. Placera ut några sådana på din tomt.

Håll sedan ner Ctrl + Shift och klicka på dimsprutan. Välj Välj visuell effekt.

   

Skriv sedan in Snowfallingheavyday i rutan som kommer upp. Gör samma sak på alla andra dimsprutor. Sedan kan du återgå till boendeläget.


Nej, se det snöar! Nej, se det snöar! Det var ju roligt, hurra!

Det lägger sig inte på marken och din sim kan inte använda det till t.ex snöbollskrig, men det är riktigt fint om du vill ta bilder! För att ta bort snön är det bara att gå in i köpläget och sälja dimsprutan.


Du kan även få det att börja regna. Skriv då Rainheavynighttime istället. Det ser ut så här!


Ställ gärna frågor om dimsprutan i frågerutan/som kommentarer till detta inlägg!

Av Fanny - 20 november 2011 15:15

- Döden som vampyr-   

Mer från tema spöken


Det finns två sätt att döda sin vampyrsim med. Det första är svält och det andra är av solen. Läs om hur du dör av svält här.


För det första måste din sim bli vampyr! Det är enkelt. Låt din sim bara bli vän (helst högre) med en vampyr och välj sedan Be att förvandla. Då tar det ca 3 dagar, sedan blir din sim vampyr!


 


Det andra sättet din vampyrsim kan dö av är solen. Det är väldigt svårt. Låt din vampyrsim vara utomhus hela dagen och hoppas på att den dör. Spöket för vampyrer blir svart-rött.


 


 

Av Fanny - 20 november 2011 12:45

Jag kunde tyvärr inte motstå att göra en ny header. Jag, en läsare och förmodligen flera tyckte att den blev lite för skrikande röd men NU! Nu är jag nöjd med den. Nu kan jag dessutom byta färg på den lätt om jag skulle känna för det eftersom den är transparent:


 


Simmen i bakgrunden är Kayla och de som kysser varandra är Ella och Chester :)


Vad tycker ni?


Wendy finns dessutom här nere :)

Av Fanny - 20 november 2011 11:12

 

Idag blir det tyvärr en väldigt kort del, hoppas det inte gör något. Om jag hinner gör jag en till (lite längre) ikväll!


Tidigare delar: Del 1 Del 2 Del 3 Del 4 Del 5 Del 6 Del 7 Del 8 Del 9 Del 10 Del 11 Del 12 Del 13 Del 14


Färglista:

Wendy Röd

Nancy Brun

Sandi Ljusblå



Väl hemma är Wendy glad. Hon ska få ta hand om en liten hund! Då får hon i alla fall sällskap när Nancy är borta.

Wendy: - Välkommen hem till oss... Gina? Ja, Gina, det är du.


- Men blä då. Du stinker! Vi kanske skulle bada dig. Undrar om det funkar att ha människoschampoo?


Gina verkar tycka om att bada.


- Oj så blöt du blev.

- Och så torkar vi!
"Vad lugn hon verkar vara. Alla hundar jag har sett på TV sprattlar och har sig när deras ägare försöker bada dem."


Wendy leker med Gina ända tills sent på kvällen.

- Sitt. SITT. SIIIITT!


- Gå och hämta pinnen då!

Wendys försök att kommunicera med hunden går dock inte särskilt bra.


När Wendy ska in och laga middag ringer telefonen. Det är Nancy som ringer.

- Hej!

Nancy: - Hej där borta i Sunset! Jag började bli orolig. Jag har ringt dig flera gånger, men du har inte svarat.

- Jag var ute med hunden.

- Vilken hund?!

- Eeh... Gina!

- Vem är Gina, Wendy?

- Jag hittade henne i parken... Hon var hemlös!
- Har du tagit hem en hund Wendy? Är du helt från vettet?

- Jag frågade en gammal dam vad jag skulle göra och hon sa att jag skulle ta hem henne!


- Wendy! Du måste ringa polisen och berätta.

- Det ska jag göra, men det är för sent att göra det nu. Jag gör det i morgon.

- Okej. Men se till att hunden håller sig UTE! Och att den inte äter på mina tomater som precis vuxit ut igen.

- Varför? Kan hon inte få sova inomhus?

- Nej! Jag är dödsallergisk mot hundar!

- Va...?

Välkommen!



Välkommen till FantaSims3, Fantas simsblogg! Jag som driver bloggen heter Fanny, men jag kallas Fanta, och jag är tretton år gammal. Men denna blogg är inte om mig, den är om spelet The sims 3! Här delar jag så ofta jag kan med mig av allt möjligt rörande spelet.

Om du vill veta mer om bloggen, klicka här!

   

Hjälp att få

Har du problem med ditt spel? Vill du ha hjälp? Behöver du ett tips? Jag kan försöka svara på dina frågor!

 

Tänk bara på att alltid googla eller söka i bloggen innan du frågar, att beskriva ditt problem så gott det går och att läsa min FAQ innan du frågar. Då blir det mycket lättare för mig att hjälpa till och hinna svara på allas frågor!

 

Ställ din fråga här:

1 723 besvarade frågor

Gilla och följ

         

Nedräkningar

Fanta undersöker...

Längtar du efter The sims 4?
 Ja, jag är så exalterad!
 Ja, det verkar väldigt kul.
 Det verkar bra, men jag vill veta mer först.
 Nja, är inte så intresserad.
 Nej, jag vill inte ha det.

Kontakt

 

 

Det finns många sätt att nå mig på, det bästa sättet är att skicka en kommentar eller fråga på bloggen men om du inte vill det står min mailadress ovan.

 

thesims3.com heter jag Fantabest, bli gärna vän med mig där! Dock är det bäst om du inte ställer frågor där, du har betydligt större chans till svar på bloggen, i mailen eller på bloggens Facebook.

Läs om...

Lämna ett avtryck

Letar du efter något?

Om det är något speciellt du vill leta efter, sök upp det i sökrutan så letar den efter inlägg jag har skrivit med det temat! Om du t.ex. vill veta om Vampyrer, sök på "Vampyr" så kommer det upp inlägg om just vampyrer.

Sök alltid innan du ställer en fråga i frågerutan!

Det senaste!

Arkiv

Bra nedladdningar

Copyright

Allt på bloggen ägs av mig om inte annat anges och får absolut inte kopieras utan tillstånd.

 

Jag äger inte något av The sims 3, det är ett varumärke tillhörande EA.


Ovido - Quiz & Flashcards